Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Κύλησε ο Ντάρντεν και βρήκε τον Σπανούλη!!

Λόγω των ημερών αλλά και της απόδοσής του, ο Βασίλης Σπανούλης έγινε το πρόσωπο του ντέρμπι. Ταιριάζει και με τον γνωστό Αγιο το όνομά του, έβαλε και 20 πόντους, ε βρέθηκε και ο κατάλληλος τίτλος.Γράφει ο Μιχάλης Λεάνης.

Κύλησε ο Ντάρντεν και βρήκε τον Σπανούλη
 Φαντάζεστε να έπρεπε να βγει τίτλος με τον Ντάρντεν; Ξέρετε κανέναν τέτοιο Αγιο; Ή μήπως ξέρετε κανέναν Τρεμέλ;
Ο Αμερικανός του Ολυμπιακού ήταν εξίσου σημαντικός με τον Σπανούλη σε προσφορά. Επαιξε μόλις 17 λεπτά, όχι γιατί ο Σφαιρόπουλος είχε αποφασίσει ότι θα τον χρησιμοποιήσει τόσο, αλλά γιατί έτσι βγήκε το παιχνίδι. Ο κόουτς του Ολυμπιακού τον ήθελε φρέσκο για να μαρκάρει τον Διαμαντίδη και ο Ντάρντεν τον έβγαλε ασπροπρόσωπο με την απόδοσή του. Και στην άμυνα και στην επίθεση, όπου είχε 13 πόντους με 5/7 εντός παιδιά και 2/3 βολές. Θα έπαιζε και περισσότερο, αλλά εκεί που προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Σφαιρόπουλος τον είχε έτοιμο να μπει στο παιχνίδι, έβαλε το τρίποντο ο Λοτζέσκι και ο προπονητής τον τράβηξε στον πάγκο. Αυτό βέβαια λέγεται και κοουτσάρισμα, γιατί εμείς όταν ήμασταν πιο μικροί μάθαμε ότι είναι καλό να αφήνεις τον σουτέρ στο παρκέ όταν βάζει ένα σουτ, δεν τον βγάζεις ούτως ή άλλως επειδή το έχεις αποφασίσει από πριν
Για τον Σπανούλη δεν χρειάζεται να πούμε πολλά, ήδη έχουν γραφτεί τα καλύτερα και δεν τους προλαβαίνω τους άλλους. Εβαλε 20 πόντους, ήταν ηγέτης, έβαλε και τις κρίσιμες βολές. Εκανε τη διαφορά, δίχως να είναι μια ομάδα μόνος του. Αλλά με Σπανούλη τόσο καλό και Ντάρντεν διψήφιο, συν τους υπόλοιπους να εμφανίζονται ανά διαστήματα και να δίνουν λύσεις, ήρθε η νίκη για τον Ολυμπιακό.
Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο αμυντικό του παιχνίδι και δέχθηκε σουτ κυρίως από προσωπικές ενέργειες του Σλότερ. Ακόμα κι έτσι όμως βρέθηκε στο +7 και μόλις ξεκίνησε η τελευταία περίοδος έφτασε στο +13. Εκεί πήρε το δρόμο του το παιχνίδι, παρότι ο Παναθηναϊκός δεν παρέδωσε πνεύμα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε άμυνα, διάβασε τα μις ματς, βρήκε ελεύθερα σουτ, αλλά όταν έσφιξαν την άμυνά τους οι πράσινοι και έχασαν τη συγκέντρωσή τους οι ερυθρόλευκοι, το ματς κόντεψε να τουμπάρει. Σε άλλες περιπτώσεις – που ο Ολυμπιακός νιώθει την ανάσα του Παναθηναϊκού στην πλάτη – το παιχνίδι έπαιρνε άλλη μορφή, αλλά τώρα οι γηπεδούχοι παρέμειναν σοβαροί και μετρημένοι. Εκαναν σωστές επιλογές, δεν έχασαν βολές και κράτησαν τη νίκη… Οχι ότι αυτό σημαίνει πολλά, απλά αν είχαν χάσει, τώρα θα έτρεχαν και δεν θα έφταναν. Πλέον παραμένουν ήρεμοι και περιμένουν τα παιχνίδια που θα τα κρίνουν όλα.

Πηγή:Superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: