Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Κρίσιμο ραντεβού με Πλατινί!!

Συνάντηση με τον Μισέλ Πλατινί στην Ελβετία θα έχει σήμερα ο Σταύρος Κοντονής για τα… όρια του αυτοδιοίκητου στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ποια τα θέματα που θα τεθούν.

Κρίσιμο ραντεβού με Πλατινί

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε βαθιές τομές και αλλαγές στο χώρο του ποδοσφαίρου προκειμένου να πατάξει τη βία και τη διαφθορά, ωστόσο προτού προχωρήσει στην κατάθεση των σχετικών νομοσχεδίων, θέλει να έρθει σε συνεννόηση με την ανώτατη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αρχή, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεσή της για να μην πέσει πάνω στον… τοίχο του αυτοδιοίκητου. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, πως οι όποιες προσπάθειες είχαν γίνει τα προηγούμενα χρόνια από την πολιτεία είχαν σταματήσει πάνω στην απαγόρευση των διεθνών οργανισμών στις κυβερνήσεις να εμπλέκονται στα του ποδοσφαίρου.

Η πλευρά του Σταύρου Κοντονή θα θελήσει να παρουσιάσει στον Μισέλ Πλατινί και τους συνεργάτες του την πλήρη εικόνα του προβλήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου, με αναφορές στη βία, στις κόντρες των παραγόντων και τη διαφθορά, θέλοντας να πείσει την UEFA πως για να «καθαρίσει» ο χώρος απαιτείται παρέμβαση από την Πολιτεία σε μια φορά από ζητήματα, που περιλαμβάνουν από την αυστηροποίηση των ποινών και τις αλλαγές δομής και λειτουργίας των δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου μέχρι τη διεύρυνση της εκλογικής βάσης για την ανάδειξη της ηγεσίας στην ΕΠΟ.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η στάση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας απέναντι σε αυτή την πρόθεση της κυβέρνησης, αλλά και σε περίπτωση που η UEFA εμφανιστεί αρνητική και επιμείνει στα αυστηρά πλαίσια του αυτοδιοίκητου πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να έρθει ακόμη και σε ρήξη μαζί της για να λάβει τα μέτρα που θεωρεί αναγκαία.

Στο μεταξύ, τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί αν η προσεχής αγωνιστική (28η) θα διεξαχθεί και πάλι κεκλεισμένων των θυρών ή όχι. Παράλληλα crash test θα αποτελέσει ο επαναληπτικός προημιτελικός Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού την Τετάρτη, τον οποίο θα παρακολουθήσει από κοντά ο κ. Κοντονής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: