Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δεν είναι το πρόβλημα τα τέσσερα…!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο blog του για την χωρίς νόημα γκρίνια που θα προκαλέσει η τεσσάρα από την Φράιμπουργκ, όταν το ζήτημα είναι άλλο… Ναι δεν είναι καλό για την… ατμόσφαιρα της ομάδας να τρως τέσσερα γκολ στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας από την Φράιμπουργκ, αλλά πιστέψτε με και πολύ μεγάλη σημασία δεν έχει.
Τα εύκολα συμπεράσματα στον Τύπο θα είναι ότι ο Ολυμπιακός πίσω μπάζει και μπροστά είναι καλός.

Υπερβολές και εύκολες λύσεις για να ρίξεις κάπου την ευθύνη…  Αλλωστε ανάμεσα στους διακριθέντες του Ολυμπιακού είναι και αμυντικοί του παίκτες, χώρια που είναι μάλλον αστείο για να μιλάς για τη συνοχή της ομάδας και την αμυντική λειτουργία της όταν παίζουν σχεδόν τρεις διαφορετικές ενδεκάδες και αλλάζεις όλη την ομάδα ανά τριάντα λεπτά.
Και εδώ είναι το… ζουμί της υπόθεσης. Γιατί παίζουν τρεις διαφορετικές ενδεκάδες ανά τριάντα λεπτά. Γιατί ο Ολυμπιακός πάει να κάνει προετοιμασία με παίκτες που δεν τους θέλει και δεν θα τους κρατήσει. Ο Μίτσελ το έχει δηλώσει εδώ και μέρες. «Ξέρω ποιους δεν θέλω και τους έχω κόψει ήδη». Τους έχει μαζί του όμως και αφού τους έχει πρέπει και να τους βάζει. Γιατί; Ελα ντε.
Γιατί καμιά δεκαριά από αυτούς τους παίκτες που δεν θα παίξουν ποτέ κατά τη διάρκεια της σεζόν στον Ολυμπιακό μετέχουν στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας; Ελα ντε.
Και να ήταν το μοναδικό ερώτημα αυτό, καλά θα ήταν. Ο Ολυμπιακός σχεδιάζει την ομάδα της σεζόν που μας έρχεται από τον περασμένο Απρίλιο. Για αυτό άλλαξε και τον Ζαρντίμ υποτίθεται. Για να φέρει τον Μίτσελ στην ομάδα από την περασμένη άνοιξη, να την μάθει καλά και να σχεδιάσει τον Ολυμπιακό της επόμενης σεζόν.
Και εδώ και τέσσερις μήνες τον σχεδιάζει και ακόμη οι μισοί παίκτες της βασικής ενδεκάδας λείπουν…
Ο Ολυμπιακός ψάχνει και θα πάρει στόπερ, αμυντικό χαφ, εξτρέμ και σέντερ φορ για βασικούς και ενώ έχουμε περάσει τα μέσα Ιουλίου. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; Χώρια που ο Μίτσελ λέει ότι θέλει και βασικό γκολκίπερ και φυσικά έχει 100% δίκιο.
Με λίγα λόγια ο προπονητής που ήρθε να φτιάξει το νέο Ολυμπιακό και τον σχεδιάζει εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει στα τέλη Ιουλίου στη διάθεσή του, τους πέντε από τους 11 βασικούς της ομάδας σύμφωνα με τα «θέλω» του. Και ο Ολυμπιακός δεν έχει αρνηθεί, ίσα ίσα επιβεβαιώνει ότι στόπερ (Μεντζανί), αμυντικό χαφ, δεκάρι και επιθετικό που να παίζει και εξτρέμ θα πάρει.
Αρα για τις τέσσερις θέσεις από τις πέντε που θέλει παίκτες ο Μίτσελ ο Ολυμπιακός θα πάρει, χώρια που και του τερματοφύλακα δεν έχει αποκλειστεί ούτε από την διοίκηση του Ολυμπιακού. Συγγνώμη αλλά αν σχεδιάζουν τον νέο Ολυμπιακό από τον περασμένο Απρίλιο και φτάσαμε στον Ιούλιο για να ψάχνουν την μισή ομάδα, κάτι δεν έχουν κάνει καλά.
Επιπλέον. Ο Μίτσελ μας είπε ότι «το θέμα Τζεμπούρ είχε δρομολογηθεί από τον Μάρτιο». Τι ακριβώς κάνει ο Ολυμπιακός τέλος Ιουλίου με τον Αλγερινό. Μήπως με τον Αμπντούν ο χειρισμός είναι καλύτερος; Ποιος ξέρει αν ο Ολυμπιακός τον θέλει ή δεν τον θέλει; Κανείς.
Ποιος έδωσε τον δικαίωμα στον Αμπντουν να αποφασίζει πότε και με ποιες προυποθέσεις θα φύγει και μάλιστα να λέει ότι δεν παίζει και στα φιλικά;
Αλλά να ήταν μόνο αυτά... Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε επισήμως ότι «ο Μίτσελ έχει τα κλειδιά του μαγαζιού και αποφασίζει για όλα». Αν αυτό συμβαίνει ο Ισά τι ακριβώς έχει στα χέρια του; Μήπως ολόκληρο το μαγαζί και το κάνει ότι θέλει;
Ποιος αποφασίζει, ποιος σχεδιάζει, ποιος υλοποιεί, ουδείς καταλαβαίνει και ουδείς γνωρίζει. Ο Ολυμπιακός έχει πέντε ποιοτικούς στόπερ στο ρόστερ του και παίρνει στόπερ, ενώ δεξί μπακ πλην του Σαλίνο δεν υπάρχει και αριστερά έχει μόνο πολύ επιθετικογενή μπακ όπως ο Χολέμπας και ο Λυκογιάννης, εκτός αν εξακολουθεί να ψάχνει πέραν του Μεντζανί και άλλο στόπερ που θα παίζει και αριστερό μπακ τύπου Μαρκάνο, που όλο το καλοκαίρι ακούμε ότι θα πάρει και τίποτα δεν γίνεται.
Και επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις η απάντηση είτε των ιθυνόντων των ομάδων, είτε των οπαδών που δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους είναι πάντα η εύκολη «δηλαδή οι άλλοι τι έχουν κάνει;» προφανώς και αυτό δεν το συζητάμε. Αν ο Ολυμπιακός έχει ως στόχο απλώς να πάρει το ελληνικό πρωτάθλημα δεν χρειάζεται καμία άλλη μεταγραφή. Με αυτούς που έχει το παίρνει. Αν το ζητούμενο είναι ομάδα για το Τσάμπιονς Λιγκ άστα να πάνε σε ότι έχει να κάνει με τον σχεδιασμό.
Διότι ναι μεν ο Ολυμπιακός έχει κάνει μία εξαιρετική μεταγραφή (Βάις), μία πολύ καλή και χρήσιμη (Τσόρι Ντομίνγκες) και τρεις τέσσερις ακόμη που μπορούν να τον βοηθήσουν, αλλά τα προβλήματα που είχε πέρυσι δεν τα έχει λύσει (γκολκίπερ, αριστερό μπακ και αμυντικό χαφ) και φυσικά όπως όλα δείχνουν χάνει τους (με διαφορά) δύο καλύτερους παίκτες της ομάδας την περσινή σεζόν, τον Τζεμπούρ και τον Αμπντούν χωρίς να τους έχει αντικαταστήσει. Τέσσερις μήνες σχεδιασμού και μεταγραφών για να βρίσκεται σε αυτό το σημείο τέλος Ιουλίου είναι τουλάχιστον σχεδιασμός με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Αν θα αποδειχτεί και κακός ή καταστροφικός θα το ξέρουμε σε περίπου ένα μήνα…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: