Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Οι κινήσεις του Μπεργκ να διδάσκονται σε σεμινάρια!!

O Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον πρωταγωνιστή του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του ΠΑΟΚ, Μάρκους Μπεργκ και την επιρροή του Σουηδού άσου στο παιχνίδι του «τριφυλλιού».

Οι κινήσεις του Μπεργκ να διδάσκονται σε σεμινάρια!
Τρία γκολ σε ντέρμπι είναι μεγάλη υπόθεση. Όποιος τα πετυχαίνει γίνεται ήρωας και όλοι μιλούν για την εκτελεστική του δεινότητα. Όταν όμως, μιλάμε για τον Μάρκους Μπεργκ τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο Μπεργκ σέντερ φορ είναι, στην κορυφή της επίθεσης αγωνίζεται, το γκολ είναι ο προορισμός του. Ωστόσο ο Σουηδός είναι ξεχωριστή περίπτωση, κατά την γνώμη μου είναι ο πραγματικός ηγέτης της ομάδας. Αυτός οργανώνει το παιχνίδι της και ξεδιπλώνει τις επιθέσεις της. Αυτός δίνει τον ρυθμό, είναι ο προπονητής μέσα στο γήπεδο.

Σέντερ φορ είναι ο Μήτρογλου. Κατά την γνώμη μου πιο δεινός εκτελεστής από τον Μπεργκ και με μεγαλύτερο ρεπερτόριο όταν βρεθεί σε θέση βολής. Το ρεπερτόριο του Σουηδού μέσα στο γήπεδο είναι ασύγκριτο. Δουλεύει σε κάθε κατεύθυνση, παίζει 100% για την ομάδα του και ελάχιστα έως καθόλου για τον εαυτό του. Ακόμα και όταν δεν είναι σε φουλ αγωνιστική φόρμα οι κινήσεις του μοιάζουν βγαλμένες από ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Μαρκάρει και ξεμαρκάρεται με την ίδια επιτυχία. Γυρίζει στα χαφ για να κάνει υποδοχή της μπάλας και να ανοίξει το παιχνίδι στα πλάγια. Στέκεται στο ύψος της μεγάλης περιοχής και πασάρει στα τρία μέτρα για να βγάλει τον συμπαίκτη του σε θέση βολής. Βγαίνει στα πλάγια δημιουργώντας χώρους και βέβαια εκτελεί. Παίρνοντας πάντα επίκαιρες θέσεις.

Προφανώς δεν είναι ο πιο γρήγορος, ο πιο δυνατός και ο πιο τεχνίτης ποδοσφαιριστής. Είναι όμως τόσο έξυπνος και προγραμματισμένος που οι κινήσεις του πρέπει να διδάσκονται σε σεμινάρια για σέντερ φορ και προπονητές! *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: