Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Δεν υπάρχει φράγκο σε όλη την Ευρώπη!!

Θέλουμε δύο τρεις ημέρες να ολοκληρωθεί η χειμερινή μεταγραφική περίοδος σε όλη την Ευρώπη και προφανώς πρέπει να είναι η λιγότερο εντυπωσιακή των τελευταίων ετών. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος.
Δεν υπάρχει φράγκο σε όλη την Ευρώπη
Και οι λόγοι είναι δύο. Ο πρώτος, ότι η κρίση έχει ακουμπήσει παγκοσμίως το ποδόσφαιρο, το οποίο πρέπει να μαζευτεί και δεύτερον ότι ο Μισέλ Πλατινί σιγά σιγά βάζει τους κανόνες του παιχνιδιού σε όλους.
Όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψάχνει εναγωνίως ένα κεντρικό χαφ και καταλήγει στο να πείσει τον Σκόουλς να ξαναπαίξει μπάλα, όταν η Σίτι για να αφήσει τον Μαντσίνι να κάνει έστω και μία μεταγραφή του λέει ότι πρέπει πρώτα να πουλήσει τον Τέβες, για τον οποίο όμως κανείς δεν βρίσκεται να δώσει ικανοποιητικά λεφτά, αντιλαμβάνεστε ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει για όλους. Όταν η πιο ακριβή μεταγραφή για φέτος ίσως αποδειχτεί αυτή του Μάρκο Ρόις στην Ντόρτμουντ, όταν στην Αγγλία μέχρι τώρα μόνο η Νιούκαστλ πλήρωσε σοβαρά λεφτά για να πάρει τον επιθετικό της Φράιμπουργκ Παπίς Σισέ με 11 εκατ. λίρες, άντε και η Τσέλσι για να πάρει τον Κέχιλ με 7 εκατ. λίρες, όταν στην Ισπανία Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ούτε που το σκέφτηκαν καν για χειμερινή προσθήκη, όσα ξέραμε για την αγορά ποδοσφαιριστών θα πρέπει σιγά σιγά να τα ξεχάσουμε.
Ακόμη και οι αγγλικές ομάδες για να πουν ότι κάποιον πήραν έσπευσαν να αποκτήσουν δανεικούς για δύο μήνες από το πρωτάθλημα των ΗΠΑ που έχει διακοπή. Η Αρσεναλ τον Ανρί, η Αστον Βίλα τον Ρόμπι Κιν και η Εβερτον τον Ντόνοβαν.
Που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση; Μα προφανώς στον σωστό δρόμο. Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι μία τεράστια φούσκα έτοιμη να σκάσει. Οι περισσότερες ποδοσφαιρικές ομάδες στην Ευρώπη είναι χρεωμένες εταιρείες και αρκετές στα πρόθυρα χρεωκοπίας. Πόσες από αυτές μπορούν να σώσουν οι Αραβες; Την Σίτι, την Παρί, την Μάλαγα, άντε και κανά δυο ακόμη.
(Δεν θα τα έγραφα όλα αυτά αν δεν ήξερα ότι ο Ολυμπιακός όντως προσπαθεί να φέρει ένα μεγάλο όνομα στην ομάδα. Με μία όμως προυπόθεση. Για να έρθει, όχι ο Φορμίκα, αλλά ο Κράσιτς της Γιουβέντους ή ο Μασάδο της Τουλούζ θα πρέπει οι ομάδες τους να δεχτούν να τους δανείσουν μέχρι τον Μάιο και βλέπουμε. Αλλιώς, καλός είναι και ο Αμπντούν…).
Πηγή: theinsiders.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: