Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Δίωρη προπόνηση για Παναθηναϊκό!!

Η ήττα απ' την Ούνικς έστειλε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ για τετράωρη προπόνηση και στη Γλυφάδα για... δίωρη απέναντι στον Ίκαρο Καλλιθέας του Θανάση Σκουρτόπουλου πια (66-95).
Δίωρη προπόνηση για Παναθηναϊκό!

Η αναμέτρηση έπαιξε ρόλο προπόνησης για τον Παναθηναϊκό για τη διόρθωση ως ένα βαθμό των λαθών της ήττας απ' την Ούνικς Καζάν. Σύγκριση μεταξύ του Ικάρου Καλλιθέας με τη ρώσικη ομάδα δεν χωρά, αλλά οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδειξαν μεγάλη διάθεση απ' το πρώτο λεπτό και με την άμυνα να οδηγεί το παιχνίδι τους πήραν άλλη μία ξεκούραση (σ.σ. ελάχιστη συμμετοχή οι Διαμαντίδης και Γιασικεβίτσιους, εκτός 12άδας με ενοχλήσεις στο πέλμα ο Βουγιούκας) νίκη στην Α1 για τη 16η αγωνιστική.
Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός έφτασε στο 14-1, ενώ ο Ίκαρος Καλλιθέας, με τον οποίο ντεμπούταραν Σκουρτόπουλος (προνητητής) κι Οικονόμου (βοηθός προπονητής), παραμένει προτελευταίος με 3-12.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων δεν άφηνε εξ αρχής πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση του τελικού νικητή. Έπειτα την ήττα απ' την Ούνικς Καζάν το ζητούμενο ήταν τι πρόσωπο θα έδειχνε ο Παναθηναϊκός και πού θα σταματήσει η διαφορά. Δυστυχώς για τον Ίκαρο, πίεζε στο μισό γήπεδο απ' την πρώτη περίοδο κιόλας, με φυσική συνέπεια το τελικό 66-95.
MVP: Ο Κώστας Καϊμακόγλου αποτελεί πολυεργαλείο για τον Παναθηναϊκό και στην πρώτη περίοδο έκανε ό,τι έπρεπε για να διευκολύνει το έργο όλων μέχρι τέλους. Με 12 πόντους, 3 ριμπάουντ κι αρκετές καλές άμυνες, που οδήγησαν σε κλεψίματα κι εύκολα καλάθια, ο διεθνής φόργουορντ κατάφερε να κάνει τη διαφορά.
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Σάσα Βασίλιεβιτς αποκτήθηκε μεσούσης της χρονιάς για να βοηθήσει στο στόχο της παραμονής. Η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ήταν εκτός προγράμματος για τον Ίκαρο Καλλιθέας κι ίσως γι' αυτό ο Βόσνιος γκαρντ ήταν εκτός κλίματος.
ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Ο Παναθηναϊκός είχε ρυθμό από νωρίς κι απ' τα πρώτα λεπτά έδειξε την τροπή που θα έπαιρνε η εξέλιξη. Η διαφορά ανέβηκε σε διψήφιο αριθμό για πρώτη στο 7' (7-17) κι απ' το 21-32 του 13' δεν επέστρεψε σε μονοψήφιο αριθμό.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Το κλειστό της Γλυφάδας δεν γέμισε, αλλά είχε ικανοποιητικό αριθμό θεατών. Οι περίπου 500 φίλοι του μπάσκετ χειροκρότησαν κάθε προσπάθεια των παικτών, με τα περισσότερα χειροκροτήματα να τα παίρνουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αφού η πλειοψηφία τους ήταν πράσινης απόχρωσης. Έστω κι όχι οργανωμένα.
Τα δεκάλεπτα: 17-27, 32-52, 49-69, 66-95
ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: