Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

«Είμαστε στην έσχατη θέση»

Ως έσχατη προτροπή προς τον ΟΠΑΠ χαρακτήρισε την ανακοίνωση που εξέδωσε η Football League ο Στέλιος Σφακιανάκης. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής ανέφερε πως από πέρσι τον Μάιο, οι ΠΑΕ της κατηγορίας έχουν λάβει μόλις από 20.000 ευρώ έκαστη.
«Είμαστε στην έσχατη θέση»
Αναλυτικά, όσα δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM:
«Η ανακοίνωσή μας είναι μία έσχατη προτροπή προς τον ΟΠΑΠ. Επειδή, υπάρχει διάχυτη ανησυχία στους κόλπους μας. Ξέρετε, μας “κατηγορούν” πως είμαστε ανώνυμες εταιρείες. Αποδεχόμενος αυτό, πρέπει να καταλάβουν όλοι πως ναι, είμαστε, αλλά δεν έχουμε απόλυτη ελευθερία να αναζητήσουμε εναλλακτικές πηγές εσόδων όπως οι κανονικές ΑΕ. Να ξέρετε, πως από πέρυσι τον Μάιο έχουν μπει μόλις 20.000€ για κάθε ΠΑΕ».
Και συνέχισε: « Το πρωτάθλημα λέγεται ΟΠΑΠ. Δεν έχουμε βάλει άλλη χορηγία μπροστά. Ο ΟΠΑΠ μας λέει να περιμένουμε. Τι να περιμένουμε; Αν ήξερα τι, θα πήγαινα να το φέρω πιο κοντά ο ίδιος. Εμείς είμαστε εν δυνάμει διαρκείς διαπραγματευτές με τον ΟΠΑΠ. Αλλά δεν έχουμε ούτε χορηγία, ούτε συμφωνία από τον Μάιο και μετά. Με την ανακοίνωσή μας, δεν δείχνουμε συγκρουσιακή διάθεση, αλλά προτροπή να ολοκληρωθεί επιτέλους αυτός ο διάλογος. Σκεφτείτε, ότι στο συμβούλιο μας υπήρξαν και απόψεις να γίνουμε ερασιτεχνικά σωματεία».
-Μπορούσε να βρει άλλο χορηγό η Β’ και η Γ’ Εθνική και να φύγει από τον ΟΠΑΠ;
«Κοιτάξτε, όταν διαπραγματευόμαστε είμαστε κατά κάποιο τρόπο σε άμυνα. Επειδή ο ΟΠΑΠ είναι μονοπώλιο και δεν μας δίνει ο νόμος το δικαίωμα να διαπραγματευτούμε με ανταγωνιστές του. Και γενικά, όμως, είναι περιορισμένες οι επιλογές μας αφού δεν είμαστε κανονικές ανώνυμες εταιρείες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: