Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Ο Άγγελος και ο… «διάβολος»

Ο Άγγελος και ο… «διάβολος»
Με τον Άγγελο Αναστασιάδη να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο του, ο Πλατανιάς νίκησε στην Κρήτη 2-1 τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Οι «πράσινοι» επέστρεψαν στις κακές εμφανίσεις ωστόσο τα σφυρίγματα του διαιτητή Αρετόπουλου (ειδικά η λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι στο δεύτερο γκολ των Κρητικών) έπαιξαν μεγάλο ρόλο ώστε να ηττηθούν.

Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα, μετά τις νίκες με ΠΑΟΚ και Μάριμπορ, εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών και έδωσε την ευκαιρία στον Πλατανιά να της βάλει δύσκολα με το γκολ του Ουκάρ στο 37΄. Στο 59΄ο Αναστασάκος ευστόχησε σε πέναλτι που λανθασμένα υποδείχθηκε και έτσι το «τριφύλλι» βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο για τα καλά και με πολλά παράπονα από την διαιτησία.

Το μόνο που κατάφερε να κάνει ο Παναθηναϊκός ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με το πέναλτι-γκολ του Τοτσέ στο 70΄. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ήταν εμφανής η απουσία του Βιτόλο στην θέση του αμυντικού χαφ αλλά και του Κουίνσι με τον Φορναρόλι να παίζει στην πτέρυγα και να είναι εκτός… τόπου και χρόνου.

Πώς έπαιξαν:

Με το γνωστό 4-3-3 παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Χουάν Ραμόν Ρότσα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, στο δεξί άκρο ο Σεϊταρίδης, στο αριστερό ο Σπυρόπουλος, στο κέντρο της άμυνας Βελάσκες και Βύντρα. Σε ρόλο αμυντικού χαφ ο Λαγός. Ζέκα και Σισοκό εσωτερικοί μέσοι, στις πτέρυγες Μαυρίας και Φορναρόλι και στην κορυφή ο Τοτσέ.

Ο Πλατανιάς από την άλλη πλευρά, παρατάχθηκε με 4-5-1 και τον Αναστασάκο στην κορυφή της επίθεσης. Στον πάγκο έμεινε αρχικά ο Μαργκουδάκης ενώ στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής για τους Κρητικούς είχαν πάρει θέση Ουκάρ και Ουντότζι. Σε ελεύθερο ρόλο ήταν ο Μιρτσέτα.



Το πρώτο δεκάλεπτο αναλώθηκε… από τις δύο ομάδες, με αναγνωριστικές πάσες και προσπάθεια να κερδίσουν την μάχη της μεσαίας γραμμής. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να αναπτυχθεί με πολλές πάσες και τον Σισοκό να πηγαίνει να παίρνει την μπάλα, συχνά, από την άμυνα για να ξεκινήσει κάτι καλό για την ομάδα του. Από την άλλη, ο Πλατανιάς στο 13΄έφτασε μία ανάσα από το 1-0. Μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Αναστασάκο, ο Μιρτσέτα έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι και ανάγκασε τον Καρνέζη σε εντυπωσιακή επέμβαση.

Το σημαντικότερο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι η άμυνα του Πλατανιά ήταν πολύ καλά στημένη και δεν άφηνε χώρους. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Τοτσέ στο πρώτο 20λεπτο ήταν εντελώς αποκομμένος από την υπόλοιπη ομάδα. Η μοναδική φορά που ο Ζέκα «έκοψε» την αντίπαλη άμυνα με κάθετη, ήταν στο 22΄όταν ο Τοτσέ έφυγε από κανονική θέση και βρέθηκε απέναντι στον Κηπουρό αλλά ο βοηθός υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ.

Όσο οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι αξιόλογο, ο Πλατανιάς έψαχνε και έβρισκε ευκαιρίες για να γίνει επικίνδυνος στην κόντρα. Έτσι στο 28΄ είχε ένα καλό σουτ του Ποτουρίδη έξω από την περιοχή και στο 34΄άλλο ένα με τον Αργυρόπουλο από πλάγια θέση, δηλώνοντας ουσιαστικά «παρών». Αυτό αποδείχθηκε ότι απλά ήταν «καμπανάκι»… Στο 38ο λεπτό ο Ουκάρ έκανε υπέροχη ενέργεια. Κοντρόλαρε και σούταρε μέσα στην περιοχή νικώντας τον Καρνέζη και κάνοντας το 1-0 σε μία φάση που Βελάσκες και Βύντρα «χάθηκαν». Δύο λεπτά αργότερα μάλιστα, λίγο έλλειψε να γίνει το 2-0 αλλά το σουτ του Μιρτσέτα πέρασε λίγο άουτ. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σαφές ότι ήθελε να φτάσει στην ισοφάριση άμεσα. Στο 50΄απείλησε με την σέντρα του Σπυρόπουλου και την κεφαλιά του Τοτσέ που πέρασε λίγο άουτ… Επιθετικά ο Σισοκό δεν ήταν τόσο δραστήριος και δεν πέρναγε η μπάλα τόσο πολύ από τα πόδια του όσο στο πρώτο μέρος ενώ στην άμυνα ο Λαγός είχε μεγάλο πρόβλημα με Μιρτσέτα και Ουντότζι να συγκλίνει.

Τα χειρότερα ήρθαν για τον Παναθηναϊκό στο 58΄όταν ο διαιτητής καταλόγισε λανθασμένα πέναλτι του Βύντρα στον Κάλαϊτζιτς. Ο Αναστασάκος ευστόχησε στο 59 και έκανε το 2-0 για τον Πλατανιά. Οι «πράσινοι»… μούδιασαν για τα καλά με το δεύτερο γκολ που δέχθηκαν. Ο Ρότσα έβγαλε τον Φορναρόλι και έβαλε αριστερά τον Χουχούμη… Το γκολ ήρθε από υπόδειξη πέναλτι του Αρετόπουλου σε μαρκάρισμα του Τζαννή στον Μαυρία. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα στο 70΄ο Τοτσέ και έκανε το 2-1.

Οι «πράσινοι» έγιναν στην συνέχεια πιο επιθετικοί και στο 75΄έχασαν μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Βελάσκες μετά από εκτέλεση φάουλ του Σεϊταρίδη, που πέρασε λίγο άουτ. Ο Ρότσα έριξε και τον Πετρόπουλο στο τελευταίο δεκάλεπτο για να παίξει με δύο φορ. Στο 85΄οι «πράσινοι» έμειναν με δέκα καθώς ο Ζέκα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα . Οι τελευταίες προσπάθειες των «πράσινων» δεν είχαν αποτέλεσμα και το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.



Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (62΄Μαραγκουδάκης), Τζανής, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μιρτσέτα (60΄Γκονζάλες), Αγκιλέρα (74΄Ναζλίδης), Κάλαϊτζιτς, Ουκάρ, Ουντόζι, Ποτουρίδης

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Βελάσκες, Λαγός, Ζέκα, Σισοκό, Φορναρόλι (64΄Χουχούμης), Μαυρίας, Τοτσέ



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: