Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Φτου κι απ’ την αρχή!!

Φτου κι απ’ την αρχή!
Η ΑΕΚ της περασμένης εβδομάδας ήταν «να μην τη ματιάσεις»!

Αυτή που επέστρεψε σήμερα στο ΟΑΚΑ έκανε τον κόσμο της ν' αναφωνήσει «φτου κι απ’ την αρχή»!

Η «Ένωση» έχασε γκολ με το τσουβάλι στο πρώτο μέρος, ο Κωνσταντόπουλος έχασε την μπάλα από τα χέρια του στο τέλος και ο Ναπολεόνι (81') έδωσε τεράστια νίκη με 1-0 στον Λεβαδειακό.

Μοιραίος, εκτός του «Dimi», ο Κατίδης, που σπατάλησε μεγάλες ευκαιρίες και δεν δικαίωσε αυτή τη φορά την επιλογή του Έβαλντ Λίνεν να τον τοποθετήσει σέντερ-φορ.


Πώς έπαιξε

Την πετυχημένη συνταγή της Βέροιας -με την αναγκαστική αλλαγή ενός από τα… υλικά- χρησιμοποίησε ο Έβαλντ Λίνεν. Όπως ακριβώς δοκίμαζε στις προπονήσεις της εβδομάδας, έδωσε στον Τσίτα τον ιδιότυπο ρόλο αριστερού εξτρέμ που είχε την περασμένη βδομάδα ο (τραυματίας σήμερα) Φουρτάδο. Διατήρησε, δε, τους Κοντοέ και Κατίδη στις θέσεις των στόπερ και προωθημένου αντίστοιχα.

Έτσι, το 4-2-3-1 της ΑΕΚ διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Κουτρουμπής, Κοντοές και Βλάχος. Στα χαφ βρέθηκαν οι Φέτσης-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Τσίτας (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Φούντας (δεξιά) και στην επίθεση ξεκίνησε ο Κατίδης.



Μέχρι και την περασμένη Κυριακή εκείνο που κρυβόταν ήταν η… προοπτική να πάρει η ΑΕΚ τα πάνω της. Στη μ.Β. εποχή όμως (μετά Βέροια) η «Ένωση» δείχνει ότι ενίοτε μπορεί να κρύβει και την μπάλα. Όπως ακριβώς έκανε στο πρώτο ημίχρονο με τον Λεβαδειακό. Με καλή κυκλοφορία. Ασφυκτικό πρέσινγκ που ανάγκαζε τον αντίπαλο σε λάθη. Και πέντε (!) μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο εικοσάλεπτο για να πάρει αυτό που δικαιούταν.

Αυτή τη φορά όμως το πείραμα «ο φορ γίνεται εξτρέμ και ο Κατίδης γίνεται φορ» δεν έπιασε για τον Λίνεν. Την ώρα λοιπόν που ο Τσίτας έμοιαζε αόρατος στ’ αριστερά, ο συμπαίκτης του έμοιαζε… απαρηγόρητος μετά τις τέσσερις φορές που βρέθηκε σε θέση βολής (μια κεφαλιά, ένα τετ-α-τετ και δυο φαλτσαριστά σουτ) χωρίς να τις αξιοποιήσει. Έτσι, πήγαινε στράφι ο οίστρος του εξαιρετικού Γκερέιρο (στον οποίο ο Γιάχος θα μπορούσε να δώσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κόρμπου) και ο Λεβαδειακός πήγαινε… ανακουφισμένος στ’ αποδυτήρια που δεν έχανε.

Έχοντας απέναντί της αντίπαλο που είχε χάσει λόγω τραυματισμού τον τερματοφύλακα (Κυριακίδη) και τον πρώτο του σκόρερ (Βασιλείου), η ΑΕΚ δεν μπορούσε να τα βάζει με την ατυχία της. Μπορούσε να τα βάζει όμως με την αστοχία της, που την έφερε φανερά αγχωμένη από την ανάπαυλα. Χωρίς τη φρεσκάδα και τους συνδυασμούς του πρώτου μέρους και με φανερή την ανάγκη… αναπροσαρμογής σχεδίων από τον Λίνεν.

Όταν ο Γερμανός το αποφάσισε όμως (βάζοντας τον Κατσικοκέρη αντί του Τσίτα), ήταν πλέον αργά. Διότι ο χρόνος είχε αρχίσει ήδη να δουλεύει για τον Λεβαδειακό. Πρώτα λοιπόν οι Βοιωτοί προειδοποίησαν δις -με τον Πόι να σπαταλά αμφότερες τις ευκαιρίες. Και στο 81’ έκαναν το… Italian Job! Όταν ο Κωνσταντόπουλος βελτίωσε ακόμα περισσότερο την γκέλα που είχε κάνει με τον Αστέρα και επέτρεψε στον Ναπολεόνι να «κλέψει» μεγάλη νίκη για τον Λεβαδειακό.





ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Λαγός (68’ Αρκούδας), Κουτρουμπής, Κοντοές, Βλάχος, Φέτσης, Κορδέρο, Τσίτας (65’ Κατσικοκέρης), Γκερέιρο (78’ Κοτσαρίδης), Φούντας, Κατίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Γιάγκο, Ρίκκα, Σταματής

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης (35’ λ.τ. Κασμερίδης), Μεντί, Χοσέμι, Γεωργίου, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Κόρμπος, Ακόστα, Ροτζέριο, Πόι, Βασιλείου (43’ λ.τ. Ναπολεόνι, 89’ Ρομέου)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κασμερίδης, Μαχαίρας, Μίλιεβιτς, Κοτίτσας, Λισγάρας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Σταθόπουλος (Ηλείας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: