Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ο Ολυμπιακός στο... μικροσκόπιο!!

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού στην Αυστρία ολοκληρώθηκε και το gazzetta.gr περνάει από «ακτίνες» τους 29 ποδοσφαιριστές.
Βάις, Τσόρι και τα... πιτσιρίκια
Μπορεί να μην έχουμε μπει ούτε καν στην 3η εβδομάδα της προετοιμασίας για την ομάδα του Ολυμπιακού όμως κάποια πράγματα φαίνονται ήδη. Ποδοσφαιριστές όμως ο Βλάντιμιρ Βάις που ήταν θετικός και με την Σίμουρκ και με την Φράιμπουργκ και ο Τσόρι Ντομίνγκες παρουσιάζονται ανεβασμένοι για τα καλά κλέβοντας την παράσταση ενώ ορισμένοι άλλοι δεν έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν και τόσο. Εξάλλου σε διάστημα 10 ημερών στην Αυστρία είναι επόμενο να μην είναι όλοι οι παίκτες των πρωταθλητών στα ίδια επίπεδα.
Εκείνο που σίγουρα κρατάμε πέραν των δύο προαναφερθέντων παικτών είναι και οι "πιτσιρικάδες" που φέτος αποτέλεσαν ευχάριστες εκπλήξεις ενώ υπήρχαν και παίκτες στα πολύ... κάτω τους όπως για παράδειγμα ο Λεάντρο Γκρέκο. Το Gazzetta.gr "ακτινογραφεί" λοιπόν από την δική του σκοπιά έναν έναν τους 29 παίκτες του Α' σταδίου της προετοιμασίας, που έγιναν 28 μετά την φυγή του Τζαμέλ Αμπντούν.
Ρόι Κάρολ: Στις προπονήσεις στην πλειοψηφία των περιπτώσεων ήταν ο γκολκίπερ που έκανε πιο καλά τις ασκήσεις και που λειτουργούσε πιο σωστά συγκριτικά με τους άλλους. Η εμπειρία βοηθά σημαντικά τον Ρόι Κάρολ που έχει δουλέψει αισθητά αν και είχε πρόβλημα τραυματισμού. Σίγουρα όμως τo λάθος που κάνει στον αγώνα με την Φράιμπουργκ που επέφερε το γκολ των Γερμανών δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Λίγο πριν είχε κάνει βέβαια μία πολύ καλή επέμβαση σε προσπάθεια των αντιπάλων. Ο ίδιος κάνει μεγάλη προσπάθεια όμως στην τελευταία χρονικά αναμέτρηση με τους Γερμανούς δεν ενέπνευσε τόση σιγουριά κάτω από τα γκολπόστ.
Μπάλας Μέγιερι: Δεν έχει φτάσει ακόμα στο 100% ενώ τις πρώτες ημέρες φαινόταν και ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό που είχε. Με την Σίμουρκ ο βαθμός δυσκολίας δεν είχε καμία σχέση με εκείνον στο παιχνίδι με την Φράιμπουργκ. Κόντρα στους Γερμανούς ο Ούγγρος δεν κατάφερε να κάνει το καλύτερό του δυνατό ματς, έχοντας προβλήματα, όπως και η αμυντική γραμμή της ομάδας του Ολυμπιακού. Με άλλα λόγια και ο Μέγιερι έχει ακόμα... δρόμο μπροστά του προκειμένου να παρουσιάσει το επιθυμητό πρόσωπο και ενώ στις προπονήσεις ο Αλέκος Ράντος εξακολουθεί να του ζητά βελτίωση. Θυμίζουμε πως το θέμα του γκολκίπερ είναι ανοιχτό με τον Μίτσελ να σκέφτεται σοβαρά την απόκτηση παίκτη.
Ανδρέας Γιαννιώτης: Διαρκή είναι η άνοδος για τον νεαρό τερματοφύλακα, που δίνει και την... ψυχή του στην προετοιμασία και γενικά όποτε έχει χρησιμοποιηθεί. Έχει ακόμα πολλά να μάθει και να βελτιώσει ωστόσο στο Λιμάνι τον πιστεύουν πολύ ενώ έχει πολύ καλή σωματοδομή, εξαιρετικά ρεφλέξ και μεγάλη διάθεση να δουλέψει και να προοδεύσει για τα καλά. Είναι και ανεβασμένος και βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι και είναι κάτι που δεδομένα του πιστώνεται διότι έχει καταβάλλει πολύ μεγάλες προσπάθειες. Δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πάντως να δοθεί δανεικός για να πάρει ευκαιρίες και να παίξει, εφόσον αποκτηθεί άλλος πορτιέρε.
Αβραάμ Παπαδόπουλος: Ο εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού και από τους παίκτες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος είχε και αυτός πρόβλημα με τραυματισμό που δεν είναι και ότι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή. Ο πεπειραμένος στόπερ θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό στα μετόπισθεν, πλην όμως και εκείνος θέλει ακόμα τον χρόνο του έπειτα από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που έχει υποστεί. Ο Έλληνας διεθνής έβγαλε γενικά καλό πρόσημο στην προετοιμασία και ενώ μόλις βρει εντελώς τα πατήματά του στο γήπεδο θα έχει μία ακόμα καλύτερη εικόνα.
Πάμπλο Κοντρέρας: Στις προπονήσεις αναδείκνυε μία σταθερότητα και μία αξιοπιστία και στις ασκήσεις και στα διπλά όμως στους αγώνες της προετοιμασίας όχι. Ο Χιλιάνος κεντρικός αμυντικός αποτέλεσε την αιτία που η Σίμουρκ κέρδισε πέναλτι στο πρώτο φιλικό ενώ στο ματς με την Φράιμπουργκ έχει ενεργή συμμετοχή στην αρνητική παρουσία της αμυντικής γραμμής που μέσα σε 21 λεπτά δέχθηκε 3 τέρματα. Ο Κοντρέρας έδειξε με τις εμφανίσεις του στα δύο ματς που περνάει καθαρά σε δεύτερη... μοίρα λόγω λαθών και έλλειψης ταχύτητας, όμως οι Πειραιώτες θα χρειαστούν την πείρα του στην πορεία. Με τέτοια εικόνα δεν έχει... τύχη για την βασική ενδεκάδα.
Κώστας Μανωλάς: Έχει κάνει μία δυνατή και καλή προετοιμασία και είναι από τα τα στόπερ πάνω στα οποία στηρίζεται και ποντάρει πολλά ο Ολυμπιακός. Ο Κώστας Μανωλάς έβγαλε και δυναμισμό αλλά και προσωπικότητα στις προπονήσεις, προσπαθώντας πολύ και σκληρά και έχοντας πάθος και προσήλωση σε αυτό που κάνει. Και εκείνος ήταν στην τετράδα που ξεκίνησε με την Φράιμπουργκ και αντιμετώπισε "πονοκεφάλους" από την αντίπαλη ομάδα όμως έδειξε πως είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα από άλλους κεντρικούς αμυντικούς, όπως ο Κοντρέρας και ενώ είναι και ανώτερός τους από αγωνιστικής πλευράς.
Λεάντρο Σαλίνο: Ο παλιός "αγαπημένος" παίκτης του Λεονάρντο Ζαρντίμ έδειξε από την πρώτη ημέρα στις προπονήσεις πως είναι ένας δεξιός μπακ με επιθετικές διαθέσεις που του αρέσει να παίζει όλη την πλευρά και να προσπαθεί να δημιουργεί. Ο Βραζιλιάνος παίκτης δεν έχει πετύχει ακόμα στο να κερδίσει τις εντυπώσεις. Το κορμί του και οι κινήσεις του φανερώνουν έναν ποδοσφαιριστή που έχει την πρόθεση να ανεβαίνει ψηλά και να βγάζει φάσεις, έχοντας όμως προβλήματα στα μετόπισθεν και στο πως να καλύψει τον χώρο ευθύνης του όταν ο αντίπαλος επιτίθεται. Ναι μεν κάνει μεγάλη προσπάθεια στις προπονήσεις του Ολυμπιακού όμως δεν έχει παρουσιάσει ακόμα το προσδοκώμενο πρόσωπο και δεν έχει πείσει πως θα είναι το βασικό δεξί μπακ της ομάδας. Δεν πήγε γενικά και τόσο καλά...
Χοσέ Χολέμπας: Ακούραστος και σε προπονήσεις και σε αγώνες με πολλά τρεξίματα και αντοχές. Ο Χοσέ Χολέμπας ήταν και παραμένει ένα "μηχανάκι" στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού έχοντας όμως και εκείνος σε ορισμένες περιπτώσεις αμυντικά προβλήματα αλλά και "θέματα" με τις επιστροφές του καθότι και εκείνος καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά και ανεβαίνει ψηλά. Από μεριάς φυσικής κατάστασης και προετοιμασίας ο Έλληνας διεθνής ήταν ένα... σκαλί πάνω από αρκετούς παίκτες στην Αυστρία. Ήταν εμφανές μάλιστα πως είχε δουλέψει αρκετά και στο διάστημα των διακοπών του. Οι Πειραιώτες θα στηριχθούν ξανά σε σημαντικό βαθμό στα πόδια του σε στημένα και μη.
Τάσος Παπάζογλου: Εργατικός, με μεγάλη συγκέντρωση στις προπονήσεις και βελτιωμένος. Ο Τάσος Παπάζογλου είτε ως στόπερ είτε ως δεξί μπακ άφησε θετικές εντυπώσεις στην προετοιμασία ενώ έφτανε στο σημείο να γίνεται μέχρι και δημιουργικός παίκτης και ή να βγάζει μπαλιές ή να σκοράρει σε ασκήσεις. Κόντρα στην Σίμουρκ ήταν αρκετά κουρασμένος, με την Φράιμπουργκ όμως απέδωσε καλύτερα. Δείχνει πιο καλός σε σχέση με την περσινή περίοδο και θα παλέψει μέχρις εσχάτων για να έχει έναν αξιοπρεπή χρόνο συμμετοχής με την φανέλα του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν.
Μπάμπης Λυκογιάννης: Μία πολύ ευχάριστη έκπληξη, όπως και σχεδόν όλοι οι "πιτσιρικάδες" που έχει μαζί του στο Ζέεφελντ ο Μίτσελ όμως δυστυχώς και για αυτόν και για τους υπόλοιπους θα είναι δύσκολο να χωρέσουν στο ρόστερ για την προσεχή περίοδο. Ο "Λύκο" έχει γίνει καλύτερος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του, έχει βελτιώσει πολύ το σουτ του και τον τρόπο που κινείται στα άκρα και ενώ δούλεψε πολύ καλά στην προετοιμασία. Στα φιλικά παιχνίδια προσπάθησε πολύ και βοήθησε.
Βασίλης Καραγκούνης: Παίκτης με σημαντικές αρετές στο γήπεδο (σ.σ. και αμυντικές και δημιουργικές) και ικανός να προσφέρει βοήθειες ανά πάσα ώρα και στιγμή. Ο Καραγκούνης είναι μία ακόμα ελπίδα από τα νεαρά παιδιά του Ολυμπιακού. Δεν ήταν τόσο καλός όσο ο Λυκογιάννης στην προετοιμασία της ομάδας του στο Ζέεφελντ όμως και εκείνος έδωσε τις "μάχες" του που ήταν μεγάλες και πολλές. Δεν είναι τυχαίο που και το τεχνικό τιμ τον ξεχώρισε στις προπονήσεις.
Μανώλης Σιώπης: Μπορεί να παίζει και δεξί μπακ, μπορεί να τοποθετείται και στα άκρα και ενώ... ενίοτε πηγαίνει και στην φυσική του θέση στο κέντρο. Ο εκ των κορυφαίων παικτών της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού πήγε εξαιρετικά καλά στην προετοιμασία του Ζέεφελντ και έστειλε τα μηνύματά του για την συνέχεια. Είναι πολύ αποφασισμένος να πετύχει και ενώ διαθέτει και τις αγωνιστικές δυνατότητες. Έχει καλή πάσα, μεγάλο πάθος και ποδοσφαιρικό "τσαμπουκά" μην διστάζοντας να τα βάλει με τον οποιονδήποτε παρά το... μπόι του. Μαζί με τον Λυκογιάννη ήταν οι κορυφαίοι από τους πιτσιρικάδες.
Δημήτρης Σιόβας: Μία ήρεμη "δύναμη" για τα μετόπισθεν του Ολυμπιακού και ένας ποδοσφαιριστής πολλαπλών χρήσεων αφού έχει την ευχέρεια να προσφέρει και αλλού πέραν της άμυνας. Έχει κάνει και εκείνος μία καλή προετοιμασία δίχως να αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα ή κάτι άλλο στην διάρκειά της. Όπου και εάν τον έβαζε ο Μίτσελ, ή σε προπονήσεις ή σε αγώνες, απέδωσε και με το παραπάνω. Ακόμα και ως... φορ στην προπόνηση έβαζε γκολ, κάτι που αποτελούσε την αποστολή του. Με την Φράιμπουργκ ήταν ίσως ο καλύτερος στόπερ του γηπέδου για τους ερυθρόλευκους.
Λιούμπομιρ Φέισα: Αν και η προετοιμασία στο Ζέεφελντ της Αυστρίας ανέδειξε αρκετά από τα θετικά στοιχεία του Σέρβου παίκτη το πρόσωπο που είχε με την Φράιμπουργκ δεν τον βοήθησε και πολύ διότι πολύ απλά ήταν το πιο δυνατό τεστ στην Αυστρία. Στις προπονήσεις ήταν και ορεξάτος και "μάχιμος" αλλά εξακολουθεί να πλανάται το ερώτημα το κατά πόσον όντως μπορεί να συμβάλλει αισθητά ως αμυντικός χαφ. Ο Μίτσελ πάντως τον έβαζε ακόμα και ως στόπερ προκειμένου να τεστάρει τις δυνάμεις και τις δυνατότητές του.
Πάολο Μασάντο: Ως αμυντικός χαφ -που πιθανότατα να είναι η νέα του θέση- δεν ήταν κακός κόντρα στην Φράιμπουργκ όμως στο ματς με την Σίμουρκ από δικό του λάθος δέχεται γκολ ο Ολυμπιακός. Στην προετοιμασία ο Πορτογάλος παίκτης είχε αρκετές καλές στιγμές ενώ έχει καλυτερεύσει και στις τελικές του προσπάθειες και στις μπαλιές που κάνει και στο πως αγωνίζεται. Όμως και πάλι η εν γένει παρουσία του δεν είναι τέτοια ώστε να προμηνύει μία σούπερ σεζόν. Χρειάζεται πίστωση χρόνου, που δεν θα υπάρχει για πολύ ακόμα... Επίσης ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.
Τόμας Ντε Βινσέντι: Δουλευταράς από τους λίγους με καλό πόδι, πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, ιδιαίτερα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης και καλός χαρακτήρας. Ο Τόμας Ντε Βινσέντι έχει κάνει σημαντική πρόοδο από την ημέρα που ήρθε στο Λιμάνι και ενώ η εικόνα του στις προπονήσεις σε δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο αφήνει πολλές υποσχέσεις. Στους αγώνες προετοιμασίας δεν πήγε όσο καλά αναμένονταν δείχνοντας να είναι "πιεσμένος" και να έχει άγχος. Είχε δουλέψει πάντως πολύ και πριν την έναρξη της προετοιμασίας.
Ανδρέας Σάμαρης: Ένας ακόμα Έλληνας παίκτης που πήγε καλά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Ποδοσφαιριστής που δεν φοβάται να πάρει ρίσκα και παρότι κινείται σε χώρο μπροστά από τα στόπερ παίρνει πρωτοβουλίες, προωθείται και κάνει και ευκαιρίες, όπως η "σουτάρα" που είχε με την Φράιμπουργκ. Ο Σάμαρης είναι ένας αμυντικός χαφ που ξέρει μπάλα και αυτό κάνει "μπαμ". Είχε... limit up στο μεγαλύτερο μέρος της "δουλειάς" που έγινε στην Αυστρία και το Ζέεφελντ.
Λεάντρο Γκρέκο: Αν και τις τελευταίες ημέρες της παραμονής της ομάδας του Ολυμπιακού στην Αυστρία προσπάθησε περισσότερο ο Ιταλός χαφ δεν είναι από τις "αποκαλύψεις" της προετοιμασίας. Το αντίθετο μάλιστα. Είχε από την αρχή και έχει ακόμα πτωτική πορεία σε όλα τα επίπεδα. Η διαφοροποίησή του έχει να κάνει μόνο με την ποδοσφαιρική του διάθεση. Τώρα έχει πιο πολλή όμως μάλλον δεν φτάνει για έναν παίκτη που περνούσε εξετάσεις στο Ζέεφελντ... Ίσως και να ήταν ο πιο κακός παίκτης σε αυτό το διάστημα της προετοιμασίας.
Γιάννης Μανιάτης: Για τον Μανιάτη δεν άλλαξαν και πολλά φέτος. O έτερος Έλληνας αρχηγός του Ολυμπιακού παίρνει πάνω του τα ηνία της ομάδας στον χώρο της μεσαίας γραμμής για να την καθοδηγήσει. Στις προπονήσεις ήταν από τους... πρώτους. Συνεπέστατος, ιδιαίτερα καλός σε ασκήσεις και με πολλή δουλειά. Στον φιλικό αγώνα με την Φράιμπουργκ δεν κατάφερε να ξεχωρίσει σε ένα ματς πάντως που δεν ήταν και ότι καλύτερο για πολλούς. Θα είναι από τους στυλοβάτες της ομάδας ενώ μέσα στην χρονιά εκτός από το κέντρο μπορεί να χρειαστεί να επιστρέψει στην θέση του δεξιού μπακ.
Γιάννης Φετφατζίδης: Το ότι ήταν και είναι χαρισματικός με την μπάλα στα πόδια είναι πασίγνωστο. Το ότι η προσδοκία όλων στον Ολυμπιακό είναι να τον δουν να παίζει ποδόσφαιρο αξιώσεων και σύμφωνα με όσα πραγματικά μπορεί επίσης. Ο "Φέτφα" φέτος φανέρωσε μεγάλη διάθεση, όρεξη και "δίψα" για σωστή δουλειά και για να πάρει επαρκή χρόνο συμμετοχής. Τα προβλήματά του παραμένουν πως πολλές φορές -ακόμα και στις προπονήσεις- κρατά την μπάλα στα πόδια του περισσότερο απ' όσο χρειάζεται ενώ και η τελική του προσπάθεια σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι αυτή που πρέπει. Ο Μίτσελ από την άλλη δούλεψε αρκετά πάνω του -όπως και με αρκετούς άλλους παίκτες- σε θέματα ποδοσφαιρικής λογικής και τακτικής και μένει να φανεί το τι θα αφομοιώσει και το τι θα βγάλει στο γήπεδο.
Νταβίντ Φουστέρ: Ο Ισπανός είναι μία σταθερή ποδοσφαιρική... μετοχή για τον Μίτσελ. Πρόκειται για παίκτη που βάζει πάντα κάτω το κεφάλι και δουλεύει σκληρά, όποιες και εάν είναι οι συνθήκες. Ακόμα και στην κακή του μέρα στην προπόνηση ή στον αγώνα ο Φουστέρ δεν τα παρατάει, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο δυνατό και παλεύοντας μέχρι τέλους. Στην προετοιμασία ήταν αρκετά καλός με τον Ισπανό προπονητή να τον έχει πάντα στα πλάνα του και τον προγραμματισμό του.
Ανδρέας Τάτος: Αν και "τρακαρισμένος" και αισθητά αγχωμένος και πιεσμένος ο Τάτος θύμισε σε κάποιες στιγμές τον παίκτη που διέπρεψε πέρυσι στον Άρη. Το ζητούμενο είναι πως αυτό συνέβη μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις και όχι σε όλο το φάσμα της προετοιμασίας. Με την Φράιμπουργκ έχει βάλει ένα ωραίο γκολ με προσωπική ενέργεια ενώ σκόραρε και στα διπλά. Είναι ένας χρήσιμος μεσοεπιθετικός που εφόσον δεν κοπεί από τον Μίτσελ άμεσα και λειτουργήσει απελευθερωμένα έχει τα φόντα να βοηθήσει.
Αριέλ Ιμπαγάσα: Ακόμα και τώρα κάνει για... πλάκα την διαφορά. Μπορεί να μην είναι πιο γρήγορος, ο πιο εκρητικός ή ο Νούμερο 1 στις προπονήσεις όμως ο Αριέλ Ιμπαγάσα είναι ένας παίκτης-πρωταγωνιστής που με μία κίνησή του έχει την δυνατότητα να αλλάξει την ροή ενός αγώνα. Στις προπονήσεις έδειξε πολλές φορές την δημιουργική του και εκτελεστική ποιότητα ενώ στις ασκήσεις για πάσες και μπαλιές πάντα όλοι εκείνον έψαχναν. Από τα πόδια του "Κάνιο" θα ξαναπεράσει και του χρόνου το παιχνίδι του Ολυμπιακού, όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο.
Τσόρι Ντομίνγκες: Όλα τα βλέμματα ήταν πάνω του αλλά ο Τσόρι Ντομίνγκες δεν πτοήθηκε. Όπως και να το κάνουμε παίκτης που δεσπόζει σε ένα πολύ κακό 45λεπτο της ομάδας του και που βγάζει φάσεις για γκολ δεν βρίσκεται και... κάθε μέρα. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής από την πρώτη ημέρα των προπονήσεων ήταν ιδιαίτερα καλός εκεί που έπρεπε. Ήτοι δημιουργικά, στο να φτιάχνει παιχνίδι, να μοιράζει μπάλες και να παίρνει πάνω του επιθετικές προσπάθειες που έφερναν σε δύσκολη θέση τον αντίπαλο. Από τους παίκτες-βαρόμετρα των πρωταθλητών.
Βλάντιμιρ Βάις: Στο Gazzetta.gr σας είχαμε γράψει εδώ και αρκετό καιρό για αυτόν τον παίκτη. Εάν δεν είχε προηγηθεί πρόβλημα τραυματισμού και δεν ήταν πίσω σε φυσική κατάσταση ίσως και να είχαμε να κάνουμε με τον MVP της προετοιμασίας. Ενδεχομένως και να είναι ακόμα και με τα υπάρχοντα δεδομένα. Ο Σλοβάκος είναι ένας εκρηκτικός παίκτης με πολύ καλή ντρίμπλα και με πλαγιοκοπήσεις και ενέργειες που μπορεί να θέσουν νοκ άουτ τον αντίπαλό του. Η ποιότητά του αδιαμφισβήτητη και την έδειχνε από την αρχή στο Ζέεφελντ. Δεν είναι τυχαίο που έκανε καλό ματς και με την Σίμουρκ αλλά και με την Φράιμπουργκ.
Κώστας Μήτρογλου: Φέτος είναι η μεγάλη του ευκαιρία να αποδείξει ακόμα πιο πολύ την αξία του. Ο Κώστας Μήτρογλου ετοιμάζεται να πάρει φανέλα βασικού επιθετικού στον Ολυμπιακού και δουλεύει προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο "Μητρογκόλ" ήταν θετικότατος στην προετοιμασία και στις προπονήσεις ενώ ταλαιπώρησε αφάνταστα την Σίμουρκ στο πρώτο φιλικό με τις περίτεχνες ενέργειές του που... ξεσήκωσαν για τα καλά και την ερυθρόλευκη κερκίδα στο Σβατς. Με την Φράιμπουργκ τα πράγματα ήταν δύσκολα για τον παίκτη που όμως δεν πήρε τις μπαλιές που ήθελε και περίμενε. Φέτος ο Μήτρογλου προσέθεσε και άλλες κινήσεις στο... ρεπερτόριό του. Πάντα ένας επικίνδυνος και ικανότατος φορ.
Δημήτρης Διαμαντάκος: Ειδικά στις πρώτες ημέρες που είχε έντονο πρόβλημα ιδίως στις τελικές του προσπάθειες σε ασκήσεις και διπλά και δεν είχε τα στοιχεία που έπρεπε για έναν επιθετικό που θέλει ο Ολυμπιακός φάνταζε το μεγάλο αουτσάιντερ για την Γερμανία. Όχι πως τώρα είναι σίγουρο πως θα πάει στο Β' στάδιο της προετοιμασίας στην Γερμανία αλλά τουλάχιστον αύξησε τις πιθανότητές του και τα... ποσοστά του. Με την Σίμουρκ σκόραρε, με την Φράιμπουργκ είχε φάσεις για να βρει δίχτυα ενώ και στα διτέρματα έβαζε γκολ. Παραμένει αμφίβολο εάν είναι ένας φορ που έχει ανάγκη να κρατήσει στο ρόστερ του ο πρωταθλητής.
Μάικλ Ολαιτάν: Παίκτης με πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης, τρομερές αντοχές και ξεπέταγμα και ικανότητα στο σκοράρισμα. Στις προπονήσεις ο Νιγηριανός άρεσε αρκετά, όπως και συνολικά στην προετοιμασία. Το γεγονός πως έβαλε γκολ με την Φράιμπουργκ στο πρώτο δυνατό τεστ του Ολυμπιακού για φέτος του δίνει έξτρα... πόντους για την συνέχεια. Ο Μίτσελ έκανε με τον Ολαιτάν ό,τι και με σχεδόν όλους τους παίκτες. Τον έβαλε σε πάνω απο μία θέσεις (σ.σ. ακόμα και φορ) για να του κάνει κρας τεστ. Ο πρώην παίκτης της Βέροιας είναι ταλέντο και έχει την δυνατότητα να συμβάλλει στην προσπάθεια των πρωταθλητών.
Τζαμέλ Αμπντούν: Για κάποιες μέρες αναγκαστικά τον... χάσαμε καθώς μετά το παιχνίδι με την Σίμουρκ γύρισε στην Αθήνα. Η αξία του Αλγερινού χαφ δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν και ας έμεινε λιγότερες ημέρες στο Ζέεφελντ. Στις προπονήσεις αρχικά ήταν εκ των καλύτερων παικτών -έχοντας μεγάλα... κέφια σε δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο και ξεχωρίζοντας και πάλι για την τεχνική του- μέχρις ότου άρχισε η ιστορία με την μεταγραφή του. Ο Τζαμέλ Αμπντούν τότε ξεκίνησε να δείχνει και να είναι διαφορετικός, να βγάζει νεύρα και άγχος, να μιλάει διαρκώς στο κινητό του και να μην είναι σε καμία των περιπτώσεων προσηλωμένος στις προπονήσεις. Ο Ολυμπιακός τον έστειλε στου Ρέντη και από εκεί για απολογία και έτσι ή θα μπει άμεσα στο "ψυγείο" ή θα αποχωρήσει.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: