Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Μάχη πρωταθλητών εντός και εκτός συνόρων!!


Μάχη πρωταθλητών εντός και εκτός συνόρων
Τα σκήπτρα της Αγγλίας κόντρα σε αυτά της Ευρώπης.

Η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ, Τσέλσι, υποδέχεται την αντίστοιχη της Πρέμιερ, Μάντσεστερ Σίτι, και το england365.gr σας παρουσιάζει τι έχει γίνει στη μοναδική περίπτωση που έχει επαναληφθεί κάτι τέτοιο και γιατί οι «πολίτες» …θα φύγουν με τη νίκη από το δυτικό Λονδίνο.

Αυτή θα είναι και η δεύτερη φορά στο «Νησί» που μια πρωταθλήτρια Ευρώπης υποδέχεται την κάτοχο της Πρέμιερ Λιγκ.

Tο ματς διεξάγεται υπό την σκιά της απομάκρυνσης του Ρομπέρτο Ντι Ματέο και της πρόσληψης του Ράφα Μπενίτεθ.

Αυτή θα είναι και η δεύτερη φορά στο «Νησί» που μια πρωταθλήτρια Ευρώπης υποδέχεται την κάτοχο της Πρέμιερ Λιγκ και σας παρουσιάζουμε τι είχε γίνει το 2005.
Σύμπτωση ή όχι, η πρωταθλήτρια Αγγλίας είχε επικρατήσει τότε, και ο χαμένος ήταν ο …Ισπανός προπονητής. 


[2005/06 PL] Liverpool 1-4 Chelsea Highlights από chelseafcvideos




Στις 2 Οκτωβρίου του 2005, η τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Λίβερπουλ υποδεχόταν στο «Anfield», την πρωταθλήτρια Αγγλίας Τσέλσι. Oι «μπλε» έκαναν ότι ήθελαν μέσα στο γήπεδο, αφού φιλοδώρησαν με τέσσερα γκολ την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ με τέρματα των Λάμπαρντ, Νταφ, Κόουλ και Τζέρεμι, σε ένα παιχνίδι που έληξε 4-1. Το γκολ της τιμής για τους «κόκκινους» το σημείωσε ο Τζέραρντ.
Αυτές είναι και οι δύο μοναδικές φορές από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ που μια πρωταθλήτρια Ευρώπης υποδέχεται μια πρωταθλήτρια Αγγλίας, καθώς τις δύο χρονιές(1999-2008) που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν ταυτόχρονα και πρωταθλήτρια.

πηγή:england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: