Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Στέφενς: «Σε κάθε ματς για τη νίκη»

Το σύνθημα για τον ΠΑΟΚ την επόμενης σεζόν έδωσε ο Χουμπ Στένφενς, κάνοντας τον απολογισμό του για τις πρώτες 20-25 μέρες του στην ομάδα.

Στέφενς: «Σε κάθε ματς για τη νίκη»
(Photo: paokfc.gr)
Τις πρώτες του εντυπώσεις από την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Αυστρία μετέφερε ο Χουμπ Στένφενς στη SportDay.

Στη συνέχεια, ο Ολλανδός τεχνικός τόνισε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έχει στο μυαλό του μόνο τη νίκη και δεν θα τον ενδιαφέρει κανένα άλλο αποτέλεσμα.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Χουμπ Στέφενς στη SportDay

Μετά από αυτό το διάστημα στην Αυστρία έχετε πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα για την ομάδα σας;

«Σίγουρα. Στην προετοιμασία όμως και μέχρι να παίξεις στα ματς, όλα νομίζεις ότι τα κάνεις καλά. Η πραγματικότητα εκεί θα φανεί. Στα παιχνίδια».

Το γεγονός ότι η ομάδα έδινε φιλικά κάθε τρεις ημέρες ήταν σωστό, ήταν ένας προγραμματισμός που εσείς βρήκατε;

«Το φυσιολογικό είναι να παίζεις πάντα με μία ερασιτεχνική ομάδα στην αρχή. Αλλά εδώ προγραμματίστηκε ματς με την Ανζί και είπα γιατί όχι… Οσον αφορά το Τετάρτη - Κυριακή είναι ένα θέμα, αλλά και μέσα στη σεζόν έτσι δεν θα παίζουμε;».

Εχετε μία προπονητική φιλοσοφία. Ερχόμενος εδώ το ρόστερ του ΠΑΟΚ αλλάζει τις απαιτήσεις σας;

«Ολα εξαρτώνται πάντα από την ποιότητα. Δεν είναι καλό μόνο να επιβάλεις κάποια πράγματα. Είναι σημαντικό να βλέπεις το ταλέντο και την ποιότητα της ομάδας και μετά να αποφασίσεις τι θα κάνεις».

Εχετε βρει στον ΠΑΟΚ ό,τι σας υποσχέθηκαν σε επίπεδο οργάνωσης και επίπεδο ενίσχυσης;

«Η οργάνωση είναι καλή. Στη Γερμανία είναι τέλεια, αλλά και εδώ είναι καλή από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οταν μιλούσα με τον ΠΑΟΚ είδα την ποιότητα της ομάδας και πιστεύω ότι με τους παίκτες που αποκτήσαμε, θα έχουμε καλή ομάδα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και μετά θα κάνουμε καλή αρχή στο πρωτάθλημα».

Μπορείτε να μας πείτε το βασικό κίνητρο για να έρθετε στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ;

«Μετά από χρόνια στη Γερμανία ήθελα μία αλλαγή. Ηθελα κάτι διαφορετικό και ο ΠΑΟΚ ήταν ό,τι πιο κοντινό σε ομάδες που δούλεψα επιτυχημένα. Είναι ομάδα με πολύ κόσμο, με τον Σαββίδη που έχει μεγάλες φιλοδοξίες, ένας άνθρωπος που θέλει πάντα να κερδίζει όπως και εγώ».

Ποιους ρωτήσατε για τον ΠΑΟΚ πριν υπογράψετε;

«Μίλησα με πολλούς και κυρίως με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Μου είπε ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένας καλός σύλλογος, μία ομάδα με πολλούς και τρελούς οπαδούς. Από εκεί και πέρα και στην οικογένειά μου άρεσε η ιδέα να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη».

Ποιον στόχο θα βάζατε για την ομάδα σας;

«Να παίζουμε σε κάθε ματς για τη νίκη».

Με ποιο σκεπτικό αντιμετωπίζετε τα πρώτα ματς της Ευρώπης; Ως τελικούς, ως ευκαιρία;

«Πάντα λέω ότι τα πρώτα ματς είναι τα πιο σημαντικά. Πρέπει και τώρα στα προκριματικά να τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε. Πάντα να τα δίνουμε όλα για την ομάδα και όχι για τον εαυτό μας».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Χουμπ Στέφενς στο σημερινό (19/07) φύλλο της SportDay…

Δεν υπάρχουν σχόλια: