Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Οι 4+1 Σουηδοί της ΑΕΚ!!

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον γίνεται ο πέμπτος Σουηδός παίκτης που φορά τη φανέλα της ΑΕΚ στην ιστορία της. Ανάμεικτες» οι εντυπώσεις από τους προηγούμενους…

Οι 4+1 Σουηδοί της ΑΕΚ

Η αρχή έγινε από τον Χόκαν Σάντμπεργκ, που επίσης προερχόταν από τη Γκέτεμποργκ. Ο ξανθομάλλης φορ ήρθε στην «Ένωση» το 1984 και πρόκειται μάλλον για τον πλέον πετυχημένο Σουηδό στην ιστορία της ομάδας. Σε 80 αγώνες πέτυχε 30 γκολ, μέχρι να μετακομίσει το 1987 στον Ολυμπιακό χωρίς την ίδια επιτυχία, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το Δεκέμβριο του ίδιου έτους.



Το 2005 η ΑΕΚ έκανε την έκπληξη φέρνοντας στην Ελλάδα τον άγνωστο ομογενή Χρήστο Χριστοφορίδη. Ο γεννημένος στο Νόρκεπινγκ επιθετικός δεν κατάφερε να βοηθήσει την «Ένωση», ενώ πέρασε στη συνέχεια από Απόλλωνα Καλαμαριάς και Μεσσηνιακό, χωρίς επίσης να κάνει αισθητή την παρουσία του.

inner

Σειρά πήρε την ίδια σεζόν ο Λουέι Τσάνκο. Ο βραχύσωμος μέσος δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο στο σύντομο (μόλις μια σεζόν) πέρασμά του από την «Ένωση» έχοντας 21 συμμετοχές και ένα γκολ που όμως πέρασε στην ιστορία, καθώς στο 3-0 επί του Παναθηναϊκού είχε σκοράρει από τα 35 μέτρα.



Ο τελευταίος, πριν τον Γιόχανσον, εκπρόσωπος του σουηδικού ποδοσφαίρου στην ΑΕΚ ήταν ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Ήρθε το 2008 από τη Βασιλεία με πολλές περγαμηνές και σε δύο σεζόν είχε 56 συμμετοχές και 4 γκολ, με καλές και κακές στιγμές, μέχρι να αποχωρήσει για τη Σέλτικ το 2010.



*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: