Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Το δίλημμα Περέιρα δείχνει... Μποτία!!

Ο Διονύσης Δελλής γράφει για τον Αλμπέρτο Μποτία που παραμένει η πρώτη επιλογή για το κέντρο της άμυνας στο μυαλό του Βίτορ Περέιρα.
Με βάση το πλάνο του, στη Κομοτηνή θα έκανε μιας πρώτης τάξεως δοκιμή. Θα τοποθετούσε τον Μποτία στο πλάι του Σιόβα και κάπου εκεί επί της ουσίας θα... ξεκινούσε η ιστορία του ένατου διαφορετικού «διδύμου» στόπερ  στην καρδιά της Ερυθρόλευκης άμυνας. Για φέτος! Σε ένα... ρεκόρ από εκείνα που μαρτυρούν και το μέγεθος του προβλήματος, στην βασική γραμμή άμυνας του Ολυμπιακού.
Δεν διεξήχθη όμως η αναμέτρηση με τον Πανθρακικό. Και αναπόφευκτα για τον Βίτορ Περέιρα προκύπτουν πλέον δεύτερες σκέψεις. Μπορεί ο Αλμπέρτο Μποτία εδώ και 15 ημέρες να προπονείται στο «φουλ» ακολουθώντας το πρόγραμμα της ομάδας, η αγωνιστική του αποχή όμως αγγίζει τρίμηνο. Από τις 17 Δεκέμβρη. Εκείνο το βράδυ Τετάρτης που τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά του ματς με τον Πανιώνιο (2-0) στο Φάληρο. Η πρώτη εκτίμηση της κατάστασης μιλούσε για απουσία 4-6 εβδομάδων. Την Τετάρτη όμως στη ρεβάνς με την ΑΕΚ, η ημερομηνία λέει 11 Μαρτίου. Πολύ μεγάλο διάστημα απουσίας. Και πολύ ιδιαίτερο το ματς, για να ρίξεις στη «μάχη» του έναν ποδοσφαιριστή που προφανώς δεν έχει καθόλου αγωνιστικό ρυθμό.
Ακόμη φαβορί είναι βέβαια ο Μποτία στο μυαλό του προπονητή. «Χτύπησε» τόσο έξυπνα και τόσο συγκεκριμένα η ομάδα του Δέλλα, τον Σαντάνα στον πρώτο προημιτελικό (πιέζοντας τον Σιόβα και οδηγώντας ουσιαστικά την πρώτη μπάλα του Ολυμπιακού στον Βραζιλιάνο) που δεν νομίζουμε ότι ο Περέιρα θα θελήσει να το... ξανακάνει. Και μιας και ο Αυλωνίτης είναι ακόμη πιο πίσω στις επιλογές του, λογικά ο Μποτία θα βρεθεί στην αρχική 11άδα. Στο πλευρό του Σιόβα. Όπως στις 13 Δεκέμβρη (Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-2) και στο μοναδικό 90άλεπτο επί Μίτσελ που οι δύο τους ήταν το ζευγάρι των κεντρικών αμυντικών. Το ρίσκο όμως, είναι... ρίσκο.  Και τέλος πάντων η όλη διαδικασία έχει βάλει «δύσκολα» στον 47χρονο τεχνικό για το ματς-κλειδί μιας ολόκληρης σεζόν. Αν είχε γίνει το ματς στην Κομοτηνή, θα είχε ένα πρώτο δείγμα. Και βέβαια θα είχε και ο Μποτία τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του μέσα στο 2015!
Τώρα, ο Ισπανός στόπερ θα πρέπει να τα αναζητήσει στο ΟΑΚΑ. Σε μια αναμέτρηση  που αντιστοιχεί σε έναν... τίτλο. Ή πιο σωστά στην πρόκληση της κατάκτησης του νταμπλ. Ο πρώτος προημιτελικός άνοιξε τον... κύκλο της αμφισβήτησης για τον Περέιρα και συνολικά για τον Ολυμπιακό, μέσα στον Φλεβάρη. Εκείνο το 1-1 του Φαλήρου που ήταν σαν ήττα, με βάση την εικόνα. Πήρε πολύ μεγάλο μερίδιο ευθύνης ο Πορτογάλος με την επιλογή του να «ξεκίνησει» με οκτώ αναπληρωματικούς. Και αρκετούς πειραματισμούς. Υποτίμησε τον αντίπαλο και πλέον βρίσκεται στην ανάγκη μιας «ανατροπής δεδομένων» προκειμένου οι Ερυθρόλευκοι να βρεθούν στους ημιτελικούς του κυπέλλου. Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός ψάχνει μόνο νίκη στο ΟΑΚΑ. Σε ένα ματς με sold out στην κερκίδα και απέναντι σε μια ομάδα, που απέδειξε στο πρώτο 90άλεπτο ότι δεν πρέπει να λογίζεται ως... football league εμπόδιο.
Οι Ερυθρόλευκοι είναι πλέον προϊδεασμένοι, είναι σίγουρα πιο ξεκούραστοι (τελευταία ματς στις 26.2 κόντρα στη Ντνίπρο), είναι και πιο ήρεμοι έπειτα από έναν πραγματικά δύσκολο μήνα που τίποτε δεν πήγε όπως θα ήθελαν. Έχουν όμως και μια παρτίδα που οφείλουν να δείξουν και να αποδείξουν ότι πήραν το μήνυμα από όσα προηγήθηκαν. Τα υπόλοιπα στο... χορτάρι του ΟΑΚΑ. Εκεί όπου αντιμετώπισαν την ΑΕΚ τελευταία φορά πριν από 28 ολόκληρους μήνες (11.11.2012). Με προπονητή τον Ζαρντίμ και με τον Κώστα Μήτρογλου να πετυχαίνει τα μοναδικά του γκολ (2) σαν ποδοσφαιριστής των Ερυθρόλευκων κόντρα στους Κιτρινόμαυρους. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 4-0 και από εκείνη την ομάδα του, την Τετάρτη αναμένεται να είναι ξανά εκεί μόλις μια... τρόικα. Ο Μητρογκόλ (που την Πέμπτη είχε γενέθλια, συμπληρώνοντας τα 27 του χρόνια), ο Μανιάτης και ο Σιόβας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: