Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Δια πυρός και σιδήρου!!

Δια πυρός και σιδήρου!
Με το κλίμα να «μυρίζει»… μπαρούτι, την FA να ακυρώνει τελευταία στιγμή τον καθιερωμένο χαιρετισμό και την Τσέλσι να γίνεται αποδέκτης εχθρικού κλίματος στο «Λόφτους Ρόουντ», οι «μπλε» πήραν την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας με το 1-0 επί της ΚΠΡ! Σκόρερ ο Μάτα!

Η κόντρα των Άντον Φέρντιναντ και Τζον Τέρι που σε λίγες μέρες θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες, ήταν το κυρίαρχο θέμα πριν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στο Λονδίνο, αλλά πλην ενός μικρού περιστατικού στις εξέδρες, τα πάντα αρκέστηκαν στις έντονες αποδοκιμασίες κατά του Τζον Τέρι και της ομάδας του Αντρέ Βίλας – Μπόας! Μόνο που οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο 62’ με το γκολ του Χουάν Μάτα και στο φινάλε πανηγύρισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού!

Α’ ημίχρονο:

Ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη, ακύρωση χαιρετισμού των ομάδων για πρώτη φορά στην ιστορία, αλλά όλα αυτά δεν είχαν καμία ανταπόκριση εντός αγωνιστικού χώρου! Τσέλσι και ΚΠΡ πρόσφεραν ελάχιστο θέαμα στο «Λόφτους Ρόουντ», με τα πρώτα 45 λεπτά να κυλούν με συνεχείς αποδοκιμασίες κατά του Τζον Τέρι κάθε φορά που αυτός ακουμπούσε τη μπάλα, επιφωνήματα για τον Άντον Φέρντιναντ και μόλις μια καλή ευκαιρία.

Ο Χουάν Μάτα στο 15ο λεπτό βρήκε χώρο για να σουτάρει χαμηλά, αλλά ήταν εύκολη λεία για τον Κένι που έπεσε και μπλόκαρε! Ο Νταβίντ Λουίζ έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ με ανάποδο ψαλίδι σε μια ακόμη επίσκεψη της Τσέλσι στα καρέ των Ρέιντζερς, με τον Πετρ Τσεχ να μένει θεατής καθ’ όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Β’ ημίχρονο:

Η Τσέλσι ήταν και πάλι η ομάδα με την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Και πάλι όμως, οι επιθετικοί της έμεναν άπραγοι μπροστά στα αντίπαλα καρέ. Το γκολ για τους «μπλε» ήρθε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα!

Ο Στάριτζ ανατράπηκε από τον Χιλ και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα, από την οποία σκόραρε ο Χουάν Μάτα για το 1-0! Ο Αντρέ Βίλας – Μπόας είδε τους ποδοσφαιριστές του να κυνηγούν στη συνέχεια και το δεύτερο γκολ, αλλά ο λόγος για τον οποίο δεν «κλείδωσαν» ποτέ το σκορ και έμειναν σε αυτό το εύθραυστο 1-0 ήταν το λάθος στην τελική πάσα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΠΡ: Κένι, Χιλ, Χολ, Γιάνγκ, Φέρντιναντ, Μπουζάκι (79’ Χαλς), Μπάρτον, Ράιτ – Φίλιπς, Μακί, Σμιθ, Χέλγκιουσον (46’ Μακέντα)

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Ραμίρες (79’ Ρομέου), Μαλουντά, Μεϊρέλες, Τόρες, Μάτα (90’ + 1’ Εσιέν), Στάριτζ

Πηγή: England365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: