Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Μπεργκ: «Συνεχίζουμε έτσι μέχρι τέλους»

Χαρούμενος για το χατ-τρικ, αλλά κυρίως για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Μάρκους Μπεργκ, δίνοντας σύνθημα για ανάλογη συνέχεια.

Μπεργκ: «Συνεχίζουμε έτσι μέχρι τέλους»
Μιλώντας στη Nova, ο επιθετικός του Παναθηναϊκού τόνισε πως η απουσία των οπαδών επηρέασε τον ίδιο και τους συμπαίκτες του, αλλά ευτυχώς ήρθε το θετικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, τόνισε πως πρέπει να υπάρξει ανάλογη συνέχεια από τους «πράσινους» και στα προσεχή ματς, ενώ σχολιάζοντας το σενάριο ισοβαθμίας στην κορυφή, δήλωσε πως σε πρώτη φάση μετράει η νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

Για τις άδειες κερκίδες: «Σίγουρα ήταν δύσκολο. Όταν παίζουμε εντός έδρας έχουμε μεγάλη στήριξη. Τους ακούγαμε από έξω. Ωστόσο, παίζουμε και για τους οπαδούς και σίγουρα θα τους θέλαμε δίπλα μας. Ευτυχώς πήραμε το θετικό αποτέλεσμα και χωρίς αυτούς στις κερκίδες».

Για το ότι σκοράρει εύκολα απέναντι στον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα με καλούς αμυντικούς. Είναι μεγάλο παιχνίδι για όλους. Κάνω το καλύτερό που μπορώ. Ξέρω ότι έχω σκοράρει πολλές φορές, αλλά νομίζω πως τυχαίνει. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη μας».

Για το ποιο τέρμα του άρεσε περισσότερο: «Νομίζω πως το δεύτερο τέρμα μου άρεσε μετά από την ασίστ του Καρέλη. Δεν θυμάμαι ακριβώς πως έγινε αλλά αυτό μου έμεινε. Όπως και να έχει είμαι χαρούμενος για τη νίκη και δεν με νοιάζει κάτι άλλο. Ίσως θα πρέπει να πάρω την μπάλα. Το έκανα στον τελικό πέρυσι».

Για την αφαίρεση βαθμών και τη ψυχολογία: «Ήταν πολύ δύσκολο. Ήταν μία δυσάρεστη έκπληξη η αφαίρεση βαθμών. Όλοι ήμασταν απογοητευμένοι. Είπαμε μεταξύ μας πως πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας μέχρι το τέλος. Κάτι που δείξαμε σήμερα. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Για την κόντρα του με τον Ρικάρντο Κόστα: «Μέσα στο παιχνίδι γίνονται πολλά λόγω της έντασης. Δεν με επηρεάζει κάτι αρνητικά. Προσπαθείς να μιλήσεις με τους αντιπάλους για να γίνουν πιο νευρικοί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μετά το τέλος του ματς όμως, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των ποδοσφαιριστών».

Για το αν παρακολουθεί τους αντίπαλους αμυντικούς: «Όταν κάνουμε τα πλάνα μας για την άλλη ομάδα, μας δίνει εντολές ο προπονητής. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Δεν μπορώ να δω τα άλλα παιχνίδια του ΠΑΟΚ γιατί σε κάθε ματς, κάθε ομάδα είναι διαφορετική».

Για την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος: «Ξέρουμε την κατάσταση με την ισοβαθμία. Σήμερα όμως, δεχτήκαμε τρία τέρματα. Δεν μπορούμε να κοιτάμε μόνο την επίθεση. Δεν είναι το κύριο χαρακτηριστικό που ζητάμε. Αρχικά θέλουμε τη νίκη. Αν έρθει νίκη με 5-0 ή 1-0 δεν έχει μεγάλη διαφορά. Σημασία έχει η νίκη και να μη δεχτούμε γκολ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: