Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Όταν κρίνεται τίτλος... λυσσάνε!! (pics+vids)

Το england365.gr παρουσιάζει αξέχαστα παιχνίδια ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Άρσεναλ για το Κύπελλο Αγγλίας, λίγες ώρες πριν από τον αποψινό προημιτελικό. Από το ματς των... πέντε τελευταίων λεπτών, στον 17χρονο ήρωα, το εκπληκτικό σόλο του Γκιγκς, την πρώτη φορά στα πέναλτι και το 2-0 των... αμυντικών.  
Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ, θα υποδεχθεί απόψε τους «κανονιέρηδες» στο «Ολντ Τράφορντ» με έπαθλο το εισιτήριο για το «Γουέμπλεϊ», όπου θα διεξαχθεί η ημιτελική φάση. Εκεί βρίσκεται ήδη η Άστον Βίλα και... περιμένει μόνη της, αφού τόσο το ζευγάρι Μπράντφορντ - Ρέντινγκ, όσο και το Λίβερπουλ - Μπλάκμπερν, οδηγήθηκαν σε επαναληπτικό μετά το 0-0 των πρώτων τους αγώναν.
Το england65.gr, με αφορμή το μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών, θυμήθηκε και παρουσιάζει αξιομνημόνευτες αναμετρήσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την Άρσεναλ στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό.
Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-2 (τελικός Κυπέλλου 1979)
Ο γνωστός και ως τελικός των... τελευταίων πέντε λεπτών. Με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κάνει αυτό που συνήθιζε τους οπαδούς της, δηλαδή να επιστρέφει στο σκορ όταν όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει, το φινάλε εκείνου του τελικού του Κυπέλλου ήταν δραματικό. Οι «κόκκινοι διάβολοι» με γκολ του Γκόρντον ΜακΚουίν στο 85' μείωσαν, ισοφάρισαν λίγο αργότερα με τον Σάμι ΜακΙλρόι, όμως ο Άλαν Σάντερλαντ έριξε την «κανονιά» του για το τελικό 3-2 υπέρ των Λονδρέζων.

 



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 2-1 (ημιτελικός Κυπέλλου 1983)
Εκείνη τη σεζόν, οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και στο Λιγκ Καπ, σε διπλό αγώνα, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επικρατεί με συνολικό σκορ 6-3. Ο Τόνι Γούντκοκ ήταν αυτός που είχε βάλει μπροστά τους «κανονιέρηδες» σε εκείνον τον ημιτελικό, στο «Βίλα Παρκ», για να ισοφαρίσει πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μπράιαν Ρόμπσον. Ο ήρωας για τη Γιουνάιτεντ ήταν ο 17χρονος, Νόρμαν Γουάιτσαϊντ που με το δικό του γκολ χάρισε στην ομάδα του Μάντσεστερ την πρόκριση στον τελικό, όπου ξεπέρασε και το εμπόδιο της Μπράιτον για να πάρει το τρόπαιο.

 


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 2-1 (ημιτελικός Κυπέλλου 1999)
Ποιος να το ξεχάσει εκείνο το ματς; Ποιος να ξεχάσει εκείνο το γκολ του Ράιαν Γκιγκς; Το... ποίημα του Ουαλού αστέρα που τώρα, 16 χρόνια αργότερα και έχοντας ολοκληρώσει μόλις το περασμένο καλοκαίρι την ποδοσφαιρική του καριέρα, βρίσκεται στο πλευρό του Λουίς Φαν Χάαλ, είχε κρίνει εκείνο τον ημιτελικό. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ είχε πετύχει το πρώτο γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι, με την Άρσεναλ να δέχεται γκολ έπειτα από εφτά και πλέον αγωνιστικές ώρες, ο Μπέργκαμπ ισοφάρισε και ο Ανελκά είδε το γκολ του να μη μετράει ποτέ, με τους «κανονιέρηδες» να χάνουν την ευκαιρία για την ανατροπή. Ο Ρόι Κιν αποβλήθηκε και όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει όταν η Άρσεναλ κέρδισε πέναλτι στο φινάλε, σε ανατροπή του Ρέι Πάρλουρ από τον Φιλ Νέβιλ. Ο Σμάιχελ, όμως, νίκησε και στην παράταση, ο Βιείρά έχασε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, την πήρε ο Γκιγκς... και γεια σας!

 


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 1-0 (ημιτελικός Κυπέλλου 2004)
Στη σεζόν που η Άρσεναλ κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ δίχως να υποστεί ούτε μια ήττα, με την αξέχαστη ομάδα των Invincibles, βίωσε μια μεγάλη πίκρα στα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον αποκλεισμό από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε παιχνίδι που διεξήχθη στο «Βίλα Παρκ», τον Απρίλιο του 2004, ο Πολ Σκόουλς ήταν αυτός που σκόραρε για τους «κόκκινους διαβόλους». Οι Εντού και Βιεϊρά είχαν δοκάρια, ο Τιερί Ανρί είχε μείνει εκτός αρχικού σχήματος για την ομάδα του Βενγκέρ, ενώ τραυματίας ήταν και ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ για τους μετέπειτα Κυπελλούχους (3-0 τη Μίλγουολ στον τελικό).

 



Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0 (5-4 πέναλτι/τελικός Κυπέλλου 2005)
Για πρώτη φορά στα χρονικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, ο τελικός κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με την Άρσεναλ να παίρνει το τρόπαιο το 2005, χάρη στο 5-4 των εκτελέσεων από την άσπρη βούλα έπειτα από το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης. Οι Ρούνεϊ και Ρουντ Φαν Νίστελροϊ πέτυχαν το δοκάρι, ο Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες αποβλήθηκε στα τελευταία λεπτά του εξτρά ημιώρου και η Άρσεναλ άντεξε για να πάρει το Κύπελλο στα πέναλτι.

 



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άρσεναλ 2-0 (προημιτελικός Κυπέλλου 2011)
Ο τελικός εκείνος ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο... πληγωμένα θηρία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προερχόταν από ήττες στα δύο τελευταία ματς από τις Τσέλσι και Λίβερπουλ, ενώ η Άρσεναλ είχε χάσει το Λιγκ Καπ στον τελικό με τη Μπέρμιγχαμ και είχε αποκλειστεί από τη Μπαρτσελόνα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον παρέταξε μια ομάδα με προτεραιότητα στα αμυντικά καθήκοντα, καθώς στην 11άδα υπήρχαν 7 παίκτες που αγωνίζονται στα μετόπισθεν και ο Ντάρον Γκίμπσον πλαισίωνε τους Ρούνεϊ και Χαβιέ Ερνάντες. Παρ' όλα αυτά, η Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-0 με γκολ των Φάμπιο και Ρούνεϊ. Στον ημιτελικό, οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν από τη Σίτι.

*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: