Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Γιατί ο εξτρέμ μπορεί να γίνει σέντερ φορ...!!

Ο Διονύσης Δελλής αναλύει στο gazzetta.gr το πλάνο των μεταγραφών του Ολυμπιακού και τις αλλαγές που πρόκειται να φέρει σε αυτό, ενδεχόμενη απόκτηση του Ροζίτσκι. 
Από αύριο Δευτέρα αναμένονται «νεότερα» στο μεταγραφικό μέτωπο για τον Ολυμπιακό. Με τις υποθέσεις του κεντρικού αμυντικού (Ρικάρντο Κόστα), αλλά και του Τόμας Ροζίτσκι να έχουν «κλειδώσει» ως προς το Ερυθρόλευκο ενδιαφέρον. Ίσως οι Πειραιώτες να αναζητήσουν κάτι πιο ενδιαφέρον για την κάρδια της άμυνας τους... ηλικιακά (εξ ου και ότι ακόμη έχουν τον Πορτογάλο στην αναμονή), ίσως να μην τους δοθεί η ευκαιρία να προχωρήσουν και με τον Τσέχο σε μια υπόθεση ούτως ή άλλως δύσκολη και με οικονομικά δεδομένα μακριά από τα συνηθισμένα.
Και έχουμε την εντύπωση ότι ειδικά η υπόθεση Ροζίτσκι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο και για την «αποκωδικοποίηση» της τρίτης μεταγραφής που δεδομένα θα κάνει ο Ολυμπιακός τον Γενάρη. Ποια αίσθηση υπάρχει; Ότι αν ο Τσέχος όντως μετακομίσει στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει ο σχεδιασμός. Και μαζί τα αγωνιστικά «χαρακτηριστικά» του... επόμενου. Να μην αναζητηθεί ακραίος αλλά ένας ακόμη σέντερ φορ.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν «ομολογήσει» πως πάνε στις μεταγραφές για έναν στόπερ και για έναν εξτρέμ. Για έναν ακραίο επιθετικό που θα δώσει ότι η ομάδα δεν είχε σε αυτό το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Έναν «κάνω τη διαφορά» ακραίο, που θα δημιουργήσει στο ένας με έναν, που θα σκοράρει, που θα συνδράμει ουσιαστικά για να ανοίξουν οι κλειστές άμυνες.
Όλα αυτά όμως πριν προκύψει η διάθεση και για έναν ακόμη «δημιουργό» από τον άξονα όπως ο Ροζίτσκι. Οκτάρι τον λες, δεκάρι τον λες, χαφάρα που κάνει ένα σωρό δουλειές επίσης. Winger με τίποτε όμως. Τι σημαίνει λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να θέλει τον Ροζίτσκι στην 11άδα του μαζί με τον Τσόρι και τον Κασάμι; Προφανώς ενίσχυση του «πρώτου σχεδίου» που ο Μίτσελ ακολούθησε φέτος. Εκείνο του «ρόμβου» στη μεσαία γραμμή.
Την διάταξη που εμπιστεύτηκε ο Ισπανός και στην τελευταία αναμέτρηση του 2014 με την Καλλονή στο οποίο για πρώτη φορά χώρεσαν δύο καθαροί επιθετικοί. Ο Μήτρογλου με τον Μπενίτες. Αν λοιπόν προχωρήσει του Ροζίτσκι η εντύπωση που δίνεται είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν θα πάει για εξτρέμ. Την επόμενη «καλή» κίνηση του θα την κάνει για να ενισχύσει το «κουτί». Έναν επιθετικό περιοχής θα ψάξει προκειμένου να αυξήσει εκεί τις επιλογές του (πίσω από Μήτρογλου και Μπενίτες υπάρχει μόνο ο Διαμαντάκος). Έναν ακόμη φορ που θα "κατοχυρώσει" το 4-4-2 ως το βασικό αγωνιστικό πλάνο για το δεύτερο μισό της σεζόν.
Τώρα κατά πόσο μπορεί ο Ολυμπιακός να παίζει με "ρόμβο" στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι μια άλλη συζήτηση. Η ουσία είναι ότι η κίνηση Ρόζιτσκι δημιουργεί αυτές τις προϋποθέσεις.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: