Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Το προφίλ της Ραπίντ Βιέννης!

Ένα εμπόδιο το οποίο μπορεί να ελπίζει ο Αστέρας Τρίπολης ότι θα ξεπεράσει αποτελεί η Ραπίντ Βιέννης.

Το προφίλ της Ραπίντ Βιέννης
Ένα εμπόδιο το οποίο μπορεί να ελπίζει ο Αστέρας Τρίπολης ότι θα ξεπεράσει αποτελεί η Ραπίντ Βιέννης.

Ο σύλλογος από την Αυστρία ιδρύθηκε το 1899 και έχει κατακτήσει 32 πρωταθλήματα (τελευταίο το 2008) και 14 Κύπελλα. Παράλληλα το 1985 και το 1986 ήταν φιναλίστ στο Κύπελλο Κυπελλούχων.

Έδρα της είναι ο «Γκέρχαρντ Χάναπι» (17.500 θεατών) και χρώματά της το πράσινο και το άσπρο.

Στον πάγκο της κάθεται ο Ζόραν Μπάρισιτς ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα από τον περασμένο Απρίλιο και έχει συμβόλαιο μέχρι και τον Ιούνιο του 2014.

Την περασμένη περίοδο τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος συγκεντρώνοντας 57 βαθμούς, πίσω από την πρωταθλήτρια Αούστρια Βιέννης (82β.) και την Σάλτσμπουργκ (77β.).

Πέρσι τέθηκε αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ του Europa League τον οποίο και απέκλεισε. Στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα επικράτησε 2-1 της ελληνικής ομάδας σε ένα ματς που συνοδεύτηκε από επεισόδια.

Στον επαναληπτικό επικράτησε 3-0 του Δικεφάλου του Βορρά.

Στο παρελθόν είναι αντιμετωπίσει και πάλι τον ΠΑΟΚ στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1972/73 και είχε αποκλειστεί με 2-2 στη Θεσσαλονίκη και 0-0 στην Αυστρία.

Στο ρόστερ της Ραπίντ Βιέννης ανήκει και ο Θάνος Πέτσος ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί με φανέλα της Μπάγερ Λεβερκούζεν, της Καϊζερσλάουτερν και της Γκρόιτερ Φιρτ.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: