Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Μέταλιστ: Η μικρή… Σαχτάρ!!

Τη δευτεραθλήτρια Ουκρανίας, Μέλιστ Χάρκιβ, καλείται να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Ποια, όμως, είναι η ανερχόμενη δύναμη του ουκρανικού ποδοσφαίρου.

Μέταλιστ: Η μικρή… Σαχτάρ
Μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών η Μέταλιστ Χάρκιβ – αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League - κατάφερε να σπάσει το δίπολο του ουκρανικού πρωταθλήματος, τερματίζοντας πίσω από την Σαχτάρ και περνώντας πάνω από την Ντιναμό Κιέβου.

Ολόκληρο το Χάρκοβο αναβαθμίστηκε εξαιτίας των επενδύσεων του Σεργκέι Κουρτσένκο, ο οποίος έχτισε νέο γήπεδο στην ομάδα την οποία πλέον στελεχώνουν κάποιοι από τους πολλά υποσχόμενους Βραζιλιάνους και Αργεντινούς άσους.

Οι ευρωπαϊκές πορείες προσέδωσαν αυτοπεποίθηση στην ομάδα του Μίρον Μάρκεβιτς, η οποία τα κατάφερε πέρυσι και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ουκρανικού πρωταθλήματος, Σόσα, Κριστάλντο, Βιγιάγκρα, Μπλάνκο, Κλέιτον Ξαβιέρ και ο νεοφερμένος Ντιέγκο Σόουζα είναι μερικά από τα πολλά αστεράκια που διαθέτει η Μέταλιστ.

Η Μέταλιστ είναι γνωστή στο ελληνικό κοινό από τους αγώνες που είχε δώσει κόντρα στον Ολυμπιακό, όταν οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες στην αγωνιστική σεζόν 2008 για το Κύπελλο UEFA αλλά και σε αυτή του 2011/12 στη φάση των «16» της διοργάνωσης για το Europa League.

Την περσινή σεζόν έφτασαν στους «32» της ίδιας διοργάνωσης, όπου τους απέκλεισε η Τότεναμ με συνολικό σκορ 3-0. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: