Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ντάρντεν: «Τώρα είμαστε... πάτσι!»

Ο Αμερικανός γκαρντ, που ήταν ο παίκτης-κλειδί της πρώτης εφετινής νίκης του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού, δηλώνει στο gazzetta.gr ότι οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάστηκαν πιο “πεινασμένοι” και σχολιάζει τον περιορισμό του Διαμαντίδη. 
Από το περασμένο καλοκαίρι, οπότε και πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα, περίμενε πως και πως τη στιγμή που θα έμπαινε στο γήπεδο για να παίζει σε ένα τόσο μεγάλο παιχνίδι, όσο το κορυφαίο ελληνικό ντέρμπι. . Ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης για 1,5 χρόνο, έζησε την μαγεία και το πάθος του ισπανικού “classico”, αντιμετώπισε αρκετές φορές τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αλλά έχοντας δει και ακούσει τόσο πολλά, γι' αυτό ξεχωριστό ματς, αδημονούσε να “ρουφήξει” κάθε δευτερόλεπτο της σπουδαίας αυτής αναμέτρησης. Ο τραυματισμός στο χέρι, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ιταλία, του στέρησε τη δυνατότητα να παίξει στην πρώτη συνάντηση “κόκκινων” και “πράσινων” στον προημιτελικό του Κυπέλλου, οπότε το σχεδόν... χριστουγεννιάτικο συναπάντημα των “αιωνίων αντιπάλων”, ήταν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα εορταστικό “δώρο” στους συμπαίκτες του, στους προπονητές του, την διοίκηση και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού...

Ο λόγος για τον Τρεμέλ Ντάρντεν, ο οποίος, μαζί με τον Σπανούλη (20π.), έβαλε την σφραγίδα του στην επικράτηση των Πειραιωτών, στην πιο “μεστή” εμφάνισή του με την ερυθρόλευκηφανέλα. Δεν ήταν μόνο η στατιστική αποτύπωση (13π., 1ρ. με 5/8 σουτ σε 17') της αγωνιστικής του παρουσίας, εκείνη που τον κατατάσσει στους κορυφαίους παίκτες του Ολυμπιακού, όσο κυρίως η εξαιρετική του απόδοση στο μαρκάρισμα του Δημήτρη Διαμαντίδη (7π., 3ασ. με 1/5 σουτ σε 27'), που είχε καιρό να περάσει απαρατήρητος σε ντέρμπι. Το gazzetta.gr συνομίλησε μαζί του και σας παρουσιάζει τις απαντήσεις σε όλα τα πιθανά ερωτήματα που έχετε γύρω από το πως ο 33χρονος Αμερικανός από το Ίνγκλεγουντ της Καλιφόρνια, έζησε το ντέρμπι...

Τελικά ισχύει η άποψη που θέλει έναν παίκτη που μένει εκτός αγωνιστικής δράσης, να έχει το πλεονέκτημα της καλύτερης παρατήρησης των αγωνιστικών δρώμενων στο παρκέ; Είναι αλήθεια ότι αυτό βοηθάει στην καλύτερη αντιμετώπιση των καταστάσεων, όταν πλέον επιστρέφει στην ενεργό δράση;

«Σε αρκετά μεγάλο βαθμό! Καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, είχα την ευκαιρία να δω αρκετά παιχνίδια τους στην Ευρωλίγκα και να λίγο-πολύ ήξερα πως παίζουν... Μένοντας τόσο καιρό έξω από την αγωνιστική δράση, λόγω του τραυματισμού μου στο χέρι, μελετούσα πολύ τι έπρεπε να κάνουμε σαν ομάδα, αλλά και πως έπρεπε εγώ να αντιμετωπίσω τους παίκτες που παίζουν στη θέση μου, έτσι ώστε να αποκτήσουμε πλεονέκτημα απέναντί τους...»

Πόσο καλύτερος ήταν ο Ολυμπιακός απόψε (σ.σ.: χθες) για να επικρατήσει του Παναθηναϊκού;

«Αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ διαφορετικό από εκείνο του Κυπέλλου, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι πλέον πολύ διαφορετική ομάδα απ΄ ότι ήταν τον περασμένο Οκτώβριο! Παρ' ότι τότε είχαν κερδίσει, τώρα θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτεροι ως σύνολο, γιατί οι παίκτες είναι πολύ πιο εξοικειωμένοι με τους ρόλους τους, έχουν αφομοιώσει τις απαιτήσεις του coach Ιβάνοβιτς, επομένως θεωρώ ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο σε δύσκολες συνθήκες, υπό την έννοια ότι έπρεπε να κερδίσουμε...»

Έτσι όπως παρουσιάζονται οι δύο ομάδες αυτή τη στιγμή, ποια είναι σε καλύτερη κατάσταση, ενόψει της εκκίνησης του Top-16;

«Αν εμείς τότε είχαμε κάποιο πλεονέκτημα, τώρα τολμώ να πω ότι οι δύο ομάδες βρίσκονται ουσιαστικά στο ίδιο επίπεδο. Εμείς κάναμε αρκετές αλλαγές από τότε, κυρίως όσον αφορά στην φιλοσοφία του παιχνιδιού και τον αγωνιστικό μας προσανατολισμό και οι αντίπαλοί μας, πλέον είναι σχεδόν πλήρεις, οπότε είμαστε προετοιμασμένοι για μία σκληρή μάχη, που το πιθανότερο θα κρινόταν στο τελευταίο λεπτό... Όπως έγινε! Πλέον, ισοφαρίσαμε την ήττα μας στο Κύπελλο και πήραμε ένα πλεονέκτημα στο πρωτάθλημα, αλλά είμαι σίγουρος ότι όλες οι υπόλοιπες αναμετρήσεις θα κριθούν στις λεπτομέρειες...»

Που κρίθηκε, κατά την άποψή σου, το ντέρμπι;

«Παίξαμε πολύ καλύτερη άμυνα στο 2ο μέρος και ειδικότερα στο 4ο δεκάλεπτο, σταματήσαμε τις συνεργασίες τους και δεν τους επιτρέψαμε να σκοράρουμε στο set παιχνίδι, αν εξαιρέσουμε κάποια φάουλ που κέρδισαν και τα οποία τους έστειλαν στις βολές. Αλλά αυτά τα παιχνίδια, θεωρώ ότι κρίνονται από την ενέργεια που βγάζει η κάθε ομάδα στο παρκέ και η οποία κρίνει ποια εκ των δύο, αποδεικνύει ότι θέλει περισσότερο τη νίκη.»

Τι κρατάτε από την πρώτη σας εφετινή νίκη επί του Παναθηναϊκού;

«Για μας ήταν μία νίκη που μας βάζει με τον καλύτερο τρόπο στην μάχη του Top-16, υπό την έννοια ότι κερδίσαμε τον μεγάλο μας αντίπαλο στην Ελλάδα και μείναμε ζωντανοί στην μάχη της πρωτιάς στην κανονική περίοδο, αλλά και γιατί κερδίσαμε μία ομάδα από το κορυφαίο επίπεδο της Ευρωλίγκα, με τους ίδιους στόχους με μας στην Ευρώπη. Ήταν ένα πολύ καλό τεστ, ενόψει της μεγάλης μάχης που μας περιμένει την Παρασκευή στη Μάλαγα, γιατί η Ουνικάχα αγωνίζεται με παρεμφερή τρόπο, πηγαίνει σ' όλα τα ριμπάουντ, παίζει επιθετική άμυνα, οπότε απόψε ήταν σαν να είδαμε στον καθρέφτη τι θα αντιμετωπίσουμε... Από 'δω και στο εξής, όλες οι ομάδες της διοργάνωσης είναι πολύ δυνατές, κάθε ματς ισοδυναμεί με έναν τελικό και το ζητούμενο είναι η νίκη έστω και με μισό πόντο διαφορά... »

Πόσο δύσκολο ήταν να περιορίσεις σημαντικά δράση, του πιο σημαντικού παίκτη του Παναθηναϊκού;

«Ο Διαμαντίδης είναι ένας πολύ έξυπνος έμπειρος παίκτης, οπότε στην άμυνα είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις γιατί παίζει πολλά χρόνια και ξέρει να τελειώνει ιδανικά τα παιχνίδια! Ακόμη κι όταν δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία στις τρεις πρώτες περιόδους, είναι ικανός να αλλάξει το ρυθμό ενός αγώνα με τρία μεγάλα καλάθια στο τελείωμα ενός αγώνα, οπότε πρέπει πάντα να είσαι προετοιμασμένος για το τι μπορεί να κάνει! Ήταν η 3η ή 4η φορά που παίζω αντίπαλός του και σε κάθε ματς ήταν πολύ καλός! Μ' αρέσει όμως, να παίζω πάντα σε υψηλό επίπεδο, έστω κι αν χρειάζεται να αντιμετωπίζω έναν τόσο ποιοτικό κι έξυπνο προσωπικό αντίπαλο...»

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: