Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Κούγιας: «Ο Τζιμπούρ σιχαίνεται τον Ολυμπιακό!»

Ο Αλέξης Κούγιας ισχυρίζεται ότι ο Τζιμπούρ του είπε ότι σιχαίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ολυμπιακό.Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena fm 89,4:
Για την απαξίωση του πρωταθλήματος:«Είμαι πολύ στεναχωρημένος που το πρωτάθλημα της Β Εθνικής θα γίνεται σε δυο ομίλους, το θεωρώ την μεγαλύτερη απαξίωση του πιο ενδιαφέροντος πρωταθλήματος που υπάρχει στην Ελλάδα, γιατί  σε εκείνο της Σούπερ Λιγκ το ενδιαφέρον περιορίζεται σε 2-3 ομάδες.
Το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ  απαξιώνεται πλέον σκοπίμως, πέρυσι ήταν μακράν το καλύτερο και πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα, ήταν εκπληκτικό, αλλά τώρα αλλάζουν τα πράγματα, το πρωτάθλημα θα είναι απαξιωμένο πλέον, ο κόσμος δεν θα έχει ενδιαφέρον. Είμαστε έρμαια των αποφάσεων της Σούπερ Λιγκ και του εκάστοτε συνδρομητικού καναλιού, δεν κάνουμε τίποτα για να προστατεύσουμε το πρωτάθλημά μας.
Οι «σοφοί» του ποδοσφαίρου είναι κατά μεγάλο ποσοστό «άμπαλοι».
Αυτό το πρωτάθλημα όπως θέλουν να το κάνουν  των 14 ομάδων θα τελειώνει στην καλύτερη περίπτωση τον Φεβρουάριο ή το Μάρτιο και όσους γνωρίζουν από ποδόσφαιρο , αυτή θα είναι η μεγαλύτερη καταστροφή, πολλές ομάδες θα βρίσκονται σε απραξία για περίπου έξι μήνες».
Η πρόταση του για το πρωτάθλημα της Football League: «Να παίξουν οι  τέσσερις πρώτες ομάδες από τον έναν όμιλο και οι τέσσερις από τον άλλον, σε ένα μίνι πρωτάθλημα μέσα-έξω, δηλαδή θα γίνονται 14 παιχνίδια, και θα ανεβαίνουν οι τρεις πρώτες. Όσον αναφορά τους τελευταίους, δεν θα πέφτουν τρεις απευθείας, αλλά μια και οι τελευταίες τέσσερις από τους δυο ομίλους θα παίζουν και αυτές ένα πρωτάθλημα, οπότε σχεδόν όλες οι ομάδες θα έχουν ενδιαφέρον μέχρι το τέλος της σεζόν. Έτσι αυξάνεται το ενδιαφέρον και θα αποφευχθούν οι «πονηρές σκέψεις» και τα στημένα παιχνίδια σε μεγάλο βαθμό. Θα είναι ένα εκπληκτικό πρωτάθλημα και το μόνο πρόβλημα θα είναι μήπως συγκεντρώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτό της Σούπερ Λιγκ. Την πρόταση που έδωσα την δέχτηκαν με ενθουσιασμό αλλά ακόμα δεν μπορεί να βγει κάποια απόφαση γιατί δεν ξέρουμε καν ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, ακόμα δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή. Ίσως τελικά να γίνει πρωτάθλημα ενός ομίλου, εάν πολλές ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή».

Για την Σούπερ Λιγκ αλλά και ότι του είχε πει ο Ράφικ Τζιμπουρ: «Φαίνεται ότι το πρωτάθλημα αρχίζει σιγά-σιγά και χάνει την όποια αξία έχει, υπάρχει  απαξίωση των ποδοσφαιριστών για το Ελληνικό πρωτάθλημα ακόμα και για τον Ολυμπιακό με παίκτες να θέλουν να φύγουν, και μιλάω για τον Αμπντούν και τον Τζιμπούρ οι οποίοι δεν είχαν να φάνε και έπαιζαν σε κάτι ομάδες περιθωριακές που δεν τις ήξερε κανένας. Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα, ο Τζιμπούρ μου είχε πει κατά λέξη : « σιχαίνομαι που παίζω σε αυτό το πρωτάθλημα και είμαι παίκτης αυτής της ομάδας», μου το είπε μετά τον  αγώνα της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό που είχε διακοπεί χωρίς κανέναν λόγο. Απλά δεν είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός και κάποιοι θα έχαναν τα λεφτά τους στο στοίχημα».
Για τον Ιβαν και αν μπορεί να κοντράρει τον Μαρινάκη: «Τον περιμένουμε τον κ.Σαββίδη, θέλουμε να δούμε την συμπεριφορά του, έχει δημιουργήσει αμφιλεγόμενα σχόλια μέχρι στιγμής, από την μία περνάει μία υπερηφάνεια με τις δηλώσεις του και τα βιογραφικά του και τα πολλά χρήματα τα οποία μόνο ο ίδιος ξέρει από πού προήλθαν. Δείχνει εξαιρετικά δείγματα σε κάποιους τομείς, κυρίως οικονομικούς μέχρι τώρα αλλά δείχνει και αρνητικά δείγματα με τρανταχτά παραδείγματα τόσο του Δώνη όσο και του Γκαρσία το οποίο θεωρώ ότι ήταν μεγάλο σφάλμα. Τον Γκαρσία τον έδιωξε μετά από εισήγηση του Δώνη…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: