Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

«Έφτυσαν αίμα» Τότεναμ και Έβερτον!!

«Έφτυσαν αίμα» Τότεναμ και Έβερτον
Έστω και δύσκολα, Τότεναμ και Έβερτον προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας. Τα «σπιρούνια» επικράτησαν 1-0 της Γουότφορντ με τους φιλοξενούμενους να έχουν παράπονα από την… τύχη τους αφού σημάδεψαν τρεις φορές τα δοκάρια, ενώ τα «ζαχαρωτά» νίκησε με σκορ 2-1 τη Φούλαμ.

Έστω και με χίλια ζόρια, η Τότεναμ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας! Τα «σπιρούνια» χρειάστηκαν μια καλή επίθεση και ένα γκολ του Φαν ντερ Φάαρτ για να πάρουν το «εισιτήριο» με σκορ 1-0 επί της Γουότφορντ, που είχε δοκάρια, πάλεψε, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος της…
Α’ ημίχρονο:
Οι μικρές – θεωρητικά – ομάδες, «συνηθίζουν» να υποτάσσονται στους αντιπάλους τους, ειδικά αν η διαφορά δυναμικότητας είναι αρκετά μεγάλη. Με αυτό το σκεπτικό φαίνεται ότι μπήκε στο παιχνίδι η Τότεναμ που όμως βρέθηκε προ εκπλήξως! Μπορεί τα «σπιρούνια» να είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας, αλλά όταν η Γουόφορντ έβρισκε την ευκαιρία, δημιουργούσε κινδύνους με αντεπιθέσεις – «φωτιά»!
Θα μπορούσε, μάλιστα, στο πρώτο πεντάλεπτο να έχει ανοίξει το σκορ, αρχικά με τον Σορντέλ που σούταρε αδύναμα και επέτρεψε στον Κουντιτσίνι να μπλοκάρει εύκολα, είτε με τον Μάρεϊ που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Πάρκερ και σούταρε από πλάγια θέση για να δει τον αντίπαλο πορτιέρο να απομακρύνει με υπερένταση! Η Τότεναμ δεν χρειάστηκε πολλές ευκαιρίες για να παραβιάσει την αντίπαλη εστία. Έτσι, λίγο πριν το ημίχρονο και αφού πρώτα ανέκοψε μια από τις επιθέσεις της Γουότοφορντ, ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ για καλή του τύχη είδε τον Λόουτς να αντιδρά λανθασμένα στο μακρινό σουτ που επιχείρησε και με το οποίο έγραψε το 1-0!
Β’ ημίχρονο:
Το εξαιρετικό ξεκίνημα που πραγματοποίησε στο πρώτο μέρος, επανέλαβε η Γουότφορντ και στην επανάληψη στο «Vicarage Road»! Πίεσε την Τότεναμ, κέρδισε κόρνερ με τα οποία έκλεισε τους Λονδρέζους στα καρέ τους και είδε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Κουντιτσίνι από πανέμορφο σουτ του Μάρεϊ! Μόνο που με τον ίδιο τρόπο απάντησε και ο σκόρερ των φιλοξενούμενων, Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, λίγα λεπτά αργότερα! Σαν σε… διαγωνισμό δοκαριών, η Γουότφορντ δεν έμεινε στο «μία σου και μια μου» και έφτασε ξανά κοντά στο γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως να το πετύχει!
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Γιούστας με κεφαλιά πέτυχε για ακόμη μια φορά το δοκάρι του Κουντιτσίνι! Με την ώθηση από τους οπαδούς τους, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να κυριαρχούν επί της Τότεναμ και έφτασαν ξανά μια ανάσα από το γκολ στο 80ο λεπτό! Ο Νοσγουόρθι από πλεονεκτική θέση δοκίμασε τα ρεφλέξ του Κουντιτσίνι, αυτός απέκρουσε με τα πόδια και για καλή του τύχη, στην επαναφορά είδε τη μπάλα να φεύγει άουτ για να μείνει το 1-0 με το οποίο οι Λονδρέζοι πέρασαν στην επόμενη φάση!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Γουότφορντ: Λόουτς, Χόντσον, Μαριάπα, Ντόλεϊ, Νοσγουόρθι, Γιουστάς, Μπουάμπεν, Μάρεϊ (67’ Γέιτς), Ντίνι, Σορντέλ, Γκάρνερ (80’ Γουίτσλοου)
Τότεναμ: Κουντιτσίνι, Καμπούλ, Ντόουσον, Γουόκερ, Πάρκερ, Φαν ντερ Φάαρτ, Μόντριτς (46’ Λένον), Ρόους, Λίβερμορ, Αντεμπαγιόρ (90’+ 2’ Παβλιουτσένκο), Ντεφό (80’ Πίεναρ)

Η Έβερτον έφυγε ξανά νικήτρια από το γήπεδο σε παιχνίδι κόντρα στη Φούλαμ και αυτή τη φορά, πήρε μαζί της και το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας με το τελικό 2-1! Τα «ζαχαρωτά» συνέχισαν την παράδοση που έχουν δημιουργήσει στο «Γκούντισον Παρκ» την τελευταία δεκαετία κόντρα στους «cottagers»!
Α’ ημίχρονο:
Ο τρόπος με τον οποίο κυλούσαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στο «Γκούντισον Παρκ» έδειξαν πως αυτό το παιχνίδι χρειαζόταν μια κλασσική ευκαιρία ή ένα γκολ για να «ανάψει».! Ευτυχώς για όσους βρίσκονταν στο γήπεδο και παρακολουθούσαν τον αγώνα, ήταν το δεύτερο! Ο Χάιτινχα βρήκε τη μπάλα με το χέρι στο 14ο λεπτό στην περιοχή της Έβερτον και επέτρεψε στον Μέρφι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι να κάνει το 1-0! Τα «ζαχαρωτά» αντέδρασαν σωστά και με τον τρόπο που θέλει να βλέπει ο Ντέιβιντ Μόγιες, για να μη χάσουν πολύτιμο χρόνο και να φτάσουν στην ισοφάριση! Ο Στρακουαλούρσι με κεφαλιά στο 27’, έπειτα από σέντρα του Ντόνοβαν, έφερε το ματς στα ίσια, ανοίγοντας και τον προσωπικό του λογαριασμό με τη φανέλα της Έβερτον! Οι γηπεδούχοι άξιζαν το γκολ και το πέτυχαν, για να αποκτήσουν και την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους!
Β’ ημίχρονο:
Η ανάπαυλα δεν αποδείχθηκε επικοδομητική για τις δύο ομάδες, οι ποδοσφαιριστές των οποίων εμφανίστηκαν στο δεύτερο μέρος με τη διάθεση αλλά χωρίς την ουσία, με αποτέλεσμα να «παγώσει» και πάλι ο ρυθμός! Τα ατού των δύο αντιπάλων δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και μια έμπνευση της στιγμής ή αντίθετα, μια στιγμιαία ολιγωρία, θα αποδεικνύοταν καθοριστική για την εξέλιξη του ματς. Ο Λάντον Ντόνοβαν με την τρίτη του ασίστ στα ισάριθμα τελευταία ματς με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, «σέρβιρε» το γκολ στον Μαρουάν Φελαϊνί που με κεφαλιά στο 73' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στόκντείλ για το τελικό 2-1! Δοκάρι είχε λίγο πριν το φινάλε ο Τιμ Κέιχιλ.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Έβερτον: Χάουαρντ, Μπέινς, Χάιτινχα, Νέβιλ, Ντάφι, Γκίμσπον, Κέιχιλ, Φελαϊνί, Ντόνοβαν, Στρακουαλούρσι (83’ Ανιτσέμπε), Γκιγιέ (68’ Ντρέντε)
Φούλαμ: Στόκντεϊλ, Γ.Α. Ρίισε, Χάνγκελαντ, Μπερντ (82’ Σίντουελ), Χιους, Μέρφι (87’ Τρότα), Νταφ (79’ Ζαμόρα), Ντέμπσεϊ, Τζόνσον, Ρουίζ

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: