Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Για τους ξερόλες...!!

Τo μεσημέρι της Παρασκευής... κληρώνει για τον ΠΑΟΚ και ο Σταύρος Κόλκας γράφει για τις πιθανότητες, την Φενέρ, τις υποψήφιες αντιπάλους και «για όλα»!
Είναι να μη σε θέλει. Πήγε η Φενέρ και έκανε άνω κάτω την ΟΥΕΦΑ της οποία βέβαια τη δράση δεν σέβομαι και ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να επιστρέψουμε στους αδυνάτους. Δεν είναι ακριβώς βέβαια το έργο έτσι, γιατί αυτά τα πράγματα δεν γίνονται μία μέρα πριν την κλήρωση.
Οι ομάδες έχουν κάνει έναν άλφα προγραμματισμό και τη τελευταία στιγμή αλλάζουν τα πάντα και έρχονται τα πάνω κάτω.
Όπως και να χει, η ουσία των πραγμάτων είναι πως πάμε στους αδύνατους και αύριο θα βρούμε μπροστά μας μία από τις Φενέρ, Ζενίτ, Λυών, Αιντχόβεν και Μέταλιστ.
Άλλοι θα θέλουν Φενέρ γιατί το έχουμε και καλά στη Πόλη –άλλοι Μέταλιστ για ευνόητους λόγους – και όχι ποδοσφαιρικούς – άλλοι Αιντχόβεν για επίσης αυτονόητους λόγους και όχι ποδοσφαιρικούς, εγώ λέω ας κάτσει ότι είναι να κάτσει και να τελειώνουμε. Όλοι ποδόσφαιρο παίζουν. Την Ευρώπη ποτέ δεν την φοβόμουν ως ΠΑΟΚτσής.
Αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον έχει – για άλλους – η συμφωνία του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ για τον Νέσιντ. Κάπου διάβασα κάτι του στυλ «δείτε τι υποχωρήσεις έκανε ο ΠΑΟΚ για να πάρει τον Νέσιντ» και έμεινα άφωνος.
Ας τα πάρουμε λίγο στρωτά τα πράγματα για να καταλάβουμε πως στήνεται μία συμφωνία. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει έναν φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που διαθέτει. Ο Νέσιντ είναι αυτός. Η ΤΣΣΚΑ ψάχνει μία ομάδα που δεν έχει Νέσιντ για να πάρει παιχνίδια. Οι δυο τους τα βρίσκουν γιατί έχουν καλές σχέσεις.
Μπαίνει όρος λέει να τον πάρει πίσω η ΤΣΣΚΑ. Τρελαίνονται όλοι, βρίζουν. Βγαίνουν από τα ρούχα τους. Τους εξηγείς λοιπόν πως ναι μεν μπορεί να τον πάρει πίσω η ΤΣΣΚΑ, αν δεν έχει το 50% των συμμετοχών. Πάλι ωρύονται, βρίζουν, αναθεματίζουν, χαρακτηρίζουν. Όργια λέγονται.
Τους εξηγείς πως συμμετοχή γράφει το κοντέρ όταν παίζει ο παίκτης είκοσι λεπτά. Πάλι τα ίδια, μουγκρίζουν. Και δεν σκέφτονται το πολύ απλό πράγμα.
Γιατί βρε ζώον να κρατήσει ο ΠΑΟΚ έναν παίκτη που δεν τον χρησιμοποιεί πάνω από είκοσι λεπτά ανά  δύο αγώνες; Τι να τον κάνει βρε σούργελο; Να τον έχει να τον βλέπει; Ζώα.
Πάμε παρακάτω. Μουγκρίζουν πάλι γιατί δεν υπάρχει οψιόν αγοράς. Για όσους δεν έχουν καταλάβει , ο Νέσιντ είναι τέτοιου επιπέδου ταλέντο, που στην Ελλάδα αν δεν χτυπούσε θα ερχόταν μόνο για διακοπές. Και άμα..
Τι οψιόν να βάλω ρε μοσχάρι; Δέκα εκατ. ευρώ; Θα είσαι ικανοποιημένος αν την βάλω; Και ποιος θα τα δώσει αυτά; Δεν μπαίνει οψιόν, αυτή είναι η πολιτική της ΤΣΣΚΑ, την ίδια ακολούθησε και με τον Ολίσε. Που παίζει φέτος ο Ολίσε θυμίστε μου; Τι οψιόν είχε το πουλέν αυτό;
Αντιλαμβάνεστε πως γίνομαι λίγο προκλητικός , χαρακτηρίζοντας τον κόσμο – αυτόν που τα σπάει με τη φλυαρία του και όχι βέβαια όλους - που έχει πάντα δίκαιο. Εγώ ως ΑΡΔ, απαγορεύεται να θίγω πρόσωπα και καταστάσεις. Πρέπει να τουμπεκιάζομαι που ο κάθε βλάκας νομίζει πως καταλαβαίνει τα πάντα ενώ δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Είναι όμως μία εποχή που και εγώ ο ΑΡΔ ανακαλύπτω τον μικρόκοσμο του διαδικτύου που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο γιατί αυτή η χώρα διαλύεται με μαθηματική ακρίβεια.
Θυμάμαι που όταν πήγα στον Αίγυπτο για μία συνέντευξη Σικαμπάλα, σκεφτόμουν μέσα μου «πως είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι, με τέτοιο πολιτισμό να κατάντησαν έτσι»; Είδα και τους δικούς μας τελικά. Τραγικοί..
Γουστάρω μια μέρα να πάω σε έναν καρδιοχειρούργο και να του πω «τι κάνεις βρε βλάκα! Έτσι γίνεται το μπάι μπας»;  Θέλω να δω το βλέμμα του, αυτό της απορίας.
Φεύγουμε από εδώ αύριο και πλέον έχω ήδη στο μυαλό μου το δεύτερο πόδι. Η ξαπλώστρα είναι εκεί και με περιμένει. Λίγη αποτοξίνωση και μετά στον πατσά…
ΥΓ Σήμερα είχα άλλη μία εκπληκτική εικόνα από το διαδίκτυο. Ένα σάιτ, είχε ως αποκλειστική την ανακοίνωση του TAS CAS που ενημέρωνε για την υπόθεση του ΠΑΟΚ. Από βλακεία άλλο τίποτα, όμως τώρα που το σκεφτόμουν και έτσι όπως έχει γίνει η ειδησεογραφία, θα πρέπει να αλλάξουμε το αποκλειστικό και να το κάνουμε πχ ο ταχύτερος ή ο τσακαλάκος ή ο σφεντόνας. Κάτι που να παρουσιάζει τέλος πάντων πως εγώ έκανα πιο γρήγορα το copy paste από εσένα ταγάρι. Έ ταγάρι.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: