Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ενας τεχνοκράτης ποδοσφαιράνθρωπος!!

Ο Ζήσης Βρύζας μπαίνει στα βαθιά και στοχεύει σε βελτιώσεις που θα φέρουν έσοδα και θα βοηθήσουν το αγωνιστικό τμήμα να μη ρίξει κι άλλο το επίπεδό του. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Ενας τεχνοκράτης ποδοσφαιράνθρωπος
Το προφίλ του νέου προέδρου του ΠΑΟΚ Ζήση Βρύζα, δεν εστιάζεται μόνο στη φράση «καλό παιδί» που τον συνόδεψε η καριέρα του.
Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν άνθρωπο που τον άλλαξε σε μεγάλο βαθμό η ζωή του στο εξωτερικό. Οι παραστάσεις του Καμπιονάτο και το μικρό του πέρασμα από την Ισπανία. Δεν θα ήταν υπερβολή αν χαρακτηριζόταν «τεχνοκράτης» σε θέματα ποδοσφαίρου. Πολλοί νομίζουν ότι ο Βρύζας με τον Ζαγοράκη μοιάζουν σε πολλά στοιχεία του χαρακτήρα τους, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι ακριβώς έτσι. Για την ακρίβεια, δεν είναι καθόλου έτσι.
Ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν μπορεί παρά να ζει στο κέντρο της πόλης, αφού όταν επιχείρησε να μείνει στο Πανόραμα, δύο μήνες μετά το μετάνιωσε. Κυκλοφορεί συχνά μόνος του στα καφέ του κέντρου, του αρέσει η φασαρία κι όλα αυτά, παρότι μεγάλωσε με τις αρχές ενός Σαρακατσάνου απόλυτα εξοικειωμένου με τη φύση.
Το μεγαλύτερο ατού του είναι η αδιαφορία για τα όσα ακούγονται. Δεν ακούει ραδιόφωνα, δεν διαβάζει εφημερίδες, δεν μπαίνει σε ιστοσελίδες. Δεν επηρεάζεται από τα όσα λέγονται και ακούγονται και το γεγονός αυτό στη Θεσσαλονίκη είναι πάρα πολύ σημαντικό. Η αντίληψή του για το ποδόσφαιρο είναι απλή. Η διοίκηση πρέπει να είναι κοντά στους παίκτες για να αισθάνονται ότι δεν θα τους λείψει τίποτα, ενώ θεωρεί «κλειδί» της εξέλιξης του ΠΑΟΚ τη δημιουργία υπεραξίας και τις έξυπνες πωλήσεις που θα φέρουν κεφάλαια.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το περασμένο καλοκαίρι ήταν αυτός που ουσιαστικά επέβαλε την παρουσία του Κλάους στον ρόλο του βασικού επιθετικού. Στην παρούσα φάση δεν ήθελε να αναλάβει τον Δικέφαλο για δύο λόγους. Για το κλίμα που υπάρχει, αλλά και για τα όσα πρέπει να συμβούν έτσι ώστε η ΠΑΕ να αποφύγει την καταιγίδα που έρχεται στη χώρα όσον αφορά τα οικονομικά. Η επιμονή του Θανάση Κατσαρή και η επιχειρηματολογία του τελευταίου, τον έπεισαν ότι η παραμονή του είναι μονόδρομος τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο.
Πολλοί μιλάνε απαξιωτικά για τη στάση του απέναντι στον Θοδωρή Ζαγοράκη, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν ήθελε να σταθεί απέναντί του δεν θα έμπαινε ποτέ μπροστά για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει την κρίση που δημιουργήθηκε. Ο Βρύζας «έτρεξε» την πώληση Βιεϊρίνια, ο Βρύζας ήταν αυτός που βρήκε τη φόρμουλα για την αποδέσμευση του Κοντρέρας με ένα σχετικά λογικό κέρδος για την ομάδα τηρουμένων των αναλογιών.
Στόχος νούμερο ένα για τον Βρύζα είναι η αύξηση των εσόδων, που σε πρώτη φάση θα σταματήσει τη μείωση του επιπέδου του αγωνιστικού τμήματος. Επίσης, προσπαθεί να επιβάλει ένα γενικότερο συμμάζεμα στη ΠΑΕ όσον αφορά τα έξοδά της, ενώ θα προσπαθήσει να πείσει το κοινό ότι αν δεν στηριχτεί η ομάδα αυτό το καλοκαίρι, πολύ δύσκολα θα μπορέσει άμεσα να ορθοποδήσει. Η επιλογή του Δημήτρη Σαχπατζίδη στον ρόλο του αντιπροέδρου, έχει να κάνει κυρίως με την εταιρική ανάπτυξη. Σύντομα ο ΠΑΟΚ θα αλλάξει οικονομικό διευθυντή, σύντομα θα προσλάβει εμπορικό διευθυντή και υπεύθυνο τμήματος μάρκετινγκ πωλήσεων.
Στα σκαριά υπάρχει ήδη η ανακοίνωση χορηγίας που θα φέρει ένα σοβαρό ποσό στην τρέχουσα σεζόν, ενώ άμεσα θα φανεί τα στελέχη που θα επιλεγούν για να στηρίξουν το διοικητικό έργο, έτσι ώστε να συμπληρωθούν τα κενά των δύο που αποχώρησαν.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: