Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Λίνεν: «Ίσως χρειαστεί χρόνος να ξεφύγουμε…»

Λίνεν: «Ίσως χρειαστεί χρόνος να ξεφύγουμε…»
Εμφανώς απογοητευμένος εμφανίστηκε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προπονητής της ΑΕΚ, Έβαλντ Λίνεν, μετά τη νέα ήττα από τον Λεβαδειακό (1-0).

Ο Γερμανός τεχνικός είναι απόλυτα συνειδητοποιημένος της κατάστασης που βρίσκεται η «Ένωση» γι’ αυτό και τόνισε ότι ίσως χρειαστεί αρκετός χρόνος για να ξεφύγει η ομάδα από τη τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Μάλιστα στάθηκε στις χαμένες ευκαιρίες του πρώτου μέρους, ενώ ξεκαθάρισε ότι στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του δεν συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Έβαλντ Λίνεν στη συνέντευξη Τύπου:

«Φυσικά είμαστε απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Όλη την εβδομάδα η ομάδα έδειχνε καλά, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε ένα δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και να ξεφύγουμε από την τελευταία θέση. Νομίζω πως ξεκινήσαμε πολύ καλά. Η ομάδα έδειξε πως ήθελε να κερδίσει το παιχνίδι. Κοντρολάραμε τον ρυθμό. Το πρώτο 20λεπτο ήταν πολύ καλό και είχαμε κάποιες ευκαιρίες, κυρίως με τον Κατίδη Δυστυχώς, όμως η μπάλα δεν έμπαινε μέσα. Αν βάζαμε γκολ σ' αυτό το διάστημα θα αποκτούσαμε αυτοπεποίθηση, που χρειάζεται. Χάσαμε αυτή την ευκαιρία που θα μας έδινε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε το επίπεδο του πρώτο ημιχρόνου. Δεν ξέρω γιατί...

Δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την πίεση του πρώτου ημιχρόνου, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Παίξαμε, αλλά δεν κάναμε ευκαιρίες. Υπήρχαν στιγμές που και η άλλη ομάδα είχε τον έλεγχο και ευκαιρίες. Μέχρι τώρα δεν έχουμε ομάδες που έχουν παίξει ποδόσφαιρο απέναντί μας. Ενδεχομένως το έκανε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, όταν παίξαμε μεταξύ μας. Ακόμα και ο Ολυμπιακός δυσκολεύθηκε. Εμείς σήμερα, χάναμε τη μπάλα, χωρίς να έχουμε πίεση. Δεν μπορώ να το αποδώσω κάπου.

Πρέπει να μάθουμε απ' αυτή την ήττα. Οι παίκτες είναι απογοητευμένοι, αλλά τους έχω πει πως ίσως χρειαστεί αρκετός καιρός για να ξεφύγουμε από την τελευταία θέση. Πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Θα ήταν ένα όνειρο να μπορέσουμε να κερδίσουμε τρία ή τέσσερα παιχνίδια σερί και να φτάσουμε στη μέση της βαθμολογίας. Πρέπει να παλέψουμε, γιατί κάθε παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο».


Γιατί η ομάδα έχει τέτοια κούραση και τη εξήγηση μπορεί να δώσει αν δει το ματς ως... οπαδός:
«Νομίζω πως χρειαζόμαστε το 100% από κάθε παίκτη. Την προηγούμενη εβδομάδα οι παίκτες έδωσαν το 120%. Σήμερα δεν είχαμε τον Φουρτάδο, που ήταν πολύ καλός στο προηγούμενο παιχνίδι. Υπήρχε και πρόβλημα με τον Λαγό στο δεύτερο ημίχρονο. Ήταν σημαντικό να κάνουμε παιχνίδι από τα αριστερά και η ομάδα δυσκολευόταν από εκεί. Δεν δούλευε όπως θα θέλαμε. Ο Φούντας επίσης στα τελευταία 20 λεπτά είχε κάποια προβλήματα. Προς το τέλος είχαμε παίκτες με μικρή εμπειρία μέσα στο γήπεδο και ήταν δύσκολο γι' αυτούς. Θέλω να χρησιμοποιώ περισσότερους έμπειρους παίκτες στην ενδεκάδα και 2-3-4 παίκτες, γιατί οι έμπειροι αντιλαμβάνονται καλύτερα την κατάσταση. Το είδατε με τον Λεβαδειακό. Φαινόταν ότι δεν τον ένοιαζε τι αποτέλεσμα θα φέρει. Ακόμα και στα στημένα δεν τους ενδιέφερε. Οι αμυντικοί έμειναν πίσω. Φαίνεται τι παιχνίδι έκανε αυτή η ομάδα».

Πώς θα διαχειριστεί η ΑΕΚ τα επόμενα ματς και τι μπορεί να κάνει για να βρει η ομάδα το εύκολο γκολ:
«Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε και να προσπαθούμε εμείς να σκοράρουμε πρώτοι. Αν σκοράρουμε πρώτοι, έχουμε άλλο παιχνίδι. Αν το κάνουμε, μπορούμε μετά να ελέγξουμε την κατάσταση. Να κλειστούμε πίσω και να παίξουμε με αντεπιθέσεις. Το κλειδί είναι να βάλουμε πρώτοι γκολ. Δουλεύουμε πολύ και αμυντικά και επιθετικά. Ο στόχος είναι να βάλουμε πρώτοι γκολ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: