Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Ο απολαυστικός Μενσά-Μπονσού και ο απαραίτητος Γιόχανσον!!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το ονειρεμένο ντεμπούτο του Αγγλου σέντερ στη νίκη επί του Ρεθύμνου, αλλά και για την προσθήκη του Σουηδού αμυντικού χαφ στην ποδοσφαιρική «Ένωση».

Ο απολαυστικός Μενσά-Μπονσού και ο απαραίτητος Γιόχανσον
Ο καλός ο παίκτης, σε ορισμένες περιπτώσεις κάνει την διαφορά με το «καλημέρα». Ο Ποπς Μενσά Μπονσού συστήθηκε στο κοινό της ΑΕΚ με μια εξαιρετική εμφάνιση και πρόσθεσε στην ΑΕΚ, ένα επιπλέον όπλο στην επιθετική φαρέτρα του Ντράγκαν Σάκοτα, αλλά το κυριότερο, έναν άνθρωπο να φοβούνται οι αντίπαλοι ψηλοί. Μια από τις μεγάλες αδυναμίες της «Ένωσης» στην πρώτη δεκάδα αγώνων στο Πρωτάθλημα, ήταν η έλλειψη ενός τέτοιου είδους ψηλού.

Ο Αγγλος έκανε την διαφορά από το πρώτο παιχνίδι (23 πόντοι, 15 ριμπάουντ σε πρεμιέρα δεν συμβαίνει καθημερινά) και όχι απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά απέναντι στην πολύ δυνατή ομάδα του Ρεθύμνου. Ανάλογο ντεμπούτο από ξένο της ΑΕΚ, έχω δει ως οπαδός στο "Γ. Μόσχος" μόνο από εκείνο τον απίστευτο Τόνι Γουάιτ που είχε βάλει 33 πόντους, στο ντεμπούτο του, σε νίκη απέναντι στον ΠΑΟ, στις 3/10/1993.

Το επιπλέον ενθαρρυντικό από την 5η νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα της Α1 ήταν και η εμφάνιση του Ντελινικάιτις. Η σταδιακή και αναμενόμενη άνοδος της απόδοσης του, θα δώσει στην περιφέρεια της ΑΕΚ ακόμα περισσότερη ποιότητα και δύναμη πυρός στην «Ένωση», ενώ και ο Ίνγκλις θα μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα, μη έχοντας πλέον όλη την πίεση και το βάρος για το σκοράρισμα. Είναι σίγουρα εντυπωσιακό πως οι τρεις τους, σημείωσαν τους 66 από τους 85 πόντους. Μια ενδεχόμενη νίκη στο ματς με τον ΠΑΟΚ, θεωρώ πως και ψυχολογικά και βαθμολογικά, μπορεί ν’ αλλάξει την χρονιά της ΑΕΚ.

Στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, έχω μιλήσει πάμπολλες φορές και έχω γράψει αρκετές, για την ανάγκη απόκτησης ενός δυνατού και με μεγάλη σωματική διάπλαση αμυντικού χαφ, που θα μπορέσει όχι μόνο φέτος, αλλά βασικότερα από την επάνοδο της ΑΕΚ και μετά στην Σούπερ Λίγκα, βάθος και ικανότητα ανάσχεσης στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Για να είμαι ξεκάθαρος, άποψη δεν έχω για τον ποδοσφαιριστή, ωστόσο οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι ενθαρρυντικές.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με ύψος 1.87, που έχει και δύναμη, έχει και καλό διάβασμα στην αναχαίτιση του αντιπάλου, όπως λένε οι πληροφορίες και όλες οι γνώμες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού. Σίγουρα η ποδοσφαιρική του ηλικία, αλλά και το γεγονός πως η Γκέτεμποργκ ήθελε να τον κρατήσει στο δυναμικό της, αποτελούν δύο επιπλέον θετικά μηνύματα, αλλά πιο πολύ με πείθει, πως αυτή η κίνηση μοιάζει πολύ ψαγμένη και συνήθως ποδοσφαιριστές από τη συγκεκριμένη χώρα, έχουν ποσοστό επιτυχίας στο πρωτάθλημα μας, με την έννοια πως βγαίνουν πολύ συχνά.

Αν η ΑΕΚ μπορέσει να βρει ένα ή δύο κομμάτια ακόμα, όχι για την φετινή περίοδο, αλλά για την προσεχή, από το παζάρι του Ιανουαρίου, η δουλειά το καλοκαίρι για τον καταρτισμό του ρόστερ, θα είναι πιο εύκολη.*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: