Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ιδιοκτήτης ΠΑΕ και δημοσιογράφων ο πρόεδρος!!

Με ποιο σκεπτικό, καταγράφει ο Αποδυτηριάκιας, γίνονται οι τρομοκρατικές ενέργειες σε αθλητικούς συντάκτες…
Πριν από δέκα χρόνια την έστησαν στον Φίλιππα Συρίγο και του τρύπησαν το κορμί με λάμες που ήταν ακάλυπτες διόμισυ εκατοστά. Η επίθεση στον πασίγνωστο αθλητικό συντάκτη είχε το νόημα της τιμωρίας του γι’ αυτά που έγραφε στην Ελευθεροτυπία και ήταν μια επαγγελματική ενέργεια. Δεν είχαν εντολή να τον σκοτώσουν. Κανένα εσωτερικό όργανο, νεφρά, συκώτι, καρδιά κ.α. δεν τραυματίζεται με αιχμηρό αντικείμενο μικρότερο από 2,5 εκατοστά.
Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, έξω από το ραδιοφωνικό σταθμό sprind εφ-εμ κτυπήθηκε στο κεφάλι με τη λαβή πιστολιού, και με σκοπό να τον τελειώσουν, ο Νίκος Καραγιαννίδης του «ΦΙΛΑΘΛΟΥ».
Έχουν κοπανήσει κι άλλους αθλητικούς συντάκτες, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη. Αναφέρω τις περιπτώσεις σε βάρος των δυο πλέον ανεγνωρισμένων στο χώρο, του Καραγιαννίδη και του Συρίγου, που υπήρξαν θύματα της ψυχολογίας γκαγκστερικού τύπου που χαρακτηρίζει ορισμένους προέδρους ΠΑΕ.
«Ποιος είσαι εσύ, που με την πένα σου τα βάζεις μαζύ μου, που με τσαλακώνεις, που με χαμηλώνεις στα μάτια των φιλάθλων της ομάδας μου. Ποιος είσαι εσύ που με αμφισβητείς και δεν δείχνεις σεβασμό στο καουμποϋλίκι μου. Θα σου δώσω το μάθημά σου, λοιπόν. Για να μάθεις, να το παίζεις αντικειμενικός και στην πράξη να θίγεις το τσατσιλίκι εκείνων των συναδέλφων σου, που με προσκυνάνε». Έτσι σκέπτεται ο κύριος πρόεδρος της ΠΑΕ.

 Φταίνε και οι δημοσιογράφοι για τις σε βάρος τους προεδρικές εγκληματικές επιθέσεις, γράφει ο apodytiriakias.gr

Δίνει το συμβόλαιο ο πρόεδρος της ομάδας. Με συγκεκριμένη εντολή. Σπάστε του τα πλευρά. Κάψτε του το αυτοκίνητο. Απειλήστε την γυναίκα του. Ανάλογα. Ο πρώτος ένοχος για την εγκληματική συμπεριφορά του βαρύμαγκα επιχειρηματία και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ είναι ο ανώνυμος φίλαθλος. Αυτή είναι η εισαγγελική εκτίμηση του αποδυτηριάκια.

Γιατί να ευθύνεται περισσότερο ο πρόεδρος της ομάδας κι όχι ο «φίλαθλος» της, ο οποίος επίσης δεν δέχεται την κριτική του δημοσιογράφου. Και επιτόπου αντιδρά με χυδαιότητα, με επιθετικότητα επειδή είναι ένας χάλιας. Και θεωρεί ότι στο όνομα της αγαπημένης του ομάδας νομιμοποιείται να καταφερθεί ενάντια στον δημοσιογράφο.

Ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί. Ο φίλαθλος να στείλει ένα απειλητικό μήνυμα, ο πρόεδρος να στείλει δυο μπράβους. Φταίνε και κάποιοι δημοσιογράφοι, όταν είναι δεδομένοι. Παραδομένοι στον πρόεδρο, στον κάθε πρόεδρο της ομάδας του. Τα τσουτσέκια.

Ναι, φταίνε και κάποιοι δημοσιογράφοι που καλομαθαίνουν τον πρόεδρο με το σέρβις δημοσιότητας που του παρέχουν. Επόμενο, δηλαδή, είναι να ενοχλείται ο πρόεδρος από κάποιον δημοσιογράφο εκτός κόλπου, από κάποιον που τα θέλει ο πωπός του. Να τον στείλει για κάποια εβδομάδα στο νοσοκομείο. Γιατί;

Ο πρόεδρος νοιώθει ότι δείχνει αδυναμία αν ανεχθεί τον τολμητία δημοσιογράφο. Άσε ότι έχει την ευκαιρία να κάνει μια επίδειξη δύναμης. Ότι έχει διασυνδέσεις με συμμορίες της νύχτας.

Ύστερα είναι και κάτι άλλο. Ο πρόεδρος «τιμωρεί» τον ανυπότακτο συντάκτη για να προστατεύσει ηθικά τους δουλοπρεπείς δημοσιογράφους οι οποίοι αισθάνονται εκτεθειμένοι, αφού οι ίδιοι δεν έχουν τα άντερα αλλά και τη σκέψη να λειτουργήσουν όπως ο συνάδελφός τους.


Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: