Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ο Σπανούλης τα κλειδιά, ο Ντάρντεν τα… αντικλείδια!!

Με ιδανικό τρόπο αποχαιρετάει το 2014 ο Ολυμπιακός, που κατάφερε επιτέλους να έχει πειστική εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό και το νέο έτος θα τον βρει στην κορυφή της Α1. Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης.

Ο Σπανούλης τα κλειδιά, ο Ντάρντεν τα… αντικλείδια
Έστω και αν η απρόσμενη ήττα από την Κηφισιά εξακολουθεί να τον «στοιχειώνει» και αν οι «πράσινοι» δεν στραβοπατήσουν σε άλλο ματς, θα χρειαστεί διπλό μέσα στο ΟΑΚΑ.

Αλλά ας μην κοιτάζουμε τόσο μακριά. Δεν υπάρχει λόγος. Εξάλλου, από στιγμή σε στιγμή τα δεδομένα αλλάζουν. Είχαν σχέση οι δύο αντίπαλοι με τον αγώνα Κυπέλλου; Καμία! Τότε οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς τιμώρησαν την υπεροψία των Πειραιωτών, οι οποίοι χθες ήταν πολύ σοβαροί και ήξεραν τι ζητούσαν στο γήπεδο. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν καλά «διαβασμένος», έμεινε πιστός στο πλάνο του και ανέβηκε σημαντικά στα μάτια του «ερυθρόλευκου» κοινού.
Πρόσωπο του αγώνα ήταν σίγουρα ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός «χρωστούσε» ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι στην πρώην ομάδα του και κατάφερε να ηγηθεί του Ολυμπιακού. Δεν ήταν τόσο εύστοχος, όμως είχε την «φλόγα» και τη συγκέντρωση που απαιτούσε ένα τέτοιο παιχνίδι. Να δούμε, βέβαια, αν θα τα καταφέρει το ίδιο καλά και μέσα στο ΟΑΚΑ…
Βέβαια, κατά την άποψή μας κορυφαίος ήταν άλλος και λέγεται Τρεμέλ Ντάρντεν. Ο σκληροτράχηλος φόργουορντ κατάφερε να αποσυντονίσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, παίζοντας δυναμική άμυνα και παράλληλα έδωσε πολλές λύσεις στην επίθεση, χωρίς να «εκβιάσει» προσπάθειες. Αποτελεί το ιδανικό συμπλήρωμα του Ματ Λοτζέσκι και η συνύπαρξή τους φέρνει περιθώρια αισιοδοξίας εν όψει του ΤΟΠ-16, ειδικά από τη στιγμή που ο Ιωάννης Παπαπέτρου μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του.
Κομβικής σημασίας είναι η επανένταξη του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος έμεινε στο παρκέ με επτά λεπτά, αλλά του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός. Ο Ολυμπιακός δεν έχει «πεντάρια» αποτελεσματικά στο post-up και ο διεθνής πάουερ φόργουορντ μπορεί να κάνει τη διαφορά κοντά στο καλάθι. Αυτό το κάνει καλά και ο Ντάρντεν, με τη διαφορά πως ο Πρίντεζης έχει την ικανότητα να δίνει διψήφιους αριθμούς πόντων αν βρει τα πατήματά του και παράλληλα να «φθείρει» τους αντίπαλους ψηλούς.
Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, είδαμε έναν Μαυροκεφαλίδη ικανό για μεγάλα πράγματα. Είχε ψυχή, δυναμισμό και σε συνδυασμό με την «πλαστικότητα» στις κινήσεις του, ήταν ακαταμάχητος. Όμως, ο Μπατίστα δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά και παράλληλα είχε προβλήματα στην άμυνα που ήταν εμφανή δια γυμνού οφθαλμού.
Ο «Έι Τζέι» Σλότερ είναι σπουδαίος σκόρερ και η παρουσία του δίνει άλλη αύρα στην επίθεση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Ντάρντεν και οι υπόλοιποι περιφερειακοί του Ολυμπιακού «εξουδετέρωσαν» τον Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το ντέρμπι…

Πηγή: Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: