Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Πρώτος στην πόλη με Λάζο!!

Πρώτος στην πόλη με Λάζο
Ο ΠΑΟΚ πέρασε με 72-63 από το «Αλεξάνδρειο», όντας ανώτερος από τον Άρη και ανέβηκε στην δεύτερη θέση. Ο «δικέφαλος του Βορρά» έχοντας πρωταγωνιστή τον Λάζαρο Παπαδόπουλο (20π) για ακόμη ένα παιχνίδι και ελέγχοντας τα ριμπάουντ (37-24) απέκτησε διαφορά ασφαλείας στο τρίτο δεκάλεπτο. Αν και απειλήθηκε στο φινάλε, κράτησε το μεγάλο «διπλό», αποδεικνύοντας πως αυτή τη στιγμή είναι καλύτερος από τον συμπολίτη του. Πελεκάνος (18π) ο κορυφαίος του Άρη.

Οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο στην αρχή του ματς. Το προβάδισμα εναλλασσόταν ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Άρη να παίρνει πόντους (κυρίως) από τους Πελεκάνο και Πάσαλιτς. Λάζαρος Παπαδόπουλος και ΜακΓκράθ ήταν αυτοί που «τραβούσαν κουπί» για λογαριασμό των «ασπρόμαυρων».

Ο ΠΑΟΚ επέβαλε τον ρυθμό του στην δεύτερη περίοδο, και προσπάθησε να αποκτήσει διαφορά με κύριο εκφραστή τον Κώστα Χαραλαμπίδη αλλά και τον Δημήτρη Χαριτόπουλο που έκανε πολύ μεστό παιχνίδι (4π, 7ρ, 3ασ στο 20’). Ο «δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε ακόμα και με εννιά (34-25) ελέγχοντας πλήρως τα ριμπάουντ (19-8) αλλά ο Μιχάλης Πελεκάνος με προσωπικούς πόντους, έκλεισε το ημίχρονο στο -5 για τον Άρη (30-35).

Ο Λάζος πήρε το όπλο του! Με ακρογωνιαίο λίθο τον έμπειρο σέντερ που σκόραρε όπως ήθελε και με πολύ καλή ομαδική άμυνα, ο ΠΑΟΚ άρχισε να χτίζει σοβαρή διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο. Με πολύτιμες βοήθειες από τον ΜακΓκράθ, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 56-43 στο 30’, με τον Άρη να μην μπορεί να ακολουθήσει.

Ο Άρης έκανε την τελική αντεπίθεσή του στο τελευταίο δεκάλεπτο και με την βοήθεια του κόσμου του, πλησίασε στους τέσσερις (52-56). Κάπου εκεί όμως ανέλαβε ξανά δράση ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ο οποίος σε συνδυασμό με τα μακρινά των ΜακΓκράθ και Κασελάκη, απεκατέστησε την διαφορά σε πιο ασφαλή επίπεδα (54-63 στο 37’).

Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου διαχειρίστηκε χωρίς προβλήματα το προβάδισμά της στα τελευταία λεπτά, παίρνοντας έτσι το ροζ φύλλο αγώνα και φτάνοντας ταυτόχρονα στους 12 βαθμούς και στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 30-35, 43-56, 63-72

Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 16, Χαντ 3, Πελεκάνος 18, Τσιάρας, Ασημακόπουλος 2, Καραποστόλου 3, Χαρίσης, Μποχωρίδης 4, Σαρικόπουλος 8, Βεργίνης 6, Τσακαλέρης 3

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος):
Χάτσερ 2, Κασελάκης 3, Χαραλαμπίδης 15, ΜακΓκράθ 17 (5ασ), Τσαϊρέλης, Δέδας 6, Μαργαρίτης 4, Παπαδόπουλος 20 (10/15 δ.) , Λιάπης, Χαριτόπουλος 5 (10ρ)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: