Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Αήττητος στο ΟΑΚΑ…!

Να ξεκινήσει με νίκη κόντρα στη Μακάμπι τις υποχρεώσεις του στο Top-16 θέλει ο Παναθηναϊκός, με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να τονίζει πως οι «πράσινοι» πρέπει να μείνουν αήττητοι στο ΟΑΚΑ.

Αήττητος στο ΟΑΚΑ…
Στην πρώτη φάσης της Euroleague ο Παναθηναϊκός έφυγε μόνο μια φορά ηττημένος από το ΟΑΚΑ (έχασε από την Μπαρτσελόνα) και τώρα ξεκινώντας κόντρα στη Μακάμπι τις υποχρεώσεις του στο Top-16 έχει στόχο να κρατήσει αλώβητο το «σπίτι» του προκειμένου να έχει καλύτερη τύχη στη διοργάνωση.

Αυτό τόνισε και ο συνεργάτης του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, Σωτήρης Μανωλόπουλος μέσω του blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ.

Αναφέρθηκε στην ήττα των «πρασίνων» από τον Ολυμπιακό κάνοντας λόγο για πολλά λάθη που δεν φαίνονται στη στατιστική, ενώ πρόσθεσε πως για την Ευρώπη, η διατήρηση του εντός έδρας αήττητου αποτελεί προτεραιότητα.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

Καλησπέρα σε όλους,

Θέλω να ξεκινήσω και να πω «Χρόνια Πολλά» σε όλο τον κόσμο γιατί μπορεί να υπάρχει φουλ αγωνιστική δράση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτές τις Άγιες Ημέρες πρέπει να σκεφτόμαστε και τον συνάνθρωπο μας. Άρα πάνω απ' όλα υγεία σε όλους, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσω, γράφοντας για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Θεωρώ πως βάλαμε τους εαυτούς μας μόνοι μας σε ανίσχυρη θέση μέσα στον αγώνα. Το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ήταν πολύ κακό και δεν πρέπει να επαναληφθεί, καθώς αναγκαστήκαμε να κυνηγάμε συνέχεια στο σκορ τον αντίπαλο. Κάναμε πολλά λάθη, τα οποία δεν αποτυπώνονται στο φύλλο της στατιστικής, είναι λάθη στην τακτική που είχαμε δουλέψει στην προπόνηση μας κι αυτό πρέπει να το δούμε.

Πλέον, έχουμε μπροστά μας έναν πάρα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Το ΤΟΡ 16 ξεκινά την Τρίτη (σ.σ. 30/12) για εμάς με την αναμέτρηση κόντρα στη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ. Μολονότι η δεύτερη φάση της Ευρωλίγκας μοιάζει μ' ένα μίνι πρωτάθλημα, γνωρίζουμε πως πρέπει να διαφυλάξουμε την έδρα μας με κάθε τρόπο. Αυτή πρέπει να είναι η βάση μας, αν θέλουμε να το πούμε έτσι, αυτό είναι κι απ' τα σημαντικότερα στοιχεία.

Η Μακάμπι είναι μία ομάδα με βαριά φανέλα και μεγάλη ιστορία. Είναι Πρωταθλητές Ευρώπης κι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Έχουμε μπροστά μας δύο ημέρες για να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον αγώνα κι ευχόμαστε με τη βοήθεια του κόσμου μας να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη, κλείνοντας το 2014 με τον καλύτερο τρόπο.

Τα ξαναλέμε σύντομα,

Σωτήρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: