Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Διαγράφει την Αδριατική Λίγκα η FIBA!!

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Fiba Europe συνεδρίασε το απόγευμα της Κυριακής (08/03) επί γερμανικού εδάφους και ανακοίνωσε ορισμένες από τις αποφάσεις του, που ίσως αλλάξουν τον χάρτη του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Αρχικά, όπως ενημέρωσε η Fiba Europe, αποφασίστηκε η αναγνώριση της Βαλκανικής Λίγκας αλλά το «καυτό» θέμα αφορούσε την Αδριατική Λίγκα. Το ΔΣ αποφάσισε να άρει την αναγνώριση της Αδριατικής Λίγκας, καθώς όπως ενημέρωσαν, δεν έχει συμμορφωθεί απόλυτα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ενώ τα στοιχεία που παρουσιάζει δεν είναι όσο σαφή θα έπρεπε.
Ωστόσο η Fiba Europe αφήνει ανοικτό ένα «παραθυράκι» για την Αδριατική και σκοπεύουν να συνεχίσουν τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις. Η άρση της αναγνώρισής της, αν τελικά η Αδριατική δεν συμμορφωθεί, θα ισχύσει από τη νέα σεζόν, καθώς η Fiba Europe δεν θέλει να επηρεάσει τις ομάδες που φέτος συμμετέχουν στην διοργάνωση.
Παράλληλα, στο συμβούλιο συζητήθηκαν επίσης οι πωλήσεις των εισιτηρίων για το προσεχές Ευρωμπάσκετ αλλά και το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας Γυναικών.
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: