Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

«Πιο έτοιμη η Μέταλιστ»

Το προφίλ της Μέταλιστ σκιαγράφησε ο Σωτήρης Μπαλάφας. Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ αγωνίζεται πλέον στην Ουκρανία και έχει αντιμετωπίσει την προσεχή αντίπαλο του «Δικεφάλου» στο Τσάμπιονς Λιγκ.

«Πιο έτοιμη η Μέταλιστ»
Για μια ομάδα πιο έτοιμη από τον ΠΑΟΚ, αλλά και με σταθερό κορμό παικτών τα τελευταία χρόνια, έκανε λόγο ο Σωτήρης Μπαλάφας, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει την Μέταλιστ, αντίπαλο του «Δικέφαλου του Βορρά» στον γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, ο πρώην παίκτης των «ασπρόμαυρων» και νυν της Χόβερλα ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της ουκρανικής ομάδας, τα πλην και τα κατά, δίνοντας μοιρασμένες πιθανότητες πρόκρισης.

Αναλυτικά, όσα είπε στον “Arena fm”:

«Αν και δεν ακούγεται πολύ αυτή η ομάδα, είναι πολύ καλή και οι πιθανότητες είναι 50-50 πιστεύω. Αν ο ΠΑΟΚ προσέξει τις επιθέσεις τους και τις σταματήσει γρήγορα θα μπορέσει να τους αντιμετωπίσει. Νομίζω ότι είναι μία ομάδα στα μέτρα του ΠΑΟΚ.

Αυτό που τους χαρακτηρίζει είναι το γεγονός ότι προσπαθούν να παίζουν πολύ γρήγορα και προσπαθούν να το κάνουν από την στιγμή που ο τερματοφύλακας θα πάρει την μπάλα και υα ανοίξει τον αιφνιδιασμό. Είναι μία ομάδα που έχει παίκτες που παίζουν αρκετά χρόνια μαζί, για αυτό δεν έκαναν και πολλές μεταγραφικές κινήσεις κι αυτό είναι καλό για αυτούς.

Δεν πιστεύω ότι η πρόκριση μπορεί να τελειώσει από το πρώτο παιχνίδι. Θα χρειαστεί προσπάθεια και στα δύο παιχνίδια, απλά πιστεύω ότι η Μέταλιστ θα είναι πιο έτοιμη από τον ΠΑΟΚ, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει το πρωτάθλημά τους και μέχρι να έρθει η ώρα για τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, θα έχουν παίξει 3-4 παιχνίδια στην Ουκρανία. Θέμα με τις κλιματολογικές συνθήκες δεν θα υπάρχει πάντως, γιατί αυτή την εποχή είναι καλός ο καιρός στην Ουκρανία.

Η Μέταλιστ είναι καλή ομάδα, παίζει δυνατά στην επίθεση, θέλει προσοχή γιατί έχει πολλούς ξένους και ιδιαίτερα Bραζιλιάνους και Aργεντίνους, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει πλέον μία πολύ καλή ομάδα, είναι πλέον πολύ δυνατός και πιστεύω ότι εάν προσέξει θα είναι αυτός που θα περάσει. Περιμένω δύο ανοιχτά ματς με αρκετά γκολ και ελπίζω να προκριθεί ο ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: