Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Γκαμπ-on fire!!

Γκαμπ-on fire!
Όνειρο ζει, μην την ξυπνάτε!

Την πρόκριση στους «8» του Κόπα Άφρικα για δεύτερη φορά στην ιστορία της πανηγύρισε η Γκαμπόν, η οποία επικράτησε με σκορ 3-2 του Μαρόκου, παίρνοντας τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα ματς στον τρίτο όμιλο.

Το «χρυσό γκολ» για τους «πάνθηρες» σημείωσε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Εμπανάνγκουε.

Το Μαρόκο ήταν αυτό που ήθελε «πάση θυσία» τη νίκη, καθώς δεν είχε ακόμα βαθμό στον τρίτο όμιλο. Ο Καρζά έβαλε μπροστά την ομάδα του στο 24ο λεπτό, με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Όμως, ο Ομπαμεγιάνγκ στο 77’, με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσα για την Γκαμπόν, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο πρώην επιθετικός της Λάρισας, Κουζέν έκανε το 2-1.

Οι ελπίδες του Μαρόκου για πρόκριση αναπτερώθηκαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Καρζά με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ύστερα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-2.

Αλλά, οι «πάνθηρες» δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Εμπανάνγκουε με «άπιαστη» εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Βαθμολογία

1. Γκαμπόν 6
2. Τυνησία 6
3. Μαρόκο 0
4. Νίγηρας 0

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: