Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Κάτι παραπάνω από μια πρόκριση!!

Κάτι παραπάνω από μια πρόκριση
O Ντιρκ Κάουτ, ο οποίος πέρυσι πέρασε στην ιστορία σημειώνοντας το πρώτο χατ-τρικ παίκτη της Λίβερπουλ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα τελευταία 20 χρόνια, ήταν αυτός που χάρισε στην ομάδα του Κένι Νταλγκλίς μια ιστορική πρόκριση.
Έχοντας μόλις μια νίκη στο Κύπελλο επί της μεγάλης αντιπάλου από το 1921 – αυτή του 2006 με το γκολ του Κράουτς - η Λίβερπουλ πανηγύρισε την πρόκριση με το γκολ του Ολλανδού έπειτα από κερδισμένη μονομαχία του Κάρολ στον άερα.

Γράφει απο το Λίβερπουλ ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Σε ένα ματς όπου η Γιουνάιτεντ είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας για περίπου 45 λεπτά, από το 30’ μέχρι το 75’, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει τον Ρέινα. Γκιγκς και Σκόουλς λειτούργησαν εξαιρετικά στη μεσαία γραμμή ενώ ο Βαλένσια ταλαιπώρησε πάρα πολύ τον Ενρίκε. Όμως φάνηκε η σημαντική απουσία του Ρούνεϊ, ενώ έπαιξε ρόλο και η κούραση του Σκόουλς, με τον Ερνάντεζ να μη βοηθά όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο.

Η Λίβερπουλ προερχόταν από ένα εξαντλητικό ματς και την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ επί της Μάντσεστερ Σίτι και έπαιξε με τη φωτιά όταν μετά το γκολ του Άγκερ άφησε χώρο στη Γιουνάιτεντ. Αυτό τελικά δεν το πλήρωσε ο Νταλγκλίς, ο οποίος με τον Κάραγκερ σε ρόλο αμυντικού χαφ, έβλεπε την ομάδα να αμύνεται αρκετά μέτρα πιο πίσω.

Η ένταση στην ατμόσφαιρα εντός «Ανφιλντ» ήταν μικρότερη από αυτήν που δημιούργησε ο Τύπος, όσον αφορά το περιστατικό Σουάρες-Εβρά, σε μια αναμέτρηση όπου μέτρησε τελικά το ισχυρότερο κίνητρο. Αυτό ήταν της Λίβερπουλ.

Η Γιουνάιτεντ καλείται πλέον να σώσει τη χρονιά με τον βασικό στόχο της. Να πάρει δηλαδή το πρωτάθλημα και να μη βρεθεί πίσω από την συμπολίτισσά της, Σίτι. Η Λίβερπουλ συνεχίζει έχοντας μπροστά της τον τελικό του Λιγκ Καπ, τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου και την προσπάθεια να μειώσει την απόστασή της από την τετράδα. Το δύσκολο όμως έρχεται πιο άμεσα για την ομάδα του Κένι Νταλγκλίς. Είναι το επόμενο ματς με τη Γουλβς και όσο κι αν ακούγεται παράξενο σε αρκετούς, δεν θα έπρεπε αφού αυτά τα ματς δυσκολεύουν στη φετινή σεζόν τους «κόκκινους».

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: