Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Σαλπιγγίδης: «Όνειρο ένας τίτλος με ΠΑΟΚ»

Για τις φιλοδοξίες του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και την επιστροφή του στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο Δημήτρης Σαλπιγίδης.
Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη εφ όλης της ύλης στην εφημερίδα «Σπορ του Βορρά» όπου αναφέρθηκε σε όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το στρατόπεδο των «ασπρόμαυρων».

Ο «Σάλπι» τόνισε ότι οι αλλαγές προπονητών επηρέασαν σίγουρα την ομάδα, ενώ με τον Χάβο στον πάγκο νιώθουν περισσότερο απελευθερωμένοι.

Αποσπασματικά η συνέντευξη του διεθνούς επιθετικού:

"Σάλπι" αναφέρθηκε στην πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και στο στόχο της κατάκτησης ενός τίτλου. "Νομίζω πως είναι φυσιολογικό να πέφτει η ψυχολογία, όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα που θέλεις. Όταν δεν κερδίζεις ή όταν χάνεις, δε νιώθεις καλά και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Αντίθετα, οι συνεχόμενες νίκες αποτελούν κατά κάποιο τρόπο και μία τονωτική ένεση. Αλλάζεις ψυχολογικά και αντιμετωπίζεις τα ματς που έρχονται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση".

-Τη Δευτέρα έχετε πάντως ένα ακόμα δύσκολο ματς με την Καβάλα, η οποία και φέτος δείχνει ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα.

"Πράγματι, η Καβάλα είναι μία δύσκολη ομάδα. Έχει καταφέρει να συγκεντρώσεις 12 πόντους στο πρωτάθλημα, έχει ήδη φέρει αποτελέσματα που προκάλεσαν αίσθηση και μόνο εύκολο δεν είναι το παιχνίδι. Εμείς πάντως ξέρουμε τις δυσκολίες του. Είμαστε υποχρεωμένοι να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτό το ματς και να επικεντρωθούμε στον τρόπο που μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη. Αρκεί να κάνουμε αυτό που πρέπει μέσα στο γήπεδο".

-Πέρσι, έβλεπες τον ΠΑΟΚ από μακριά, φέτος τον ζεις από μέσα. Συμμερίζεσαι την άποψη πολλών, ότι το φετινό ρόστερ είναι καλύτερο από πέρσι;

"Δε θέλω να μπω σε αυτήν τη διαδικασία, δεν το θεωρώ σωστό. Η ουσία και ο στόχος είναι χρόνο με το χρόνο να βελτιώνεται η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Όταν μιλάμε για το ρόστερ, η προσέγγιση είναι θεωρητική και αυτός είναι ο λόγος που δε θέλω να μπω στη διαδικασία σύγκρισης. Είναι πολύ σημαντική η δουλειά που κάνει η διοίκηση του ΠΑΟΚ, που προσπαθεί να φέρει στην ομάδα πολύ καλούς παίκτες και κάνει προσεγμένες κινήσεις, με μοναδικό στόχο να τη βελτιώνει στο πέρασμα του χρόνου και να κάνει ακόμα πιο ανταγωνιστικό το επίπεδό της".

«Συνειδητή απόφαση η επιστροφή»

-Πάμε και σε πιο προσωπικό επίπεδο. Πώς νιώθει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και πάλι στην Τούμπα και στη Θεσσαλονίκη;

"Νιώθω πολύ καλά και, ξέρετε, νιώθω έτσι, γιατί ήταν μία συνειδητή επιλογή η επιστροφή μου στην ομάδα. Αισθάνομαι όμορφα και εύχομαι το καλύτερο για την παρουσία μου στην ομάδα".

-Επομένως, αισθάνεσαι δικαιωμένος με την επιλογή σου.

"Θα το επαναλάβω, ότι ήταν μία συνειδητή απόφαση και μέχρι στιγμής είμαι πολύ χαρούμενος. Γενικά, δε μετανιώνω ποτέ για τις επιλογές μου, γιατί πάντα θα υπάρχουν επιτυχίες και αποτυχίες σε αυτές. Το σωστό είναι να μαθαίνεις από τα λάθη σου και είμαι βέβαιος ότι χαίρεσαι πιο πολύ τα θετικά, όταν ξέρεις ότι προσπάθησες για το σωστό".

Σε πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠΑΟΚ

-Ένας τίτλος με τον ΠΑΟΚ, ένα πρωτάθλημα με την ομάδα, αποτελεί όνειρό ζωής για σένα;


"Σε όλους τους αθλητές υπάρχει ένα τέτοιο όνειρο. Και όσοι φεύγουν κάποια στιγμή από το χώρο, θέλουν να λένε ότι πέτυχαν και πέντε πράγματα. Μακάρι αυτό το δεύτερο διάστημα παρουσίας μου στον ΠΑΟΚ να συνοδευτεί και από έναν τίτλο. Για αυτό προσπαθούμε όλα τα παιδιά, να έχουμε τον ΠΑΟΚ σ' ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα".

-Από την αρχή της χρονιάς έγιναν πολλές αλλαγές προπονητών. Σας επηρέασαν και, αν ναι, πόσο;

"Εννοείται ότι επηρεάζουν. Όταν έχουν μάθει οι παίκτες επί τρία χρόνια να δουλεύουν με έναν προπονητή, είναι λίγο απότομο αυτό που συνέβη. Ακόμα και για μένα δηλαδή, που ήρθα φέτος στην ομάδα. Αλλά εγώ σκέφτομαι πως ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό της ομάδας. Ο σκοπός είναι να λειτουργούμε σωστά και να βγαίνει αυτό στο γήπεδο".

-Το παράδοξο βέβαια είναι, ότι τις καλύτερες εμφανίσεις και τα καλύτερα αποτελέσματα τα έχετε φέρει με έναν -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- υπηρεσιακό προπονητή...

"Ο κύριος Χάβος είναι ένας πολύ καλός προπονητής και νομίζω ότι είμαστε αρκετά απελευθερωμένοι από τότε που ανέβαλε την τεχνική ηγεσία. Αυτό φαντάζομαι ότι φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο. Το λέω, χωρίς να θέλω να αφήσω καμία αιχμή για τον Παύλο Δερμιτζάκη, ο οποίος επίσης είναι πολύ καλός προπονητής και προσπάθησε για το καλύτερο. Είμαι πάντως της άποψης ότι οι ομάδες πρέπει να εμπιστεύονται Έλληνα, παρά ξένο προπονητή".

Θετικός απολογισμός στο τέλος

-Πού μπορεί να φτάσει η φετινή ομάδα, η οποία συνεχίζει να παίζει σε τρία ταμπλό;


"Δεν μπορούμε να προκαθορίσουμε το τι μπορεί να γίνει, αν καταφέρει να πάρει τίτλους στο πρωτάθλημα ή το κύπελλο. Εντάξει, αυτό που έχουμε ως στόχο, είναι να αντιμετωπίζουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Ο καθένας θέλει να πρωταγωνιστήσει η ομάδα, αυτό έχει ως στόχο και μακάρι να πάνε τα πράγματα καλά, με θετικό απολογισμό στο τέλος".

-Ο κόσμος πάντως είναι δίπλα σας, παρά την γκρίνια όταν δεν έρχονταν τα καλά αποτελέσματα.

"Όταν υπάρχει τεράστια αγάπη από τη μεγαλύτερη μερίδα κόσμου, είναι φυσικό να τη στηρίζει πάντα. Και είναι λογικό όταν δεν έρχονται θετικά αποτελέσματα να υπάρχει γκρίνια. Το γνωρίζουμε αυτό. Εμείς προσπαθούμε για ό,τι καλύτερο γίνεται. Απλά, με τα θετικά αποτελέσματα και χαρά δίνουμε στους φιλάθλους μας και πιο ήρεμοι είμαστε κι εμείς και ο κόσμος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: