Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Τα βουβάλια μαλώνουν, τα βατράχια την πληρώνουν!!

Το είχε πει κάποτε ο Λάμπρος Σκόρδας, «όταν μαλώνουν τα βουβάλια, αυτά που την... πληρώνουν είναι τα βατράχια». Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.
Τα βουβάλια μαλώνουν, τα βατράχια την πληρώνουν
Χθες στο συμβούλιο της Λίγκας εξελίχθηκε ακόμα ένα επεισόδιο μεταξύ των «ισχυρών» του ελληνικού ποδοσφαίρου, με θεατές τις υπόλοιπες ομάδες του «συνεταιρισμού».
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επιτέθηκε φραστικά στον Δημήτρη Γόντικα, αυτός ανταπάντησε και για λίγη ώρα η αίθουσα θύμιζε ροντέο. Η κόντρα των δύο μοιάζει πλέον με σίριαλ της παλιάς ΥΕΝΕΔ. Εχει φτάσει σε τετραψήφιο αριθμό επεισοδίων (όπως κάποτε το «The Sullivans»), ενώ έχει εν μέρει χάσει και το ενδιαφέρον της.
Με πρόσχημα τη Λίγκα και περιτύλιγμα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν στήσει τη δική τους ιδιωτική προβολή, ικανοποιώντας βέβαια μόνο τα ένστικτα των οπαδών τους. Οσον αφορά την πρόοδο του προϊόντος, μόνο τέτοια δεν υπάρχει και έχει περιοριστεί στη συμφωνία με τη συνδρομητική στο να μην προβάλλει τις σκηνές βίας στα γήπεδα. Μόνο εκεί εστιάζεται το πρόβλημα. Αντίθετα, όσα τραγελαφικά γίνονται στις συνεδριάσεις της Super League δεν προσβάλλουν, όπως φαίνεται, το προϊόν, αλλά το... εξυμνούν.
Από το περασμένο καλοκαίρι το προϊόν τους έχει πέσει σε δυσμένεια. Και αντί να παρουσιαστούν (έστω για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου) ότι βαδίζουν τουλάχιστον σε θέματα που δεν επηρεάζουν το μεμονωμένο συμφέρον σε μια κοινή γραμμή, το υποβαθμίζουν ολοένα πιο πολύ σε καθημερινή βάση.
Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, όπως το λένε και στη δική τους επιχειρηματική γλώσσα, είναι «dead meat», καθώς ήδη η EΠΑΕ ανακοίνωσε ότι Football League και Football League 2 βάζουν σε 15 μέρες λουκέτο. Παρ' όλα αυτά επιμένουν να μας το σερβίρουν... αμάσητο αντί να προσπαθήσουν να το αλλάξουν.
Γιατί ωραία ακούστηκαν στα αυτιά των οπαδών του ΠΑΟ όσα ο κ. Γόντικας υποστήριξε για τα «φιλικά» του Ολυμπιακού, αλλά με αυτές τις ομάδες έκατσε χθες στο ίδιο τραπέζι και με τις ίδιες διαπραγματεύτηκε το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Βέβαια, ο «πράσινος» πρόεδρος διαψεύσθηκε από τα αποτελέσματα των «φιλικών», καθώς ο Ολυμπιακός σε αυτά τα ματς έχει χάσει οκτώ (!) βαθμούς.
Και από την άλλη, ο κ. Μαρινάκης σωστά για τους δικούς τους οπαδούς φωνάζει κάθε μέρα για την άδικη αντιμετώπιση που, όπως υποστηρίζει, τυγχάνει από τη συνδρομητική, όμως ξέρει πρώτος απ' όλους και καλύτερα από τον καθένα ότι το «κοντράτο» δεν σπάει με τα λόγια, καθώς υπάρχουν ρήτρες. Και αν τελικά σπάσει, πού θα πουλήσει (ειδικά στην εποχή που διανύουμε) τα δικαιώματα της ομάδας του, όσο και αν αυτή -αλήθεια είναι- πουλά περισσότερο από τις υπόλοιπες.
Χθες μαζεύτηκαν σε μια αίθουσα οι εκπρόσωποι των ομάδων για να συμφωνήσουν ότι... τσακώνονται και να βγάλουν μια ανακοίνωση που κανονικά θα έπρεπε να βγει από την πρώτη ώρα κιόλας που είχαν θεωρήσει ότι προσβάλλονται από τις δηλώσεις Γόντικα, που είναι... συνέταιρός τους.
Ομως ούτε ο Γόντικας ούτε ο Μαρινάκης ούτε ο Χριστοβασίλης, που μπήκε στον καυγά, έπρεπε να είναι το θέμα τους. Αυτό που θα έπρεπε πραγματικά να τους απασχολήσει χθες, αν ήταν σοβαρή Λίγκα και αν καιγόταν για το προϊόν που... παράγει, θα έπρεπε να είναι το γεγονός ότι την Τετάρτη αγώνα της Super League παρακολούθησαν 18 (!) θεατές. Ουδείς όμως συγκινήθηκε, γιατί στην ουσία ουδείς νοιάζεται...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: