Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται...!!

Μικρή ίσως σημασία έχει αυτές τις μέρες το αν η εθνική μας ομάδα πόλο των Γυναικών φτάσει στην κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν.
Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται...
Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου...
Προέχουν, βλέπετε, ως πελώρια πρόκληση, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και κατ' ανάγκη, έστω και ως υποχρέωση, το προολυμπιακό τουρνουά της Ιταλίας.
Μικρή σημασία έχει επίσης το αν και η εθνική μας ομάδα πόλο των Ανδρών κατακτήσει τελικά την πέμπτη θέση στην ίδια διοργάνωση. Την καλύτερη που μπορεί να ελπίζει μετά τη χαμένη ευκαιρία απέναντι στο Μαυροβούνιο για την είσοδό της στην πρώτη τετράδα.
Η ουσία είναι μία και αποτελεί αναμφισβήτητα ένα χαρμόσυνο γεγονός.
Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται και πάλι με Ανδρες και Γυναίκες μαζί.
Το ελληνικό πόλο επανέρχεται με τις Γυναίκες να φορούν ακόμα τις τιάρες της βασίλισσας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Σαγκάης και τους Ανδρες, έστω από ζήλια και εγωισμό, να βρίσκουν με αρχή το Αϊντχόφεν τη χαμένη αυτοπεποίθησή τους.
Και για αυτούς υπάρχει μπροστά τους όμως ένα προολυμπιακό τουρνουά (Καναδάς) πριν από το ταξίδι στο Λονδίνο.
Οσο όμως θα αυξάνεται η δική μας αισιοδοξία για αυτή την περιπέτεια του ελληνικού πόλο στο δρόμο προς το Λονδίνο τόσο θα μειώνονται οι ώρες του ύπνου τα βράδια του 64χρονου προέδρου της ομοσπονδίας Δημήτρη Διαθεσόπουλου, δικηγόρου στο επάγγελμα, που αποτελεί και μέλος, από τα πλέον ισχυρά μάλιστα, της επιτροπής πόλο της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος.
Γνωρίζει ότι πρέπει να προστατεύσει τις εθνικές μας ομάδες από κακές διαιτησίες ή παιχνίδια παρασκηνίου, κάτι που στο παρελθόν έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό.
Τα βήματα μέχρι τον ύψιστο στόχο είναι σήμερα τρία.
Πρώτο βήμα αποτελεί η πρόκρισή μας από τα δύο προολυμπιακά τουρνουά και δεύτερο βήμα η απαραίτητη σκληρή προετοιμασία, που απαιτεί ωστόσο, πέρα από πλάνο προπόνησης, και χρήματα.
Χρήμα που δεν έχει υπάρχει άφθονο και θα πρέπει να εξευρεθεί. Η πολύτιμη συμφωνία του προέδρου της ΕΟΕ Σπύρου Καπράλου με τον ΟΠΑΠ περί ολυμπιακής προετοιμασίας αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Αλλωστε δεν απομένει και πολύς καιρός.
Στο Λονδίνο η ομάδα των Γυναικών, απέναντι σε επτά αντιπάλους, θα ζητήσει το χρυσό μετάλλιο και η ομάδα των Ανδρών, απέναντι σε 11 αντιπάλους, το θαύμα!
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: