Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Απέκτησαν και την αγνωμοσύνη!!

Δρόμοι παράλληλοι για τους δύο «Δικεφάλους», την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Χρόνια τώρα. Γράφει ο Ανδρέας Παπαλουκάς.
Απέκτησαν και την αγνωμοσύνη
Στην αρχή οδηγούν σε αποχώρηση τα ινδάλματά τους (τον Ντέμη Νικολαΐδη στην «Ενωση», τον Θοδωρή Ζαγοράκη στον «Δικέφαλο του Βορρά») και μετά επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την κρίση. Οχι πως κι εκείνοι είναι άμοιροι ευθυνών. Ομως, δεν είναι δυνατόν να τους συμπεριφέρονται όπως έπραξαν με προκατόχους τους στον προεδρικό θώκο, οι οποίο διαπιστωμένα ζημίωσαν τον σύλλογο και ωφέλησαν την τσέπη τους. Η αγνωμοσύνη στην Ελλάδα, άλλωστε, δεν παίζει μόνον ποδόσφαιρο. Το... κλωτσάει, όμως, (και) το τόπι.
Και τους παίρνει όλους η μπάλα, καθώς αρκετοί οπαδοί δεν θέλουν, όχι πως δεν μπορούν, να διακρίνουν ποιοι παράγοντες, ασχέτως αν έχουν υποπέσει σε λάθη, προσπαθούν για το καλό της ομάδας και ποιοι χρησιμοποιούν την ομάδα για να κάνουν καλό στον εαυτό τους. Οι Ντ. Νικολαΐδης και Θ. Ζαγοράκης, πάντως, μόνον κερδισμένοι δεν βγήκαν από την ενασχόλησή τους με τα διοικητικά της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Τη δημοσιότητα την είχαν, την αγνωμοσύνη (των άλλων) την απέκτησαν, αποχωρούντες από τα κοινά πικραμένοι. Οχι γιατί δεν πέτυχαν όσα προσμονούσαν, αλλά γιατί δεν αναγνωρίστηκε η προσπάθειά τους.
Πάντως, ακόμα και από την εξέδρα ή τον καναπέ του σπιτιού τους, φανατικοί οπαδοί των ομάδων τους θα παραμένουν. Και σίγουρα δεν θα συμπεριφέρονται όπως οι «διώκτες» τους. Δεν θα τα βάζουν με το παραμικρό και άνευ λόγου και αιτίας με τους παίκτες, τον προπονητή, τη διοίκηση...
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: