Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Αδίκησε τον εαυτό της!!

Για τις θέσεις 5-8 θα παλέψει η Εθνική ομάδα Νέων, μετά την ήττα από την Ισπανία με σκορ 82-60, στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ που γίνεται στην Εσθονία. Με το Μαυροβούνιο το επόμενο ματς.

Αδίκησε τον εαυτό της
Η Εθνική ομάδα ήταν… σκιά του καλού της εαυτού στον προημιτελικό του Ευρωμπάσκετ Νέων της Εσθονίας κόντρα στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με σκορ 82-60 και να παίξει με το Μαυροβούνιο για τις θέσεις 5-8.

Κορυφαίοι για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο πραγματοποίησε το χειρότερό του ματς στη φετινή διοργάνωση, ήταν οι Λαρεντζάκης, Μποχωρίδης και Παπαπέτρου, με τους Φερνάντεθ και Ντίεθ να κάνουν την περισσότερη «ζημιά» για τους «φούριας ρόχας».

Το ματς


Τους Καμπερίδη, Αγραβάνη, Παπαπέτρου, Λαρεντζάκη και Μποχωρίδη επέλεξε ο Κώστας Μίσσας στην αρχική πεντάδα, με τον Αντετοκούνμπο να ήταν στον πάγκο. Από το πρώτο κιόλας… σουτ, οι Ισπανοί έδειξαν πως θα απειλήσουν από την περιφέρεια, με αποτέλεσμα να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα, φτάνοντας ακόμα και στο +5 (11-6). Σε εκείνο το σημείο ο Μποχωρίδης πήρε την ομάδα στις… πλάτες του, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να κάνει ένα σερί 8-0 και να περνάει για πρώτη φορά μπροστά (14-11). Ωστόσο, η κακή περιφερειακή άμυνα των παικτών του Μίσσα, έδωσε την ευκαιρία στους «φούριας ρόχας» να επιστρέψουν και να κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενοι 20-16.

Όπως στο πρώτο δεκάλεπτο, έτσι και στο δεύτερο οι Ισπανοί εξακολουθούσαν να είναι εύστοχοι έξω από τα 6,75μ., με αποτέλεσμα να ανοίξουν ξανά την υπέρ τους διαφορά (18-26). Η «απάντηση» της Εθνικής ήταν δύο διαδοχικά τρίποντα από τον Παπαπέτρου για το 24-26, με τη διαφορά να συντηρείται στο καλάθι μέχρι και το 30-32. Εκεί, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα να δώσει εύκολα καλάθια και το σκορ να πάει στο 40-33 υπέρ των «φούριας ρόχας», με τους Καμπερίδη και Παπαπέτρου να διαμορφώνουν το 37-40 του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ισπανοί «χτύπησαν» μέσα από τη ρακέτα, πηγαίνοντας στο +6 (40-46) με το ξεκίνημα. Μάλιστα, στη συνέχεια, οι κακές επιλογές στην επίθεση μαζί με τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ των παικτών του Μίσσα, έδωσαν την ευκαιρία στους «φούριας ρόχας» να πάνε την υπέρ τους διαφορά σε διψήφιο αριθμό για πρώτη φορά στο ματς (42-53). Το μόνο που κατάφερε η Εθνική, ύστερα από τρία λεπτά χωρίς πόντο, ήταν να πετύχει μία βολή με τον Λαρεντζάκη για το 43-53, με τους αντιπάλους να αυξάνουν και άλλο τη διαφορά (43-57). Πλέον, η ψυχολογία ήταν καθαρά υπέρ των Ισπανών, με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να τους βρίσκει στο +17 (45-62).

Με το τρίποντο του Φερνάντεθ, η Ισπανία συνέχισε το… πάρτι της, φτάνοντας με το… καλημέρα του τέταρτου δεκαλέπτου στο +20 (45-65). Μάλιστα, η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 25 πόντους, με τους παίκτες του Κώστα Μίσσα να σκέφτονται ήδη το παιχνίδι για τις θέσεις 5-8 με το Μαυροβούνιο. Έτσι, η αναμέτρηση είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα με τους «φούριας ρόχας» να παίρνουν το ροζ φύλλο με το τελικό 82-60.



Τα δεκάλεπτα: 16-20, 37-40, 45-62, 60-82.

Ελλάδα (Μίσσας): Μποχωρίδης 13(1), Λαρεντζάκης 15(1), Παπαπέτρου 12(2), Καραμαλέγκος, Καλογιαννίδης 3, Σλαφτσάκης, Μήτσιαλος, Αντετοκούνμπο 5(1), Μελισσαράτος 2, Αγραβάνης 6, Καμπερίδης 4, Γόντικας.

Ισπανίας (Αλόνσο): Μότος, Άμπια, Βίβες 9(1), Φερνάντεθ 21(2), Σανθ, Κόντε, Κόστα, Ντίεθ 23(3), Μεντόρι, Σουάρεθ 14(4), Ολαιθόλα 4, Σάιθ 11. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: