Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

«Ο Σουμάχερ διοικούσε τη Ferrari»

Ο Έκλεστοουν αποκάλυψε, ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ έπαιζε κρυφά τον ρόλο του διευθυντή της ομάδας της Ferrari και αποφάσιζε ουσιαστικά για τα πάντα.
Σε σύγκριση της σημερινής κατάστασης της Scuderia με εκείνης την εποχή του Σουμάχερ προχώρησε ο Μπέρνι Έκλεστοουν. Ο 84χρονος Βρετανός δήλωσε σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα ‘’Welt am Sonntag’’, ότι «όταν κατάφερα να πείσω τον Ζαν Τοντ να πάει τότε στη Ferrari, βρισκόταν η ομάδα στην ίδια κατάσταση με τώρα. Ήταν πολύ ιταλική. Όπως και τώρα, έτσι ήρθε ο Τοντ και άλλαξε τα πάντα εντελώς, γιατί είχε εκτός των άλλων μεγάλη υποστήριξη από τον Μίκαελ Σουμάχερ. Το γνωρίζω, επειδή ο Μίκαελ μου είπε κάποτε, ότι ουσιαστικά ήταν ανέκαθεν ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari. Και το πιστεύω. Στην πραγματικότητα διοικούσε ο Σουμάχερ τη Ferrari. Γνώριζε, ποιους ανθρώπους χρειαζόταν γιαυτό».
Ο Εκλεστοουν αναφέρθηκε όμως και στην κατάσταση του Σούμι μετά το ατύχημά του. «Δεν γνωρίζω τίποτα για την τωρινή του κατάσταση. Ακούγεται περίεργα, εφόσον όμως βρίσκεται σε αυτή την αξιοθρήνητα θλιβερή κατάσταση, θα ήταν ίσως πιο συνεπές, αν του είχε συμβεί το ατύχημα σε κάποιο μηχανοκίνητο άθλημα, αντί κάνοντας σκι. Εκεί είναι και η τραγωδία σε αυτή την ιστορία. Είχε ένα σωρό ατυχήματα και έπαιρνε πάνω του πολλούς άλλους κινδύνους. Αν είχε πάθει τότε κάτι, θα είχε απλά συμβεί. Όμως έτσι; Δεν ήταν ούτε καν αγώνας σκι…», δήλωσε συγκλονισμένος ο ισχυρός άνδρας της Formula 1.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: