Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πιέλ: «Στόπερ υψηλού επιπέδου ο Ταυλαρίδης»

Ο Κλοντ Πιέλ, ο οποίος καθιέρωσε τον Στάθη Ταυλαρίδη στο γαλλικό πρωτάθλημα ως προπονητής της Λιλ, μιλά στο gazzetta.gr και... στάζει μέλι για τον έμπειρο στόπερ που θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.
Ο προπονητής που πίστεψε περισσότερο από κάθε άλλο τον Στάθη Ταυλαρίδη και του άνοιξε την πόρτα του γαλλικού πρωταθλήματος, δεν είναι άλλος από τον Κλοντ Πιελ, έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς της Ligue 1 με θητεία σε Μονακό, Λιλ και Λιόν! Ο Πιελ που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο «τιμόνι» της Νις ήταν ο άνθρωπος που το 2003 όντας στην Λιλ «υπέγραψε» και καθιέρωσε τον Ταυλαρίδη σε ένα από τα καλύτερα και πιο δύσκολα πρωταθλήματα της Ευρώπης!
Το gazzetta.gr βρήκε τον έμπειρο κόουτς που δεν αρνήθηκε να μιλήσει για τον κεντρικό αμυντικό του Παναθηναϊκού, πλέον, και να πλέξει το εγκώμιο του! Παράλληλα δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την μετακίνηση του 35χρονου άσου στο «τριφύλλι» ενώ αποκάλυψε και μια προσωπική τους στιγμή με αφορμή το «φρένο» που έβαλε στην μετακίνηση του Έλληνα στόπερ σε μεγαλύτερη ομάδα!
«Εγώ τον έφερα στην Λιλ από την Αγγλία. Είχε χαρακτηριστικά σπουδαίου κεντρικού αμυντικού, πίστεψα πολύ σε εκείνον και με δικαίωσε. Δυνατός στις μονομαχίες, εξαιρετικός στο ψηλό παιχνίδι, ικανός και με την μπάλα στα πόδια. Δεν είχε πρόβλημα να ξεκινήσει το παιχνίδι από την άμυνα και να βοηθήσει και σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού. Επίσης σκόραρε και στις στημένες φάσεις, σημαντικό στοιχείο για κάθε αμυντικό. Είναι στόπερ υψηλού επιπέδου» θυμάται αρχικά ο Γάλλος τεχνικός και συνεχίζει:
«Από τα χρόνια που συνεργαστήκαμε μπορώ να σας πω ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Ένας κύριος! Ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα στα αποδυτήρια, πάντα έδινε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Μέχρι την τελευταία φάση του παιχνιδιού. Χαίρομαι πολύ που έκανε το βήμα που μου λέτε στην καριέρα του. Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα».
Παράλληλα, ζητήσαμε από τον Πιέλ να θυμηθεί μια στιγμή, ένα περιστατικό από την συνύπαρξη του στην Λιλ με τον 35χρονο κεντρικό αμυντικό. Δεν το αρνήθηκε...
«Θυμάμαι μία χρονιά, έφτασε πρόταση στα γραφεία μας από μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα για τον Στάθη. Εκείνος ήθελε να πάρει μεταγραφή. Ήταν λογικό. Εγώ, όμως, το αρνήθηκα και δεν επέτρεψα την αποχώρηση του! Ήταν τόσο σημαντικός για την ομάδα μας που δεν θα μπορούσε να αποδεχθώ εκείνη την προσφορά»!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: