Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

This is Anfield!!

Μεγάλη νίκη για τη Λίβερπουλ με 2-1 στο ντέρμπι Κυπέλλου εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους "ρεντς" να συνεχίζουν στον πέμπτο γύρο της διοργάνωσης!
This is Anfield! (BINTEO)
Με γκολ του Ντιρκ Κάουτ στο 88' η Λίβερπουλ επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την πέταξε εκτός Κυπέλλου Αγγλίας. Αγκερ και Παρκ τα άλλα γκολ.

Οι Reds με γκολ στο φινάλε από τον Ολλανδό, πήραν την ρεβάνς για τον περσινό αποκλεσμό στο «Ολντ Τράφορντ» (επίσης στο τρίτο γύρο) και μετά τον τελικό του League Cup, βάζουν πλώρη για ακόμα μία κούπα τη φετινή σεζόν! Την ίδια στιγμή, οι αποκλεισμοί για τους Κόκκινους Διαβόλους συνεχίζονται, αφού μετά το Champions League και το League Cup, έμειναν εκτός και στο Κύπελλο Αγγλίας. Πλέον αναμένεται η κλήρωση για να μάθει η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ τον επόμενο αντίπαλό της σε μία διοργάνωση που έχει τεράστια σημασία στην Αγγλία. Μετά την εξέλιξη αυτή, η ομάδα του Αλεξ Φέργκιουσον έχει χάσει 2 από τους τελευταίους 17 αγώνες μακριά από την έδρα της στο Κύπελλο με κοινό παρονομαστή ότι αμφότερες έχουν έρθει στο «Ανφιλντ».
Για την Γιουνάιτεντ ήταν η πρώτη καλή φάση στο ματς, με τον Βαλένσια να ξεφεύγει από δεξιά, όμως το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι του Ρέινα και τέσσερα μετά δέχθηκε γκολ. Αυτό ήταν ένα ακόμα δώρο σε αντίπαλο από τον Ισπανό τερματοφύλακα Νταβίδ Ντε Χέα, ο οποίος σε εκτέλεση κόρνερ πάλευε με τον Κάρολ και έχασε εντελώς τη φάση, δίνοντας τη δυνατότητα στον Αγκερ να ανοίξει το σκορ με κοντινή κεφαλιά. Εντύπωση προκάλεσε οτο ότι ο Φέργκιουσον μετά το γκολ αυτό σήκωσε για ζέσταμα τον Δανό τερματοφύλακα, Λίντεγκααρντ! Παρά τις πολλές απουσίες και το rotation από τον Σκωτσέζο τεχνικό, οι φιλοξενούμενοι πήραν πλήρως τα ηνία του αγώνα από το 25' και μετά, είχαν κατοχή και κυκλοφορούσαν με άνεση τη μπάλα και τελικά κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα. Αυτό έγινε στο 39' όταν μετά από ωραίο τακουνάκι του Βαλένσια, ο Ραφαέλ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Παρκ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή δεν άφησε περιθώριο στον Ρέινα (1-1).
Στο δεύτερο μέρος, η Γιουνάιτεντ μπήκε πιο δυνατά και έπαιξε πιο κοντά στην περιοχή της Λίβερπουλ, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά παρότι είχε ξανά μεγαλύτερη κατοχή. Το ματς όσο κυλούσε αποκτούσε όλο και πιο άναρχο ρυθμό και από τις δύο ομάδες, ενώ ο Νταλγκλίς έριχνε μέσα επιθετικούς (Κάουτ-Μπέλαμι) για να πάρει το ματς. Και δικαιώθηκε σε μία φάση που ποτέ δεν μυρίζει γκολ, αφού από βολέ του Ρέινα, ο Κάρολ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κάουτ βρέθηκε μόνος με τον Ντε Χέα, τίναξε τα δίχτυα του με δυνατό σουτ και με 2-1 έστειλε την Λίβερπουλ στη φάση των «16» και την Γιουνάιτεντ σπίτι της σε τρίτη διοργάνωση για φέτος. Στο 90' ο Κάρολ είχε δοκάρι για το 3-1 και στη συνέχεια ο Ολλανδός δεν μπόρεσε από κοντά να βάλει και δεύτερο γκολ, όμως αυτό δεν απασχολεί τους οπαδούς της Λίβερπουλ...
Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ (Κένι Νταλγκλίς):
Ρέινα, Σκρτέλ, Κάραχερ (63' Κάουτ), Αγκερ, Κέλι, Τζέραρντ (72' Μπέλαμι), Χέντερσον, Ενρίκε, Ντάουνινγκ, Ροδρίγες (63' Ανταμ), Κάρολ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Ραφαέλ, Σμόλινγκ, Εβανς, Εβρά, Σκόουλς (76' Ερνάντες), Κάρικ, Γκιγκς, Παρκ, Βαλένσια, Γουέλμπεκ.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: