Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Εστουδιάντες: Επέστρεψε στην ενεργό δράση ο Βερόν!!

Ένα χρόνο αφότου ανακοίνωσε την... αποστρατεία του, ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν επιστρέφει στην ενεργό δράση, καθώς θα ενισχύσει για μια σεζόν την Εστουντιάντες, στην οποία έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του.
Ο 38χρονος μέσος, ο οποίος είναι στην τεχνική γραμματεία του συλλόγου και πέρυσι ήταν αθλητικός διευθυντής των «φοιτητών», υπέγραψε συμβόλαιο έως τον επόμενο Ιούνιο, ενώ θα διαθέσει το σύνολο των αποδοχών του για την ενίσχυση των τμημάτων υποδομής της ομάδας από τη Λα Πλάτα. «Δεν νομίζω ότι είμαι στη φόρμα του 2009, όταν κατακτήσαμε το Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά έχω το ίδιο κίνητρο, επειδή αγαπώ να παίζω ποδόσφαιρο» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio Del Plata" μέσα στην εβδομάδα ο άλλοτε αρχηγός της εθνικής Αργεντινής.
Ο Βερόν έκανε σπουδαία καριέρα στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αφού αγωνίστηκε στις Σαμπντόρια, Πάρμα, Λάτσιο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Ίντερ, και τη σεζόν 2006-07 επέστρεψε στην Αργεντινή και την Εστουντιάντες. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών στη μέση και τον αστράγαλο και το 2012 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ύστερα από μια τελευταία (μέχρι σήμερα) σεζόν με την ομάδα της καρδιάς του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βερόν διατηρείται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς αγωνιζόταν σε ομάδα που κατέκτησε το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα στη Λα Πλάτα. Έχει φορέσει 73 φορές τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, με την οποία έδωσε το «παρών» σε τρεις τελικές φάσεις Μουντιάλ (1998, 2002, 2010), ενώ έχει κατακτήσει, μεταξύ άλλων, το Κύπελλο UEFA (1999), το πρωτάθλημα Αγγλίας (2003), το πρωτάθλημα Ιταλίας (2000), το πρωτάθλημα Απερτούρα στην Αργεντινή (2006, 2010), δύο Κύπελλα Ιταλίας (1999, 2000) και το Κόπα Λιμπερταδόρες (2009).
Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: