Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Με ηγέτη τον Σπανούλη, 77-70 ο Ολυμπιακός τον Πανιώνιο

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε, αλλά πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας 77-70 του Πανιωνίου και κάνοντας το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα της Α1.
Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας 24 πόντους και παίρνοντας την ομάδα στις πλάτες του στα τελευταία καθοριστικά λεπτά.

Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν εκείνοι που μπήκαν με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι, στο ντεμπούτο του Γιώργου Μπαρτζώκα στον πάγκο της ομάδας και με τον Μίλος Βούγιανιτς να φορά για πρώτη φορά την κυανέρυθρη φανέλα.

Ουσιαστικά, για 13 λεπτά ο Πανιώνιος έκανε ότι ήθελε στο παρκέ, φτάνοντας τη διαφορά στο +12 (31-19) ενάντια σε έναν Ολυμπιακό "υπνωτισμένο", άστοχο και με αδυναμία να αξιοποιήσει την υπεροπλία του στους ψηλούς.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, πάντως, οι παίκτες του Ίβκοβιτς "ψαλίδισαν" τη διαφορά στους 3 πόντους (38-35), βελτιώνοντας αρκετά την άμυνά τους.

"Καθάρισε" ο Σπανούλης

Το δεύτερο μέρος ανήκε στον Βασίλη Σπανούλη, με τον διεθνή γκαρντ να αποδεικνύει ότι στον φετινό Ολυμπιακό θα έχει ηγετικό ρόλο.

Ο 28χρονος άσος πήρε πολλές πρωτοβουλίες και έχοντας τη συμπαράσταση των Νίλσεν, Μπουρούση και Παπαλουκά έφερε το παιχνίδι στα μέτρα των "ερυθρολεύκων".

Μάλιστα, με δικό του τρίποντο στο 37' οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 70-64 και κάπως έτσι εδραιώθηκε το πέρασμα του Ολυμπιακού από μία έδρα, στην οποία την περσινή περίοδο οι κυπελλούχοι Ελλάδας απώλεσαν τις ελπίδες τους για να τερματίσουν στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου μπροστά από τον Παναθηναϊκό.

Ο Σπανούλης τελείωσε το ματς με  24 πόντους, διψήφιο αριθμό πόντων πέτυχαν και οι Μπουρούσης, Παπαλουκάς, Νίλσεν και Νεστέροβιτς.

Ο Βούγιανιτς με 14 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τον Πανιώνιο, που φάνηκε ανταγωνιστικός και έδειξε φανερά σημάδια βελτίωσης σε σχέση με τις ήττες από Μαρούσι και Ίκαρο Καλλιθέας.

Τα δεκάλεπτα
: 22-17, 38-35, 51-55, 70-77.

Οι πόντοι:

Πανιώνιος (Γιώργος Μπαρτζώκας): Αθανασούλας 6, Βούγιανιτς 14, Γιαννόπουλος 5, Τσιάρας 3, Αθηναίου, Μπατής 10, Γιάνκοβιτς 5, Ιωάννου 3, Σαρικόπουλος, Ελονού 8, Παραγυιός 5, Μπάρλος 11

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 10, Νεστέροβιτς 12, Γκόρντον 2, Σπανούλης 24, Μπουρούσης 10, Κέσελ 1, Πελεκάνος 1, Νίλσεν 12, Παπανικολάου, Τεόντοσιτς 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια: