Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

This is… Crete!!

This is… Crete!
Και αήττητα δεν περνάνε!

Ο Λεωνίδας Καμπάνταης… παράφρασε τον συνονόματο Σπαρτιάτη και ξεκαθαρίζοντας στην Ξάνθη ότι ήρθε η ώρα να χάσει, επέτρεψε στον ΟΦΗ να την «τσιμπήσει» με το 1-0 στην πέμπτη θέση!

Εξαιρετικοί οι Κρητικοί, τερμάτισαν το σερί που έτρεχαν από τον Οκτώβρη (!) οι ακρίτες και ξεκίνησαν δικαιολογημένα όνειρα για play-off!



Το «ουδέν κακό αμιγές καλού» αλήθεια είναι ότι σπάνια ακούγεται αποτελεσματική παρηγοριά στον… παθόντα. Κι έτσι ακουγόταν στ’ αυτιά του Αναστόπουλου βλέποντας τον Μάντζιο -πριν καν ιδρώσει η πρώτη φανέλα- να μετατρέπεται στον ακαταλληλότερο παίκτη για ποδαρικό (παραπάτησε και τραυματίστηκε). Ποιος καταλληλότερος, όμως, για να δικαιώσει τους αρχαίους από έναν… Λεωνίδα.

Για ένα ημίωρο, λοιπόν, ο ΟΦΗ έμοιαζε να ‘χει ξεχάσει πως γίνεται τελική προσπάθεια. Ευτυχώς για τον ίδιο, δε, ο Βεζυρίδης του επέτρεπε να ξεχνά από τώρα τον Κάρολ (σταματώντας τα 4-5 καλά σουτ που παρήγαγε η υπεροχή της Ξάνθης). Και κάπου εκεί μίλησε η… μοίρα. Αυτή που είχε φέρει τον Καμπάνταη απρόσμενα στο ματς και στην κατάλληλη θέση (στο 37’) για να ξετυλίξει το «δώρο» του Εντιμάρ και ν’ ανταμείψει την αγωνιστική άνοδο των Κρητικών.

Όπως ακριβώς έφυγαν για τ’ αποδυτήρια, επέστρεψαν απ’ αυτά οι ομάδες. Με τον ΟΦΗ, δηλαδή, να έχει την ψυχολογία και την Ξάνθη να έχει την κατοχή -αλλά όχι και τρόπο να την αξιοποιήσει απέναντι στην άριστα στημένη άμυνα των Κρητικών. Δυστυχώς για ‘κείνη, δε, ακόμα κι όταν… βρήκε τι να την κάνει (με τον ωραίο συνδυασμό Μαρσελίνιο-Εντιμάρ) ο «κεραυνός» του Βραζιλιάνου απείλησε να γκρεμίσει το τέρμα του Βεζυρίδη.

Ευτυχώς για τον ΟΦΗ, από την άλλη, όποιο σουτ πήγαινε μέσα σ’ αυτό… σταματούσε στον εξαιρετικό του γκολκίπερ (όπως το επικίνδυνο του Σουάνη στο 76’). Κι ακόμα κι αν οι ακρίτες διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα σταμάτησε και στο χέρι του Βερόν λίγο πριν το τέλος (μάλλον άδικα), ο αντίπαλός τους πήρε δίκαια μια νίκη που έμοιαζε να θέλει πολύ περισσότερο.




ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βάντο, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Μπούρμπος, Κάλαϊτζιτς (77’ Μπόντορ), Βερόν, Ζόρντι Λόπεθ (89’ Σόουζα), Παπουλής, Σίσιτς, Μάντζιος (5’ λ.τ. Καμπάνταης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σαχσανίδης, Γαλανόπουλος, Ζορμπάς, Πίτσος

SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπέρτος, Ντάνι (72’ Νταρμπιόν), Φλίσκας, Μαρσελίνιο, Πόι (60’ Σουάνης), Βλαχοδήμος (77’ Καζάκης), Μαρκόφσκι

Στον πάγκο έμειναν οι: Λυμπερόπουλος, Στάσιακ, Μπαξεβανίδης, Πλατέλλας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τρύφων (Δράμας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: