Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο "Γολγοθάς" του Χριστόπουλου!!

Τα όσα απίστευτα αντιμετωπίζει ο Ελληνας τεχνικός στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει ακόμη και την συμπαράσταση των αντίπαλων προπονητών... Ανακοινώθηκε χθες βράδυ με κάθε επισημότητα. Και έμοιαζε με σταγόνα από εκείνες που ξεχειλίζουν το «ποτήρι». Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουκρανίας, τιμώρησε με αφαίρεση τριών βαθμών την Τάβρια για οικονομικές οφειλές. Μια εβδομάδα μετά την έναρξη του πρωταθλήματος. Χωρίς καμία «προειδοποίηση».
Την (μοναδική στην Ουκρανία) ομάδα που είναι ήδη τιμωρημένη εδώ και δύο περιόδους με απαγόρευση μεταγραφών. Την ομάδα που με το ζόρι έχει ένα ρόστερ 14-15 ποδοσφαιριστών και που θα είναι θαύμα-θαυμάτων αν καταφέρει να παραμείνει στην Premier Liha. Την ομάδα του Γιάννη Χριστόπουλου. Του πρώτου έλληνα προπονητή που απολαμβάνει το προνόμιο να εργάζεται στο εξωτερικό, αλλά που μεταξύ μας δεν το λες και… προνομιακό αυτό που έχει «αναλάβει». Μάλλον με αποστολή… αυτοκτονίας μοιάζει!
Για τον έλληνα τεχνικό το χθεσινό βράδυ επεφύλασσε και άλλα… μαντάτα. Ο μοναδικός κεντρικός αμυντικός που υπάρχει στο δυναμικό του κλαμπ, ο βραζιλιάνος Τσέλιο Φερέιρα τέθηκε νοκ άουτ για τους επόμενους δύο μήνες. Βρίσκεται πια πλάι στον –άλλοτε Ερυθρόλευκο- Μάρκο Νε που χάνει τη σεζόν, πλάι  στον Γκούσταβ Σβένσον που έχει να αγωνιστεί από τις 2 Δεκεμβρίου του 2012. Οι 14-15 που λέγαμε είναι ήδη… πολυτέλεια που χάθηκε.
Ο Χριστόπουλος έχει επιστρατεύσει τη μισή ομάδα Νέων του συλλόγου για να κάνει προπόνηση και να συμπληρώνει 18άδα. Πλέον πρέπει να αρχίζει να συμβιβάζεται με την ιδέα ότι θα πρέπει να τις εμπιστευτεί και θέσεις 11άδας. Έστω απέναντι σε κλαμπ όπως η Σαχτάρ, η Ντιναμο Κιέβου, η Ντνιεπρ.
Μέχρι και τον Δεκέμβρη, όταν λήγει η τιμωρία και επιτρέπονται οι μεταγραφές δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από την… υπομονή. Ή θα συμβιβαστεί με την ιδέα ότι για 18 (από τα συνολικά 30) ματς θα είναι επιτυχία το να μπορεί να είναι ακόμη «ζωντανός» στη μάχη για τη σωτηρία (έστω με μια μικρή συγκομιδή βαθμών), ή θα πρέπει να φτιάξει τις βαλίτσες του για να επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα.
Τα όσα αντιμετωπίζει στην Συμφερόπολη, μετατρέπουν σε… πταίσμα την περσινή «περιπέτεια» στα Γιάννενα. Εκεί είχε το δικαίωμα να δημιουργήσει κάτι με τα χέρια του. Έστω με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της κατηγορίας, έστω με την δέσμευση της ελληνικής απαγόρευσης μεταγραφών (που όμως του επέτρεψε να βρει και να αποκτήσει τον Ίλιτς, τον Τσουκαλά, τον Κοροβέση). Τώρα είναι σα να… φοράει χειροπέδες. Και να τον έχουν πετάξει στον… βυθό.
«Όλοι πρέπει να δούμε με συμπάθεια και κατανόηση, το πρόβλημα της Τάβρια. Και να δώσουμε θάρρος στον προπονητή της, για αυτό που έχει να αντιμετωπίσει» είπε μετά το ματς της πρεμιέρας ο –αντίπαλος- τεχνικός της Ζόρια, Γιούρι Βέρνιντουπ. Δεν ανακάλυψε την… Αμερική. Αναφέρθηκε σε μια υπόθεση που την γνωρίζουν όλοι στην Ουκρανία. Το… σύγχρονο δράμα μιας ομάδας που 21 χρόνια πριν κέρδισε το πρώτο πρωτάθλημα της χώρας. Τι να το κάνει το θάρρος όμως ο Γιάννης Χριστόπουλος; Παίκτες δεν έχει…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: