Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Άρχισε το κυνήγι!!

Άρχισε το κυνήγι
Την προσπάθεια κάλυψης της διαφοράς από τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε ο Ολυμπιακός. Νίκησε 3-0 τον Εργοτέλη και έριξε το μπαλάκι στους "πράσινους", που παίζουν αύριο με τη Δόξα.

Ένα …τσουβάλι ευκαιρίες έχασαν οι ερυθρόλευκοι, μέχρι να λυγίσουν τους Κρητικούς και το κατάφεραν τελικά με γκολ από Πάντελιτς, Μέλμπεργκ και Φετφατζίδη.

Με εννέα παίκτες τελείωσε το ματς η ομάδα του Καραγεωργίου, μετά τις αποβολές των Χιμπλιγκερ και Μπουχαλάκη.



Καθολική ήταν η υπεροχή του Ολυμπιακού στο πρώτο 45λεπτο, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δεν ευτύχησαν να δουν κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν να καταλήγει σε γκολ. Ο Πάντελιτς -που σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν έχει αποδειχθεί ανηλεής ενώπιον της αντίπαλης εστίας- κόντρα στον Εργοτέλη δεν κατάφερε να φανεί συνεπής στο ραντεβού με τα δίχτυα. Σε τέσσερις περιπτώσεις ο Σέρβος και σε άλλη μία ο Ντιόγκο αστόχησαν και κάπως έτσι το μηδέν διατηρήθηκε, με τον τερματοφύλακα των Κρητικών, Πίρσον, μόνο σε μία να έχει χρειαστεί να δείξει την ποιότητά του.

Οι φιλοξενούμενοι -θέλοντας και μη- έμειναν σε εντελώς παθητικό ρόλο. Πριν βιαστούμε, όμως, να κατηγορήσουμε τους παίκτες που αγωνίστηκαν για την ομάδα του Καραγεωργίου, καλό είναι να έχουμε κατά νου ποιοι δεν έπαιξαν στο Καραϊσκάκη. Δίχως Μπέτο, Τζούνιορ, Φραγκουλάκη και Κουτσιανικούλη. Τέσσερις απουσίες που αποψίλωσαν τους Ηρακλειώτες στο κέντρο και παράλληλα τους στέρησαν και ταχύτητα μπροστά σε ενδεχόμενη απόπειρα αντεπίθεσης.
Όλα τα παραπάνω πέρασαν οριστικά στη σφαίρα του «τι θα γινόταν αν» στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Μέσα σε λίγα λεπτά ο Εργοτέλης βρέθηκε με δύο παίκτες λιγότερους στο γήπεδο (αποβολές Χίμπλινγκερ στο 56’ και Μπουχαλάκη στο 60’) αλλά και με ένα γκολ στην πλάτη, αφού ο Πάντελιτς έστω και… παράξενα, έδειξε πως ένας γεννημένος σκόρερ μπορεί να πετύχει τέρμα με οποιοδήποτε μέλος του σώματός του.

Το να κρίνει κανείς όσα έγιναν από εκείνο το σημείο και μετά δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία λόγω των συνθηκών που είχαν ήδη δημιουργηθεί. Το… κοντέρ πάντως, δεν ανέβηκε πολύ, καθώς ο Μέλμπεργκ στο 65’ διαμόρφωσε το 2-0 που έμοιαζε πως θα αποτελέσει και το τελικό σκορ, μιας και ο Μανιάτης που κυνήγησε μέχρι τέλους ένα γκολ, δεν κατάφερε να προσθέσει το όνομά του στους σκόρερ της αναμέτρησης.

Ό,τι δεν κατάφερε ο ένας Γιάννης, το έκανε ο άλλος, ο… μικρός Γιάννης Φετφατζίδης που με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή διαμόρφωσε το 3-0.



ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ (83’ Παπάζογλου) , Ιμπαγάσα (69’ Μακούν), Πάντελιτς, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Ντιόγκο, Αμπντούν (73’ Φετφατζίδης).

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Μιραλάς, Μόνχε, Ποτουρίδης.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Δάρλας (51’ Γιαλούσης), Λεάλ, Κατσικοκέρης, Μπουχαλάκης, Κυριακίδης, Ολίσε, Μπούντιμιρ (62’ Γιοβάνοβιτς), Σασιασβίλι (55’ Τζανακάκης).

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Χαντί, Καρέλης, Χρυσοφάκης.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας). Βοηθοί: Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας).

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: