Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Γιατί δεν έπιασε ο Σισέ στη Λάτσιο!!

Ο Μιχάλης Τσόχος εξηγεί τις αιτίες που ο Γάλλος φορ δεν έχει "πιάσει" στην ιταλική ομάδα
Γιατί δεν έπιασε ο Σισέ στη Λάτσιο
Τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται πολύ κουβέντα και στην Ελλάδα για τον Τζιμπρίλ Σισέ και το γεγονός ότι στη Λάτσιο δεν αποδίδει.
Ας αφήσουμε στην άκρη τα οπαδικά σχόλια, είτε κόκκινα, είτε πράσινα για την ποιότητα του παίκτη και ας σταθούμε στις ποδοσφαιρικές εξηγήσεις που ασφαλώς και υπάρχουν.
Του Μιχάλη Τσόχου
Ακόμη ακούω στα αυτιά μου τους ακροατές του Nova ΣΠΟΡ FM τις ημέρες της μεταγραφής που συζητούσα με τον Καρπετόπουλο και αναρωτιόμασταν «γιατί η Λάτσιο παίρνει τον Σισέ και γιατί και ο ίδιος ο Γάλλος δέχεται να πάει σε αυτή την ομάδα που παίζει με έναν επιθετικό κορυφής και για αυτή τη δουλειά πήρε τον Κλόζε» να μας απαντούν «σκασίλα μας τι θα τον κάνει τον Σισέ η Λάτσιο και που θα τον βάλει, εμείς στον ΠΑΟ τι θα κάνουμε χωρίς τον Σισέ».
Ο ΠΑΟ εν τέλει τον βρήκε τον δρόμο του και χωρίς τον Σισέ, ο Γάλλος όμως όχι μόνο δεν τον βρήκε, αλλά κάνει αμάν για να φύγει από τη Λάτσιο έξι μήνες μετά. Και πολύ λογικό. Ο Σισέ είναι μόνο επιθετικός κορυφής. Μπορεί να παίξει είτε μόνος του στην κορυφή, είτε άντε και σε 4-4-2 πλαισιωμένος και από κάποιον άλλο επιθετικό. Πάντως εξτρέμ που τον βάζουν στη Λάτσιο δεν μπορεί να παίξει.
Και θα έπρεπε να το καταλάβει ότι τον παίρνουν για εξτρέμ. Ο προπονητής της Λάτσιο δεν το αλλάζει το σύστημα με τον έναν επιθετικό σε κανένα μα κανένα ματς, άρα τον Σισέ τον πήρε είτε για αναπληρωματικό του Κλόζε και δεν του το είπε ποτέ, είτε για να τον βάλει στα άκρα.
Ο Σισέ δεν έγινε καλύτερος παίκτης στον Παναθηναϊκό ή χειρότερος στη Λάτσιο. Ο Σισέ παραμένει ο ίδιος παίκτης. Μπορεί να παίξει στην κορυφή της επίθεσης, μπορεί με την ταχύτητά του και όχι με την τεχνική του να διαλύσει αντίπαλες άμυνες και έχει και ένα πολύ καλό τελείωμα. Αυτά έχει και με αυτά έκανε καριέρα χρόνια τώρα. Όποιος ψάχνει τέτοιον παίκτη παίρνει τον Σισέ και κάνει την δουλειά του. Όποιος ψάχνει εξτρέμ που να σεντράρει και να ντριμπλάρει δεν παίρνει τον Σισέ.
Ο προπονητής της Λάτσιο την πάτησε σαν χθεσινός νομίζοντας ότι επειδή ο Σισέ είναι γρήγορος θα κάνει την δουλειά και ως εξτρέμ και ο Σισέ την πάτησε σαν χθεσινός γιατί δεν κατάλαβε γιατί τον ήθελε η Λάτσιο.
Η ΚΠΡ του Χιούζ που παίζει 4-4-2 είναι ίσως η καλύτερη λύση και για τον Σισέ και για την Λάτσιο, εφόσον οι Λονδρέζοι όντως τον θέλουν.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: