Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Χάσαμε… Μάθαμε;

Δεν είναι τόσο η ήττα ούτε η έκτη θέση που καταλάβαμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν.
Χάσαμε… Μάθαμε;
Η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών έχασε από την Γερμανία με 9-6 αλλά προβλημάτισε με την αγωνιστική της εικόνα. Μπορεί ο στόχος να επετεύχθη και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει πάρει το εισιτήριο για το προολυμπιακό τουρνουά του Έντμοντον, το Παγκόσμιο του 2013 και το Πανευρωπαϊκό του 2014 αλλά αν επιθυμεί να κάνει το βήμα παραπάνω τότε θα πρέπει να μάθει από τέτοια ματς.

Η Εθνική μας ξεκίνησε δυναμικά στην άμυνα και δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τους Γερμανούς. Βέβαια, δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί στην επίθεση μέχρι να περάσουν τα πρώτα τρία λεπτά της περιόδου. Οι διεθνείς μας προσπαθούσαν να περάσουν την μπάλα στον φουνταριστό και κάπως έτσι πήραν τον προβάδισμα με πέναλτι του Μιράλη. Οι Γερμανοί ισοφάρισαν αλλά στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου ο Χρήστος Αφρουδάκης με ωραίο σουτ από την περιφέρεια έκανε το 2-1.

Στην δεύτερη περίοδο, αν και στην αρχή η Εθνική συνέχισε να πιέζει σωστά στην άμυνα, τα «πάντσερ» βρήκαν τον τρόπο να την «ξεκλειδώσουν» άλλοτε από την περιφέρεια κι άλλοτε από τα δύο μέτρα. Ο Μουρίκης έκανε το 3-1 αλλά μετά ο ρυθμός των διεθνών έπεσε και ο Μιράλης σε νεκρό χρόνο έχασε την ευκαιρία να δώσει ξανά προβάδισμα στην Εθνική στο τέλος του πρώτου μέρους.


Οι Γερμανοί ανέβασαν ταχύτητα στο δεύτερο μέρος και με την βοήθεια των διαιτητικών αποφάσεων πήραν κεφάλι στο σκορ αφού εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη της Ελλάδας. Παράλληλα, στην επίθεση οι διεθνείς δεν έκαναν σωστές επιλογές και έτσι έμεινε πίσω με 5-3. Ο Μυλωνάκης μείωσε αλλά και πάλι η Γερμανία έκανε το +2. Ο Φουντούλης διαμόρφωσε το 6-5 για το τρίτο οκτάλεπτο.

Στην τελευταία περίοδο, οι διεθνείς μας δεν συνήλθαν, έκαναν βιαστικές κινήσεις και η Γερμανία όντα σοβαρή, μεγάλωσε την διαφορά ακόμα και στα τέσσερα γκολ. Ο Ντράγκαν Άντριτς ήταν εμφανώς στεναχωρημένος, αφού δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα πήρε τάιμ άουτ αλλά δεν μίλησε καθόλου στους παίκτες του, αφήνοντας τους στο νερό δείχνοντας την έντονη δυσαρέσκεια του για την εμφάνιση τους. Ο Θεοδωρόπουλος ήταν εκείνος που μείωσε σε 9-6, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Πολλά τα παράπονα για την διαιτησία του αγώνα από την Εθνική ομάδα.

Στο τέλος της αναμέτρησης απειλήθηκε σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, με τους Γερμανούς να ειρωνεύονται τους Έλληνες διεθνείς αλλά οι ψυχραιμότεροι έριξαν τους τόνους.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-1, 3-2, 3-1

Γερμανία (Χ. Σταμ): Όιλερ 1, Ρένσινγκ 3, Σλότερμπεκ 1, Βόλταν 1, Σταμ 1, Σούλερ 1, Πόλιτζε 1

Ελλάδα (Ν. Άντριτς): Μιράλης 1, Χρ. Αφρουδάκης 1, Μουρίκης 1, Μυλωνάκης 1, Φουντούλης 1, Θεοδωρόπουλος 1

Πηγή: Sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: